AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři po kvalitním výkonu porazili jasně Porubu

Tomáš Vlček | 03.11.2019

14. kolo REDSTONE Extraligy juniorů přivedlo dnes na led Gacontrol Arény porubské mladíky. AZ v zápase povrdil úlohu favorita i velmi dobrou formu. Už v první třetině se prosadil třikrát a nakonec vyhrál jasně 6:2. Další utkání sehraje až v neděli 17.listopadu doma s Přerovem.

Extraliga juniorů - 14.kolo ne 3.11.14:15
AZ Residomo Havířov - HC RT TORAX Poruba
6:2
(3:0, 0:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 9. Čempel (Pindel), 11. Hudeček (Juhász), 13. Hudeček (Pindel, Juhász), 43. Koubek (Juhász, Kubíček), 55. Čempel (Vlček), 58. Juhász (Pindel, Hudeček) – 46. Gebauer (Brodek), 58. Brodek (Pavlík). Rozhodčí: Fiala V. – Janoško, Zicháček. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 105. Střely na branku: 40:22 (16:13, 12:4, 12:5). Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1, 5:2, 6:2.

AZ Residomo Havířov: Štipčák – Uhlíř, Koubek, Zmarzlák, Pavelek, Kočí, Hrček, Kubíček – Pindel, Tomeček, Revaj, Hudeček, Juhász, Ivašenko, Pavlačka, Vlček, Byčkov, Čempel, Kapitanov
HC RT TORAX Poruba: Dolíška – Hranický, Pitucha, Debnár, Havlík, Smička, Topolanský – Morávek, Brodek, Tvrdý, Pavlík, Benka-Rybár, Stodůlka, Häring, Žídek, Barčák, Gebauer, Anlauf, Bochnak

Úvod zápasu se nesl v duchu vzájemného oťukávání, ale AZ postupně převzal otěže hry pevně do svých rukou. V 9. minutě se Matěj Čempel na porubském brankovišti nejrychleji dostal k dorážce a po ledě poslal puk poprvé do hostující branky. Za dvě minuty nejprve Juhász sám před Dolíškou neuspěl, ale pak poslal od mantinelu puk na volného Zdenko Hudečka a ten sklepl puk mezi Dolíškovy betony – 2:0. A v čase 12:23 přidal rozjetý AZ další branku a už to bylo 3:0. Krásnou souhru celé útočné trojice zakončil Zdenko Hudeček do poloodkryté branky. Tříbrankové vedení bylo sladkou odměnou za kvalitní výkon AZetu v úvodní dvacetiminutovce.

Druhá třetina začala náporem AZetu. Vlček ani Pindel si ale ve svých šancích na porubského brankáře Dolíšku nepřišli. Hosté měli také jednu velkou šanci. Ve 32. minutě Morávek nabídl puk z křídla Barčákovi a jeho tečovaný pokus špičkou hole musel likvidovat pozorný Štipčák v brance AZetu. A protože ani Byčkov v oslabení a ani Hrček v ideální střelecké pozici puk do porubské svatyně nedostali, branka ve druhé dvacetiminutovce nepadla.

Na začátku třetí třetiny dostal AZ k dispozici svou třetí přesilovku a přetavil ji v gól na 4:0. Po pěkné souhře doklepával puk u levé tyče Dominik Koubek. Za tři minuty využili díky Jakubu Gebauerovi přesilovku i hosté a snížili na 1:4. Hra měla i ve třetí třetině rychlé tempo, ale šancí moc k vidění nebylo. Až v poslední pětiminutovce přišly ještě tři branky.

Nejprve se Matěj Čempel dostal do úniku a šikovnou fintou po ledě překonal dnes už podruhé porubského brankáře – 5:1. Pak přišla obrovská chyba domácích u vlastní branky a Jiří Brodek měl s doklepnutím puku do odkryté klece pramálo práce – 5:2. Jenže za 23 vteřin na druhé straně opět zafungovala spolupráce první útočné formace AZetu na jejímž konci Lukáš Juhász dostal puk před branku a šikovně po ledě jej poslal za čáru. Stanovil tak skóre na konečných a naprosto zasloužených 6:2 pro AZ.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (AZ RESIDOMO Havířov): Moje hodnocení je samozřejmě pozitivní. Po celý zápas jsme hráli to, co trénujeme a co po hráčích vyžadujeme. Zápas jsme měli po celou dobu pevně v rukou a výsledek tomu odpovídá. Když pominu výhru samotnou, tak mě těší, že jsme jí dosáhli hrou, kterou chceme předvádět. Musím kluky pochválit za oba dva zápasy, které jsme tento víkend odehráli. Je to i díky dobrému tréninku a také zařazením několika kvalitních dorostenců, kteří do toho vnesli pohyb a také konkurenci. A to se projevilo v tréninku i utkání. Ještě jednou musím kluky pochválit, hráli výborně.

Fotogalerie k zápasu
Youtube