AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Starší dorostenci první utkání v Salzburgu prohráli

Tomáš Vlček | 17.03.2018

Dnes začala prvním utkáním osmifinálová série play-off extraligy stršího dorostu mezi AZetem a EC Red Bull Salzburg. Mladí havířovští hokejisté se v Rakousku proti obrovskému favoritovi drželi skoro do poloviny utkání, ale pak inkasovali slepené branky a o vítězi zápasu bylo rozhodnuto. Druhé utkání se hraje na ledě soupeře už v neděli.

ELSD - 0.kolo so 17.3.11:00
EC Red Bull Salzburg - AZ Residomo Havířov
8:2
(1:0, 6:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 9. Schütz (Huber, Zündel), 27. Hede (Stewart), 29. Varejcka (Huber, Zündel), 32. Schitz (Lobach), 34. Huber (Schütz, Varejcka), 36. Barinka (Čermák, Alanov), 37. Lobach (Jentzsch), 45. Rebernig (Čermák, Barinka) – 31. Bambula (Dufek K., Juhász), 48. Bambula (Žídek). Rozhodčí: Supper – Kainbergerová, Kontschieder. Vyloučení: 0:4, navíc Schitz a Alanov (oba SLZ) 2+10 ZHK. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 37:23 (10:11, 17:6, 10:6). Průběh utkání: 4:0, 4:1, 8:1, 8:2.

EC Red Bull Salzburg: Mnich – Obu, Peskoller, Hadamczik, Zündel, Alanov, Wimmer, Menner – Stewart, Schütz, Rebernig, Lindner, Lobach, Barinka, Varejcka, Schitz, Čermák, Hede, Vogt, Jentzsch, Huber
AZ Residomo Havířov: Štipčák (od 41. Dufek M.) – Uhlíř, Thiel, Máca, Ševěček, Pavelek, Grygar – Bambula, Bochnal, Hilšer, Juhász, Janeček, Revaj, Žídek, Tomeček, Dufek K., Pindel

V první třetině se hrál poměrně vyrovnaný hokej. Domácí měli sice více brankových příležitostí, ale také AZeťáci měli několik možností dopravit kotouč za brankovou čáru. Jedinou branku periody přinesla polovina 9. minuty, kdy se po rychlém útoku a přečíslení prosadil salzburgský Justin Schütz.

Na začátku druhé třetiny pokračovali havířovští v dobrém výkonu. Zápas na nějakou dobu přerušila výměna rozbitého tvrzeného skla, které nevydrželo náraz domácího hráče, kterého dohrál havířovský Wiktor Bochnak. Jenže na začátku 27. minuty chybovali hosté při rozehrávce a Elis Hede zvýšil na 2:0. Už za dvě minuty využili domácí další přečíslení a Filip Varjecka navýšil náskok Red Bullu na 3:0.

Za další dvě minuty sice přesnou střelou z mezikruží snížil Jan Bambula, ale domácí pokračovali ve střeleckém představení a odpověděli už za minutu Edwinem Schitzem – 4:1. Mezi 34. a 37. minutou využili domácí třikrát přesilovku a po brankách Paula Hubera, Marcela Barinky a Dennise Lobacha rázem vedli 7:1.

Do třetí třetiny nastoupil AZ se změnou v brankovišti, když Marka Štipčáka nahradil Michal Dufek a ten několikrát svůj tým zachránil. I díky němu ve třetí třetině padly už jen dvě branky. Nejprve navýšil náskok domácích ve 45. minutě Maxmilian Rebernig, ale pak se podruhé v utkání trefil z mezikruží Jan Bambula a uzavřel skóre na konečných 2:8.

Ohlasy k utkání


Tomáš Urbánek (AZ Residomo Havířov): Vstoupili jsme do utkání slušně, byli jsme aktivní a vytvořili jsme si i nějaké gólové šance. Ty jsme ale neproměnili, což byla škoda a soupeř z brejkové situace otevřel skóre. Co se týká druhé třetiny, tak tu jsme bohužel nezvládli a po prvních dvou gólech nám spadly hlavy. Soupeř ukázal svou kvalitu a my se musíme připravit na zítřejší zápas

Youtube