AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři ve Zlíně prohráli, vezou ale domů bonusový bod za úspěšnou nadstavbu

Josef Nudera | 16.11.2018

Na havířovské juniory čekalo další utkání v rámci DHL Extraligy. Havířovští odcestovali na ledě Zlína, kde po úvodní brance Pindela vedli. Berani, ale následně čtyřmi brankami zápas otočili na svou stranu. Havířov už jen korigoval gólem v poslední minutě. V následném prodloužení o bonusový bod ale Havířov uspěl. Úspěšným střelcem prodloužení byl David Zdeněk, který rozhodl, že se AZ nevrací domů s prázdnou. Další utkání sehraje AZ už v sobotu doma proti Vsetínu.

DHL Extraliga juniorů - 17.kolo pá 16.11.15:00
PSG Berani Zlín - AZ Residomo Havířov
4:2
(1:1, 1:0, 2:1 - N 0:1)

Branky a nahrávky: 19. Kočica (Jaroněk, Pröschl), 29. Fajkus (Sebera, Janošek), 43. Talafa (Hamrlík), 50. Weintritt (Kozubík, Luža) – 13. Pindel (Zdeněk, Pawliczek), 60. Adámek (Kylnar), 64. Zdeněk (Pawliczek). Rozhodčí: Held – Novák, Kučera. Vyloučení: 5:4, navíc Kylnar (HAV) 10 min. OT za NESP. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 176. Střely na branku: 34:37 (7:14, 11:10, 14:12 - 2:1). Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2 - 0:1.

PSG Berani Zlín: Huf – Janošek, Hamrlík, Jaroněk, Pavlas, Talafa – Kočica, Hefka, Bachánek, Pröschl, Weintritt, Světlík, Lekeš, Kozubík, Luža, Dobiáš, Fajkus, Sebera
AZ Residomo Havířov: Matoušek – Topolanský, Zdeněk, Uhlíř, Pavelek, Grygar, Koubek, Ševěček – Béreš, Pindel, Bambula, Juhász, Adámek, Pawliczek, Mastič, Bochnak, Kylnar, Revaj, K. Dufek

Úvod utkání mezi Zlínem a Havířovem moc brankových příležitostí nepřinesl. Ani jednomu z celků se v útočné fázi nedařilo. Až ve 13. minutě vybojoval puk ve středním pásmu Vojtěch Pindel a ve vlastním oslabení překonal Hufa střelou na zadní tyč – 0:1.

V 15. minutě zahrozil domácí Sebera, ale jeho velká šance skončila pouze na Matouškovi. Minutu před koncem první třetiny se ujal puku po vhazování Jonáš Kočica, zajel na levý kruh a propálil Matouška střelou pod víko – 1:1.

Po první třetině se šlo do kabin za vyrovnaného stavu.

Ve 29. minutě byl hostující Matoušek bez šance. Seberovu střelu od modré tečoval do protipohybu havířovského brankáře Sebastian Fajkus a dostal domácí poprvé do vedení – 2:1. V prostřední části zápasu se už nic velkého neudálo, a tak bylo jasné, že o osudu utkání rozhodne třetí třetina.

Ve 43. minutě se Tadeáš Talafa trefil přesně nad levé rameno Matouška a domácí tak získali dvoubrankové vedení. To ještě navýšili, když v 50. minutě vymetl levý růžek havířovské branky Filip Weintritt – 4:1.

V poslední minutě třetí třetiny se ještě dostal Havířov ke zkorigování výsledku. Na konečných 4:2 upravil Lukáš Adámek, jehož střelu si Berani srazili do branky sami.

Z utkání si 3 body odnesl Zlín, ale neplatilo to o bonusovém bodu z nadstavby. Ve 4. minutě prodloužení si David Zdeněk najel před Hufa, udělal kličku a poslal kotouč do odkryté branky. Havířov si tak ze Zlína přivezl alespoň bonusový bod.

Youtube