AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Starší dorostenci tentokrát na Salzburg nestačili, rozhodne se v pátek

Petr Miklas | 21.03.2018

Starší dorostenci AZetu dokázali držet krok s favorizovaným Slazburgem jen do poloviny utkání, pak soupeř odskočil do vedení o dvě branky a hráči Havířova už neměli sílu na vyrovnání. V závěru se hráči obou týmů pouštěli do šarvátek, utkání bylo hodně vyhrocené. Hosté si připsali výhru 1:4 a stav série je 2:2, protože jeden ze zápasů hraných v Salzburgu byl kontumován ve prospěch AZetu pro neoprávněný start hráče. Rozhodující zápas se odehraje v GASCONTROL Aréně v pátek, začátek je v 15 hodin.

ELSD - 0.kolo st 21.3.18:00
AZ Residomo Havířov - EC Red Bull Salzburg
1:4
(1:1, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 12. Žídek (Pindel, Bochnak) – 7. Rebernig (Schitz), 24. Alanov (Hadamczik, Barinka), 33. Barinka (Schitz, Čermák), 50. Jentzsch (Alanov, Hadamczik). Rozhodčí: Mrkva – Gančařík, Konvička. Vyloučení: 5:5, navíc Schitz (SAL) 5+OK. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 226. Střely na branku: 17:48 (4:18, 10:19, 3:6, 0:6). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4.

AZ Residomo Havířov: Dufek M. (od. 50 Štipčák) – Uhlíř, Thiel, Máca, Ševěček, Pavelek, Grygar – Bambula, Bochnak, Juhász, Janeček, Revaj, Žídek, Tomeček, Dufek K., Pindel
EC Red Bull Salzburg: Kolarz – Obu, Hadamczik, Zündel, Alanov, Wimmer, Menner, Stewart, Rebernig, Lindner, Lobach, Barinka, Varejcka, Schitz, Čermák, Hede, Vogt, Jentzsch, Huber, Peeters

První šanci utkání měl na konci 4. minutu hostující Vogt, ale Dufek jeho ránu kryl. V 7. minutě dal Salzburg první gól zápasu, když ve vlastním oslabení Schitz vybojoval puk, nahrál jej na Maxmiliana Reberniga, jenž se trefil mezi Dufkovy betony.

Ve 12. minutě přišlo náhlé vyrovnání, protože Jan Žídek střelou z otočky překvapil všechny, včetně brankáře Kolarze, jemuž prošel puk mezi betony. V 17. minutě Barinka ani nadvakrát nedostal puk do odkryté branky a tak po první části platil stav 1:1.

Ve 23. minutě si domácí Karel Dufek nabruslil mezi kruhy a vypálil, Kolarz puk jen vyrazil a byl z toho závar, který se nakonec podařilo obraně Salzburgu vyřešit. Naopak udeřilo na druhé straně, když v polovině 24. minuty při signalizované výhodě našel Hadamczik volného Igora Alanova, jenž prostřelil Dufka.

Ve 27. minutě se před domácího gólmana proháčkoval Schitz, položil si ho, ale nedokázal dostat puk do odkryté branky. O minutu později sehrál AZ rychlý protiútok, který zakončil Žídek, ale puk trefil jen spojnici tyčí.

Ve 33. minutě přidal třetí branku Slazburgu Marcel Barinka, který poslal puk po Schitzově přihrávce do odkryté branky. O tři minuty později se do samostatném úniku dostal domácí Juhász, ale jeho střelu ke vzdálenější tyči Kolarz vyrazil. Pak už se nic zajímavého nestalo, takže po čtyřiceti minutách vedl Salzburg 1:3.

Ve 42. minutě našel Barinka parádní přihrávkou Čermáka, který jel sám na Dufka, ale ten jeho střelu zastavil pravým betonem. V 50. minutě využil Salzburg přesilovku, když pěknou předvedla pěknou kombinaci trojice Hadamczik, Alanov a do odkryté branky zakončující Tarro Ricardo Mario Jentzsch. Po této brance se rozhodli domácí trenéři vystřídat Michala Dufka, mezi tyče se postavil Štipčák.

Ve zbytku třetiny se hodně přiostřilo, hráči obou týmů se pouštěli do potyček, hostující Schitz dostal trest na 5 minut a do konce utkání za faul kolenem. V poslední minutě se pak pustili do šarvátek Bambula s Jentzschem a Thiel s Rebernigem. Všichni čtyři dostali dvouminutové tresty.

To bylo v dnešním utkání vše, stav série je 2:2 a v pátek se v GASCONTROL Aréně odehraje rozhodující páté utkání.

Ohlasy k utkání


Tomáš Urbánek (HC AZ RESIDOMO Havířov): Dnešní zápas jsme bohužel nezvládli. Projevila se šířka kádru soupeře, který má k dispozici čtyřicet hráčů, zatímco my to už druhý měsíc taháme na patnáct lidí. Hráli jsme na krev, bojovali o play-off, tohle byl čtvrtý zápas v pěti dnech a nám dneska došly síly. Teď si potřebujeme odpočinout, dát si do pořádku zraněné hráče a v pátek se s tím porvat. Chtěl bych pochválit gesto fair-play, které předvedl Honza Bambula, který odvolal faul. Ale některé zákroky a záležitosti ze strany soupeře jsou k zamyšlení pro Český svaz ledního hokeje.


Teemu Levijoki (EC Red Bull Salzburg): Věděli jsme, že naším největším soupeřem jsme my sami. Museli jsme dostat pod kontrolu nervy a připravit se na hru soupeře, který se snažil nahazovat puky a dojíždět je. My jsme se naopak snažili hrát co nejvíc s pukem. Teď je stav série 2:2, protože Češi neví, jestli mají hrát podle pravidel IIHF nebo podle svých pravidel. My se s tím potýkáme celou sezónu, snad už se z toho konečně poučíme a poučit by se z toho měli i na Českém svazu. V pátek hrajeme pátý zápas, je to zápas play-off a hrát tyto zápasy je zábava.

Youtube