AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Jedna branka na Přerov nestačila

Petr Miklas | 04.12.2019

AZ v dnešním utkání proti Přerovu určitě nebyl horším týmem, ale dal jen jeden gól a to nestačilo. Skóre utkání otevřel ve 4. minutě při přesilovce Jakub Kotala, ale to bylo ze strany Havířova vše. Hosté ještě v první třetině vyrovnali a ve druhé části šli do vedení. Další gól už k vidění nebyl, přestože AZ svého soupeře ve třetí třetině výrazně přestřílel a skoro tři minuty hrál bez brankáře. Body si tentokrát odváží Přerov, AZ bude bojovat o další v sobotu 7.12. na ledě Chomutova.

CHANCE LIGA - 29.kolo st 4.12.18:00
AZ Residomo Havířov - HC ZUBR Přerov
1:2
(1:1, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Kotala (L. Bednář, Chroboček) – 17. Hrabal (Moučka, Kočica), 38. Zbořil (Navrátil, Pšurný). Rozhodčí: Koziol, Pilný – Hranoš, Novák. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 882. Střely na branku: 31:18 (6:8, 6:7, 19:3). Zblokované střely: 8:10. Vhazování: 29:30. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

AZ Residomo Havířov: Stezka – Ševěček, Mrowiec, Matai, Malina, Chroboček, Kachyňa – O. Procházka, F. Seman, Kotala – L. Bednář , Toman, Bambula – Dvořák, Maruna, Fridrich – Bernovský, Starý, Danielčák.
HC ZUBR Přerov: Klimeš – R. Černý, Krisl, Hrabal, Zbořil, Šnajnar, Weinhold – Navrátil, Pšurný, Popelka – F. Dvořák, Süss, Plášek ml. – Š. Kratochvil, Berger, Goiš – Zmeškal, Moučka, Kočica – A. Hradil.

AZ vstoupil do utkání lépe a když dostal na začátku 3. minuty k dispozici přesilovku, šel i do vedení. Nejprve ještě Malinovu bombu od modré Klimeš chytil, Maruna z levé strany přestřelil, ale když nabídl Lukáš Bednář Jakubu Kotalovi puk před odkrytou klec bylo to 1:0. Hosté mohli odpovědět stejnou mincí. V šesté minutě ale Kratochvil ve vyložené šanci trefil pravou Stezkovu tyč. Následně měli Zubři přesilovku, celou ji odehráli v útočné třetině, ovšem na překonání bránící čtveřice a Stezky to nestačilo.

Zápas v rychlém tempu pokračoval a ve 14. minutě mohl náskok domácích už být dvoubrankový. Před Klimešem nebezpečně tečoval Seman, hostující gólman puk vyrazil, k dorážce se dostal Kotala, ale ani on přerovského strážce branky nepřekonal. A tak udeřilo na druhé straně. Josef Hrabal dostal na modré čáře obrovský prostor, nikým nebráněn napřáhl a propálil vše, co mu stálo v cestě – 1:1. Chvíli poté už mohli jít hosté do vedení. Nejprve vychytal Pšurného a Popelku Stezka, následně domácí obránce Mrowiec vyhodil puk z brankové čáry.

Druhou třetinu začali hosté dohrávkou přesilovky, nic nebezpečného však nepředvedli. Stejně se jim dařilo i v další početní výhodě od 23. minuty. Až ve 28. minutě vypadalo nebezpečně zakončení Dvořáka z mezikruží, Stezka ale puk uklidil do své lapačky. Hosté měli v této fázi zápasu navrch a za dvě minuty musel havířovský gólman nadvakrát krotit Kočicovo zakončení ze stejné pozice.

Zajímavé věci se děly v polovině utkání. Nejprve Seman těsně mimo tečoval nahození od modré, pak na druhé straně přečíslení Zubrů 2 na 1 na poslední chvíli hasil před zakončujícím Dvořákem Matai. Podle rozhodčích při tom fauloval, a tak měli hosté k dispozici svou čtvrtou přesilovku. V ní ovšem nejnebezpečnější akci předvedli domácí. Maruna vypíchl hostům puk a střelou z pravé strany ohrozil Klimeše.

Havířovské ubráněné oslabení nakoplo. Bambula ve dobré pozici zadovkou hledal, ale nenašel, před odkrytou brankou spoluhráče, pak Kotala ujel po křídle, natlačil se do zakončení, ale Klimeše neoblafl. Velký tlak předvedl AZ v přesilovce od 36. minuty, Procházkovi, a pak i Marunovi, chyběl na brankovišti jen kousek, ale skóre se nezměnilo. Stejně tak když na druhé straně Stezka vychytal v situaci 3 na 1 Weinholda. Až dvě minuty před přestávkou prošla do havířovské branky přesná střela Mikuláše Zbořila od modré do šibenice a Zubři vedli 2:1. A protože v poslední šanci třetiny přeskočil Chrobočkovi puk před odkrytou brankou hostů, šli do kabin spokojenější hosté.

Třetí třetina začala nevyužitou přesilovkou na obou stranách. AZ by blízko srovnání ve 47. minutě. Starý pálil z levého kruhu, Klimeš puk vyrazil před Fridricha, ale ten promáchl, jinak by pálil do odkryté branky. Pak se havířovští protrápili svou přesilovkou, aby je vzápětí doslova zachránil Aleš Stezka, když vyrážečkou zmařil Popelkovi, zakončujícímu do odkryté branky, jasnou gólovku.

V dalších minutách sice havířovským nešla upřít snaha něco se skórem udělat, střelecky měli jasně navrch, ovšem hostující obrana fungovala pevně a do vyložených šancí je nepouštěla. AZ to zkusil v závěru skoro tři minuty i bez brankáře. Ani to už nic na stavu nezměnilo a tak si Zubři odváží ze Slezska tři body za těsnou výhru 2:1.

Ohlasy k utkání


Jiří Režnar (AZ RESIDOMO Havířov): Tady "Kočka" už to přede mnou zhodnotil celé. Je škoda, že přišlo tak málo diváků. My jsme 4 zápasy předtím vyhráli a asi jsme trochu doplatili na ty Budějovice, kde jsme 50 minut hráli opravdu výborně a tlačili jsme. Bohužel jsme pak udělali hrubky a zápas prohráli. Toho času na odpočinek určitě nebylo moc a to cestování šlo taky určitě poznat ze začátku utkání. Druhá třetina z naší strany byla taková matná, jak řekl Vláďa, byl to takový Vánoční přátelák. Kluci toho určitě měli plné zuby a času na odpočinek nebylo. My máme hodně úzký kádr, takže bohužel.


Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Byl to těžký zápas pro oba týmy a těžký v tom, že se hrálo v komorní atmosféře. Myslím si, že jsme oba týmy zvyklí hrát v Havířově před jinou diváckou kulisou. Tohle si myslím, že ten zápas ovlivnilo. My jsme prvních deset minut hráli přátelské utkání a navíc špatně. Od druhé třetiny jsme se zvedli. Dneska jsme si nepomohli přesilovkami a domácí poté taky naštěstí ne. Samozřejmě jsme rádi za vítězství, ale ten výkon určitě nebyl oboustranně ideální.

Fotogalerie k zápasu
Youtube