AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Oslabený AZ v Litoměřicích prohrál, ale zůstal sedmý a v play-off narazí na Motor

Tomáš Vlček | 24.02.2018

Poslední kolo základní části WSM ligy 2017/2018 zavedlo hráče AZetu do Kalich Arény v Litoměřicích. V oslabené sestavě - se třemi juniory a šesti dodrostenci - drželi proti domácím více než polovinu utkání téměř vyrovnaný stav, ale nakonec podlehli 1:6. Na jejich sedmé příčce v tabulce to nic nezměnilo, a tak se ve čtvrtfinále play-off příští týden střetnou s Motorem České Budějovice. Začnou v úterý a ve středu na jihu Čech, doma se představí v sobotu a neděli.

WSM liga - 52.kolo so 24.2.17:00
HC Stadion Litoměřice - AZ Residomo Havířov
6:1
(2:0, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 17. Machala (M. Jandus), 20. J. Veselý (Voženílek), 35. Voženílek (J. Veselý), 37. Miškář (Zajan, Pilař), 41. Voženílek (Kusý, Veselý), 56. J. Veselý (Voženílek) – 27. Matai (Kanko). Rozhodčí: Jechoutek, Valenta – Kreuzer, Štětina. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 821. Střely na branku: 26:26 (12:2, 6:11, 8:13). Zblokované střely: 4:4. Vhazování: 34:26. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 6:1.

HC Stadion Litoměřice: Škarek – Smetana, Gaspar, Jebavý, M. Jandus, L. Chalupa, D. Málek – Kusý, J. Veselý, Voženílek – Machala, J. Šimeček, Stříbrný – M. Havelka, Miškář, R. Pilař – Hanták, Zajan.
AZ Residomo Havířov: Matoušek (41. Šimeček) – Matai, Mrowiec, Chroboček, Uhlíř, Dudek, Grygar – Kanko, Pořízek, Gřeš – Kotala, L. Bednář, Fronk – Bambula, Cihlář, Juhász – Hilšer, Janeček, Macuh.

V úvodu první třetiny byli aktivnější kališníci, kteří několikrát donutili hostujícího brankáře k pohotovým zákrokům. Postupně se aktivita útočných akcí rovnoměrně střídala mezi oběma celky, ale akce litoměřického týmu byly rozhodně více nebezpečné. Havířovský gólman Matoušek dlouho odolával, ale 3 minuty před koncem třetiny poprvé inkasoval. Po rychlém přechodu z vlastního obranného pásma uklidil puk do brány Ondřej Machala. V závěru první třetiny se diváci dočkali dalšího gólu. Jan Veselý se prosadil po vyjetí na střed z pravého kruhu a zvýšil na stav 2:0.

Na začátku druhé části se litoměřičtí snažili navázat na aktivitu v první třetině. Po buly v útočném pásmu domácích byl vyloučen hostující hráč Michal Janeček za hákování a Litoměřice se dostaly k první přesilové hře utkání. Havířovští však nehledě na početní nevýhodu dokázali vstřelit branku. Jakub Matai zachytil puk na modré čáře a poslal puk za Škarkova záda. Po neúspěšné přesilovce se museli domácí začít bránit, jelikož dalším vyloučeným hráčem zápasu byl domácí hráč. Litoměřický celek jakoby se snažil napravit chybu a během vlastního oslabení se pokusil o několik střel na brankáře Matouška. Již při vyrovnaném počtu hráčů na ledě se po krásné individuální akci z pravého rohu útočného pásma domácích dokázal útočník Daniel Voženílek dostat před bránu zvýšit na 3:1 pro Litoměřice. Aktivita domácích pokračovala a stav byl ve 37. minutě už 4:1 po gólu Patrika Miškáře. V téže minutě došlo k dalšímu vyloučení AZetu a litoměřickým hráčům se dokonce naskytla možnost přesilovky 5 na 3. Nedisciplinovanost Havířova pokračovala a následovalo další vyloučení, a tak se přesilovka 5 na 3 ještě prodloužila. Nicméně Litoměřice tuto početní výhodu v druhé části nevyužily a do kabin se odcházelo za stavu 4:1.

Třetí třetina pokračovala početní převahou kališníků. Ti udržovali tlak ve svém útočném pásmu a ostřelovali Matouškovu branku, ale až střela Daniela Voženílka se ujala, a tak Litoměřice vedly na začátku třetí třetiny již 5:1. Pak rozjetý litoměřický celek přibrzdilo vyloučení domácího útočníka, ale mírnému tlaku soupeře dokázaly Litoměřice odolat. Další dvě přesilové hry domácích za sebou zůstaly bez vstřelené branky. V 57. minutě se Janu Veselému ale přeci jen podařilo vstřelit branku, a to ihned po vhazování - 6:1. Havířovští se snažili ke konci utkání ještě skóre korigovat, ale domácí brankář vše zvládl pochytat a utkání skončilo jasně 6:1 pro domácí.

Autorka reportáže: Tereza Kejřová, www.hclitomerice.cz

Ohlasy k utkání


Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): Jsme rádi, že jsme poslední zápas sezóny zvládli. Hráči k utkání přistoupili výborně a zápas si užili. Je dobře, že poslední utkání sezóny jsme vyhráli, zvlášť na domácím ledě. Dali jsme i několik pěkných gólů. Chtěl bych hráčům poděkovat nejen za dnešní zápas, ale i za většinu utkání této sezóny. Myslím si, že hráči mají kvalitu i nadějnou budoucnost na to posunout se zase o něco dál.


Jiří Režnar (AZ RESIDOMO Havířov): Pravdou je, že jsme dnes přijeli v trochu kombinované sestavě. Po náročné sezoně byli naši hráči nemocní, někteří dokonce i zranění. Takže jsme se rozhodli nechat je zregenerovat s ohledem na nadcházející zápasy. Určitě jsme zápas nepodcenili, ale i s ohledem na ta zmiňovaná zranění jsme dali prostor mladším klukům, kteří mají možnost se ukázat a zahrát si dospělý hokej.

Fotogalerie k zápasu
Youtube