AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Den blbec. Na Hané AZ schytal bůra

David Motloch | 03.10.2018

Na středeční duel v Prostějově nebudou hokejisté AZetu vzpomínat v dobrém. Na Hané si svěřenci trenéra Jiřího Režnara dělali právem naděje na bodový příděl, realita je ale vyvedla z omylu. Po dvou individuálních chybách v obraně museli Havířovští po první třetině dotahovat dvoubrankové manko, nakonec se však nezmohli ani ke vstřelení branky. Ve třetím dějství se sice hosté nadechovali k náporu v přesilovce, jenže po jejím nevyužití následoval doslova hororový závěr utkání, ve kterém AZ v rychlém sledu inkasoval hned třikrát. Z Prostějova tedy Havířov odjíždí s výpraskem, který bude moci odčinit v sobotu 6.10. na domácím ledě proti soupeři z chvostu soutěže - Kadani.

CHANCE LIGA - 10.kolo st 3.10.18:00
LHK Jestřábi Prostějov - AZ Residomo Havířov
5:0
(2:0, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 18. Nouza (Prokeš), 19. Karpov, 49. Starý (Žálčík), 49. Divíšek (Nouza), 50. Dvořáček (Matýs). Rozhodčí: Čech, Obadal - Novák, Komínek. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. Diváci: 1 678. Střely na branku: 35:28 (11:10, 8:11, 16:7).  Zblokované střely: 8:7. Vhazování: 31:20. Průběh utkání: 5:0.

LHK Jestřábi Prostějov: Štůrala – Rašner, Mikliš, Foltýn, Bažant, D. Kolář, J. Zdráhal – Karpov, Divíšek, Nouza – Starý, L. Luňák, Žálčík – Račuk, Venkrbec, V. Meidl – Matýs, Prokeš, Dvořáček.
AZ Residomo Havířov: Bláha (od 50. Matoušek) – Chroboček, Matai, Dujsík, Houdek, Staněk, Mrowiec, Bořuta – R. Veselý, F. Seman, Maruna – Haas, Rehuš, Pořízek – Gřeš, Bambula, L. Bednář – Pawliczek, Cihlář, O. Procházka.

Dnes se jako první do útočné třetiny dostali hosté z Havířova, ale první zákrok si připsal havířovský brankář Bláha. Další minuty bylo k vidění plno nepřesností a sražených střel. První velká šance přišla až po 10 minutách hry, kdy domácí Račuk přebruslil obranu AZetu a adresoval přihrávku na Žálčíka. Ten ale v obtížné situaci minul bránu. Po 14 minutách přišlo vyloučení hostujícího Pořízka a trenér Jiří Vykoukal mohl dnes poprvé na led vypustit svoji přesilovou formaci. Největší gólovku měl na holi Tomáš Nouza, ale jeho dělovku vyrazil Bláha. O chvíli později už to však domácím vyšlo. Radek Prokeš šel výborně napadat za hostující svatyni, vybojoval puk a předložil ho Tomáši NOUZOVI, který krásně rozhýbal brankáře a zametl puk mezi jeho betony - 1:0. Prostějovští fandové sotva stačili stihnout oslavit první branku zápasu a už tu byla druhá. Tentokrát se o něj postaral hráč první formace Tomáš KARPOV, který po zmatcích v havířovské obraně sebral puk a nastřelil Houdka, od kterého se kotouč doslova doplazil za čáru - 0:2. Stav zápasu byl po 1. periodě 2:0.

Druhá třetina začala slibněji pro Jestřáby, protože už po 52 vteřinách odjížděl na trestnou lavici Bednář. Začátek početní výhody se prostějovské letce příliš nedařil. Pak ale přišla velká šance, ale Tomáš Nouza nedokázal usměrnit puk mezi tři tyče. Po uplynutí přesilovky měl gól na holi Meidl, ale i ten mířil vedle. Později se řítil sám na hostujícího brankáře Dvořáček. V obrovské rychlosti zkusil blafák, ale ten mu gólman Bláha vystihl a lapil. Dále se hrál bojovný hokej a moc šancí k vidění nebylo. Spokojenější tak do kabin mohli odcházet opět Jestřábi za stejného stavu 2:0.

Do poslední periody domácí doslova vlétli. Po 60 sekundách hry jen těsně minul letící puk Račuk. Tlak domácích utišilo až následné první vyloučení Prostějova. Za podražení musel jít pykat 2 minuty David Dvořáček. Hostům se přesilová hra příliš nedařila a první šance přišla až na konci početní výhody. Střelu Maruny si velmi jistě chytající Štůrala pohlídal. Blížila se 48. minuta a opět přišla gólová smršť Jestřábů. O 3. gól se postaral Jan STARÝ, který zamířil odražený puk přímo do levé horní šibenice Bláhovi brány. Tlak Prostějova sílil a nabídla se jim další přesilová hra. A využili ji velice rychle po tradiční krásné souhře Divíška s Nouzou, kdy právě Tomáš DIVÍŠEK pálil z první do opačného rohu Bláhovy branky než předtím Starý - 4:0. Netrvalo dlouho a hosté dostali tzv. bůra. Ondřej Matýs skvěle přidržel puk ve středním pásmu, přihrál do jízdy Davidu DVOŘÁČKOVI, ten objel všechny obránce a zavěsil - 5:0. To bylo na brankáře Bláhu a moc a nechal se vystřídat mladým kolegou Matouškem. Utkání nadále probíhalo v režii Jestřábů a po zaznění sirény tak mohli slavit cenné tři body.

Autor reportáže: www.lhk jestrabi.cz

Ohlasy k utkání


Jiří Vykoukal (LHK Jestřábi Prostějov): Před dnešním utkáním jsme si řekli, že musíme s Havířovem hrát velmi dobře do obrany. To se i díky dobrému výkonu brankáře podařilo a tým si došel pro vítězství. Děkuji hráčům za předvedenou hru a fanouškům za jejich podporu.

Youtube