AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Mladší dorost podlehl Vítkovicím

Tomáš Vlček | 10.03.2018

V sobotní poledne nastoupili madší dorostenci AZetu ke svému předposlednímu zápasu nadstavbové skupiny B na ledě Vítkovic. Favorizovaní domácí hokejisté šli už v první třetině do dvoubrankového vedení, které ještě ve druhé části navýšili. Havířovští se prosadili čtyři minuty před koncem díky Maximu Mastičovi, ale tři body zůstaly zaslouženě Ostravanům. Další zápas sehraje AZ v úterý ve Zlíně.

ELMD - 37.kolo so 10.3.12:00
HC Vítkovice Ridera - AZ Residomo Havířov
3:1
(2:0, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 9. Tvrdý (Ivan), 14. Kotásek (Tvrdý), 27. Kočí (Ivan) – 57. Mastič. Rozhodčí: Kratochvíl – Vengřín, M. Novák. Vyloučení: 2:4, navíc Smolka (VIT) a Dabrowski (HAV) 10 min. OT. Bez využití. Diváci: 156. Střely na branku: 30:17 (10:6, 10:3, 10:8). Průběh utkání: 3:0, 3:1.

HC Vítkovice Ridera: Dolíška – Smolka, Kočí, Bystroň, Plánka, Kocián, Navrátil – Tvrdý, Ivan, Kotásek – Brada, Gebauer, Krejsa – Krška (C), Rajčan, Pastor – Schauer
AZ Residomo Havířov: Nowak (od 34. Pawlas) – Topolanský, Černý, Bílek, Frančiak, Dabrowski, Zmarzlák – Pavlačka, Jedlička, Mastič, Mikula, Vojkůvka, Zapletal, Urbančík, Byčkov (C), Horváth

Zápas začal oboustranně svižně a na první branku se čekalo do poloviny 9. minuty. Vítkovický Jiří Tvrdý dostal křížnou přihrávku a svým zakončením k tyči odkryté branky poslal svůj tým do vedení 1:0. Inkasovaná branka sice havířovské nabudila k větší útočné aktivitě, ale gól dali a pět minut opět domácí. Alex Kotásek svou přesnou střelou do horní části branky zvýšil na 2:0. V závěru třetiny měl AZ možnost hrát přesilovku, ale branka z ní nepadla.

Také druhou třetinu začali havířovští aktivně, ale branka padla do jejich sítě. Fabien Kočí svou střelou od modré propálil vše, co mu stálo v cestě – 3:0. Tříbrankové vedení dalo domácím klid na hokejky a díky dvěma následujícím přesilovkám i herní převahu. Branka však už do sirény nepadla.

Na začátku třetí třetiny měl přesilovku AZ, ale byl to havířovský gólman Pawlas, kdo musel hasit samostatný únik Pastora. Pak předvedli velmi slabou přesilovku naopak domácí. Bojovní hosté se snažili upravit skóre a byli za svou snahu odměněni v polovině 27. minuty. Maxim Mastič při závaru na vítkovickém brankovišti napálil puk a ten se od tyče odrazil do sítě – 3:1. Pak však havířovští faulovali a zbavili se možnosti závěrečného náporu. Zápas ta skončil výhrou Ostravanů 3:1.

Youtube