AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Mladší dorostenci zvládli utkání s Přerovem a zajistili si play-off

Petr Miklas | 02.12.2017

Až v posledním kole základní části rozhodli mladší dorostenci o své účasti v play-off. Museli vyhrát nad Přerovem a to se jim povedlo, když se dostali až do pětibrankového vedení. Přerov sice v závěru dvěma góly snížil, ale víc už nestihl. AZ proměnil tři přesilové hry a dvakrát se trefil Wiktor Bochnak.

ELMD - 18.kolo so 2.12.14:00
AZ Residomo Havířov - HC ZUBR Přerov
5:2
(1:0, 3:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 10. Byčkov (Macurák), 25. Bochnak (Topolanský, Szturc), 27. Mastič (Adámek), 33. Bochnak (Szturc, Dabrowski), 53. Pavlačka (Byčkov) – 58. Šilhavý (Jobánek, Kuncek), 59. Ryšavý. Rozhodčí: Klapetek – Kořistka, Tkáč. Vyloučení: 2:5, navíc Kleniar (PRE) 5+OK. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 104. Střely na branku: 41:12. Průběh utkání: 5:0, 5:2.

AZ Residomo Havířov: Ludvík – Topolanský, Frančiak, Dabrowski, Macurák, Zmarzlák – Pavlačka, Backa, Čempel, Mastič, Bochnak, Adámek, Vojkůvka, Szturc, Byčkov, Horváth.
HC ZUBR Přerov: Suchánek – Raška, Zábranský, Holík, Zeman – Kolařík, Ryšavý, Petr, Kleniar, Kuncek, Hanák, Tarnoczy, Chytil, Jobánek, Šilhavý

Od začátku zápasu byli aktivnější hráči AZetu, ale jejich tlak byl dlouho jalový, protože Přerov dobře bránil. První šanci měl až v 9. minutě hostující Kleniar, jenž z dobré pozice minul branku.

V 10. minutě přišla první branka utkání, kterou dal s notnou dávkou štěstí domácí Filip Byčkov, který dokázal překonat Suchánka z nulového úhlu.

Oba týmy pak měli možnost zahrát si přesilovku, ale ani v početní výhodě nebyly k vidění šance. Proto po dvaceti minutách platil stav 1:0.

Druhá třetina patřila domácím hráčům. Ve 25. minutě využil AZ zásluhou povedené teče Wiktora Bochnaka přesilovku a početní výhodu využil i o dvě minuty později. To už ale nebyla tradiční přesilovková akce, protože Maxim Mastič vzal vyhozený puk za vlastní brankou, projel až před Suchánka, naznačil nahrávku a vystřelil nad vyrážečku gólmana Přerova.

Trenér Zubrů si vzal oddechový čas, ale všechny naděje Přerova vzaly za své na začátku 29. minutě, kdy předvedl zbytečný zákrok Kleniar. Rozhodčí jej po zásluze potrestali trestem na 5 minut a do konce utkání. Při dlouhé přesilovce ještě fauloval Holík a AZ tak mohl hrát přesilovku 5 na 3.

Domácí hráči využili i tuto výhodu, když po krásné kombinaci na jeden dotek se Szturcem a Dabrowskim střílel Wiktor Bochnak do odkryté branky.

V závěru druhé části měli nějaké šance i hosté, ale Ludvík byl pozorný a tak po dvou třetinách vedl AZ 4:0.

Ve třetí třetině se dlouho zdálo, že Havířov v poklidu vyhraje. Když v 53. minutě zvyšoval Martin Pavlačka na 5:0, asi málokdo čekal, že by to dopadlo jinak. Navíc chvíli po něm pláchl obraně hostí Adámek, ale toho vychytal Suchánek. V 55. minutě pak domácí Horváth pálil z mezikruží, ale trefil jen tyč.

Jenže v 58. minutě hosté snížili, když se Michal Šilhavý dostal před Ludvíka a vymetl levý horní růžek jeho branky. Uplynulo něco málo přes půl minuty a Přerov přidal svou druhou branku poté, co Martin Ryšavý vybojoval puk a střelou z levého kruhu prostřelil Ludvíka.

Na to domácí trenéři reagovali oddechovým časem. Hosté se i poté tlačili do útoku, ale domácí hráči už je do šance nepustili.

AZ tak zvládl důležité utkání a zajistil si postup do play-off.

Youtube