AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Mladší dorost zdolal Přerov a připsal si třetí výhru v řadě

Tomáš Vlček | 11.01.2018

Mladší dorostenci AZetu sehráli dnes utkání 25. kola své extraligy. Soupeřem jim byli sousedé v tabulce - mladí přerovští Zubři. AZeťáci svému soupeři nedovolili ani jednu gólovou radost, zato sami se trefili čtyřikrát a připsali třetí výhru v řadě. Dominik Ludvík vychytal čisté konto, třemi body se blýskli Maxim Mastič a Lukáš Adámek, oba dali gól a na dva nahráli. Další zápas sehrají ve čtrvrtek 18.1. v Hradci Králové.

ELMD - 24.kolo čt 11.1.17:15
AZ Residomo Havířov - HC ZUBR Přerov
4:0
(1:0, 3:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 17. Mastič (Adámek, Bárta), 26. Jedlička (Zapletal, Zmarzlák), 28. Bochnak (Mastič, Adámek), 39. Adámek (Černý, Mastič). Rozhodčí: Beránek – Tomis, Carbol. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 96. Střely na branku: 48:22 (15:8, 12:5, 21:9). Průběh utkání: 0:0, 4:0.

AZ Residomo Havířov: Ludvík – Zmarzlak, Koubek, Dabrowski, Černý, Topolanský, Urbančík – Adámek, Mastič "C", Bárta – Pavlačka, Szturc, Bochnak – Zapletal, Jedlička, Horváth – Vojkůvka, Byčkov "A", Čempel
HC ZUBR Přerov: Suchánek – Raška, Zábranský, Holík, Zeman, Gréč "A" – Štíbr, Kolařík, Hlávka, Petr, Juřička, Kleniar, Hanák, Tarnoczy, Chytil "C", Jobánek, Šilhavý

Od začátku utkání se oba týmy soustředily na obranu a tak nebylo k vidění příliš šancí. Domácím nepomohla ani přesilovka, kterou hráli v 7. minutě. První velkou šanci měl ve 14. hostující Kleniar, který trefil tyč.

V 17. minutě už jsme viděli první gól, o který se postarali domácí hráči. Bárta našel Adámka, ten pálil z mezikruží, Suchánek puk vyrazil, ale na dorážku Maxima Mastiče už byl krátký. V 19. minutě mohl střílet do odkryté branky hostující Kolařík, ale puk mu sjel z čepele a skončil v rohu. Proto po první třetině vedl AZ 1:0.

Druhá třetina už byla plně v režii AZetu, i když hosté sem tam vystrčili růžky. Ve 26. minutě vyslal Zapletal do úniku Maroše Jedličku, který přesně umístěnou bekhendovou střelou překonal Suchánka. O dvě minuty později už to bylo 3:0, když Mastič se zakončujícím Wiktorem Bochnakem předvedli krásnou kombinaci zakončenou střelou horního rohu poloodkryté branky.

Hosté se zvedli v polovině utkání při přesilovce, ale gól z ní nevytěžili. Ve 35. minutě se přerovský Kleniar dostal sám před Ludvíka, jenže jej nedokázal prostřelit. Necelé dvě minuty před koncem třetiny naopak AZ využil přesilovku a dostal se do čtyřbrankového vedení. Mezi střelce se zapsal Lukáš Adámek, jenž šikovně tečoval Černého nahození. Po dvou třetinách tak vedl AZ už 4:0.

Ve třetí třetině už jsme branku neviděli, přestože hráči Havířova zasypali Suchánka jedenadvaceti střelami. Domácí Ludvík čelil devíti střelám a také nebyl překonán. Největší šance měl ve 46. a 48. minutě domácí Horváth, který však neproměnil ani jednu ze svých gólovek.

Na druhé straně byli blízko vstřelení branky Hlávka a Hanák, ale ani jejich akce ze 47. minuty neskončila úspěchem. V závěru třetiny hráli hosté přesilovku, jenže Tarnoczy v ní ani nadvakrát nepřekonal Ludvíka. AZ tak nakonec vyhrál 4:0.

Youtube