AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Mladší dorost sice měl převahu, ale Vítkovicím podlehl

Tomáš Vlček | 17.11.2017

Po reprezentační pauze se rozjely i mládežnické soutěže. Mladší dorostenci AZetu přivítali v pátek odpoledne na svém ledě Vítkovice, a i když měli po pomalejším začátku ve zbytku utkání převahu, podlehli 1:2. Více než ztráta bodů, ale mrzí vážná zranění hned čtyř klíčových hráčů. Další utkání sehraje AZ už zítra v Brně na Technice.

ELMD - 15.kolo pá 17.11.14:00
AZ Residomo Havířov - HC Vítkovice Ridera
1:2
(0:1, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 22. Bochnak (Adámek, Černý) – 8. Plánka, 34. Plánka (Cubo, Kotásek). Rozhodčí: Čahoj – Marek, Novák. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 104. Střely na branku: 27:17 (11:4, 8:7, 8:6). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

AZ Residomo Havířov: Pawlas – Topolanský, Černý, Bílek, Frančiak, Koubek, Dabrowski, Macurák – Pavlačka, Backa, Čempel, Mastič, Bochnak, Adámek, Urbančík, Sztuc, Byčkov, Horváth
HC Vítkovice Ridera: Dolíška – Havlík, Smolka, Bystroň, Cubo, Plánka, Kočí – Tvrdý, Gebauer, Kotásek, Ivan, Krejsa, Schauer, Pastor, Krška, Kubík

Utkání sice mělo od počátku velmi rychlé tempo, ale bez brankových příležitostí. Z počátku měli puk více na holích hosté, postupně se však dostali více do tlaku i domácí. Přestože jsme za celých 20 minut neviděli žádnou brankovou příležitost, hosté šli přesto do vedení poté, co v 8. minutě v havířovské přesilovce Pawlasovi prošlo za záda vyhození obránce Filipa Plánky ze středního pásma.

Druhá třetina začalo zostra a mantinely jen duněly. Hned po minutě musel vítkovický gólman Dolíška zvládnout gólovku Backy. Pak dostali domácí k dispozici přesilovku a v ní, díky krásné střele Wiktora Bochnaka do šibenice, srovnali na 1:1. V další početní výhodě mohl AZ poslat do vedení Adámek, ale tentokrát hostující strážce svatyně odolal. AZ měl více ze hry i při situaci 5 na 5, jenže branka padla na druhé straně. Rovněž v přesilovce napřáhl na hranici pravého kruhu Filip Plánka a jeho bomba zapadla přesně k pravé tyči – 1:2. 

Ve zbytku druhé třetiny především domácí počítali hráčské ztráty, protože z důvodu zranění, po zákrocích vítkovických hráčů, museli odstoupit Dominik Koubek, Gabriel Szturc a Lukáš Adámek. Závěr druhé třetiny tak byl hodně emocionální jak na ledě, tak v hledišti.

Třetí třetina přinesla přeci jen zklidnění. AZ v úvodu nevyužil přesilovku, a i když se snažil o srovnání, vyložených šancí moc neměl. Navíc po zásahu pukem byl zraněn další hráč - Maxim Mastič. Až v další přesilovce od 53. minuty sevřel soupeře v pásmu a po spršce střel mohl vyrovnat Bochnak, jenže skákavý kotouč poslal nad branku. Gól nepadl ani v minutové dvojnásobné přesilovce, a protože ani hosté v závěru nevyužili Tvrdým situaci 2 na 1, skončil zápas výhrou Vítkovic 2:1. Více však havířovské mrzí vážné zranění hned čtveřice hráčů.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (AZ Residomo Havířov): Na začátku utkání nám chyběl pohyb a aktivita, na kterou jsme zvyklí. Navíc jsme inkasovali lacinou a kuriózní branku, což nás utlumilo. Ale postupně jsme začali být aktivnější a od druhé třetiny jsme myslím byli lepším týmem a měli jsme i dost šancí. Myslím, že utkání ovlivnil nehezkým způsobem rozhodčí Čahoj, protože po zákrocích soupeře byli tři naši hráči odvezeni do nemocnice a jejich zranění opravdu nejsou pěkná. Zákroky, které k tomu vedly, byly za hranicí fair-play. Ztratili jsme klíčové hráče. Teď se s tím musíme vyrovnat, semknout se a zbývající čtyři utkání základní části dohrát tak, abychom si splnili náš cíl.

Youtube