AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři vybojovali výhru na Porubou v prodloužení

Petr Miklas | 15.09.2019

Dnes se hrálo 2. kolo REDSTONE extraligy juniorů, v jehož rámci AZ přivítal Porubu. K vidění byl vyrovnaný hokej, přičemž Poruba domácí hráče přestřílela a šla do vedení. AZ ale dvěma góly otočil výsledek na svou stranu. Poruba v závěru třetí třetiny vyrovnala a sahala i po vedoucí brance, ale po faulu Havlíka hrála pětiminutové oslabení. Trest se přenesel do prodloužení, které po necelých dvou minutách ukončil Vojtěch Ševěček. AZ tak získal do tabulky další 2 body.

Extraliga juniorů - 2.kolo ne 15.9.14:00
AZ Residomo Havířov - HC RT TORAX Poruba
3:2p
(0:1, 1:0, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 31. Vlček (Byčkov, Mrkvica), 43. Pavlačka (Revaj, Pindel), 62. Ševěček (Koubek, Pindel) – 14. Žídek (Benka-Rybár, Barčák), 58. Pavlík (Stodůlka, Žídek). Rozhodčí: Kratochvíl – Hlavatý, Kořistka. Vyloučení: 7:2, navíc Havlík (POR) 5+OK za ZHK. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Střely na branku: 29:41. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.

AZ Residomo Havířov: Atanasiadis – Uhlíř, Ševěček "A", Kočí, Hrček, Koubek, Thiel, Topolanský – Hudeček, Revaj, Kubík, Byčkov, Juhász, Pindel "C", Pavlačka, Mrkvica, Kapitanov, Vlček
HC RT TORAX Poruba: Pawlas – Mrozek, Havlík "A", Debnár, Zajíc "C", Pitucha, Macurák, Benka-Rybár, Morávek, Anlauf, Häring, Stodůlka, Foldyna, Barčák, Žídek "A", Brodek, Pavlík, Rambousek

V první třetině jsme dlouho nic zajímavého neviděli, přestože Poruba hrála dvakrát přesilovku 5 na 3. Chyběly šance na obou stranách, ale nakonec jsme se jedné dočkali a hned byla gólová. V polovině 14. minuty se prosadil střelou z pravého kruhu k protilehlé tyči Atanasiadisovy branky Jan Žídek. Nic dalšího zajímavého se nestalo a po první třetině vedli hosté 0:1.

Ve druhé třetině se hra zlepšila, k vidění už bylo poměrně dost šancí a jedna branka. Tu dal ve 31. minutě po pěkné přihrávce Byčkova před odkrytou branku Tomáš Vlček. Ve 35. minutě mohli hosté jít hned třikrát do vedení. Nejprve Zajíc z dobré pozice minul Atanasiadisovu branku, poté přišly dvě gólovky Poruby za sebou.

Nejprve Benka-Rybát prostřelil Atanasiadise, ale puk z brankové čáry vyškrábl Uhlíř. Poté Anlauf přestřelil odkrytou branku, přičemž Atanasiadis chytal bez lapačky, kterou ztratil při předchozím zákroku. Po dvou třetinách proto platil stav 1:1.

Ze třetí třetiny uplynuly necelé tři minuty a AZ šel do vedení, když se po Revajově přihrávce dostal Martin Pavlačka před Pawlase a překonal jej střelou k pravé tyči. V 55. minutě měl gólovku hostující Morávek, ale ztroskotal na betonu Atanasiadise.

Dvě a půl minuty před koncem třetí třetiny dostali hosté minutu dlouhou možnost hrát přesilovou hru 5 na 3, vzali si oddechový čas a následně ještě odvolali brankáře. Tento krok jim vyšel, protože v čase 57:52 Šimon Pavlík vstřelil vyrovnávací gól, když po sérii střel Atanasiadis ležel bezmocně na ledě a útočník Poruby poslal puk do odkryté branky.

Necelou půlminutu před koncem hostující Havlík nevybíravě fauloval domácího Byčkova, jenž po jeho úderu do hlavy odjel do nemocnice, Havlík dostal trest na 5 minut a do konce utkání. Po výsledku 2:2 následovalo prodloužení.

V něm AZ po necelých dvou minutách přesilovku využil, když Vojtěch Ševěček prostřelil Pawlase. Havířov tak získal bod navíc, Poruba si odváží jeden.

Další utkání juniorů AZetu se odehraje v neděli 22.9. na domácím ledě proti Přerovu. 

Youtube