AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Vítkovice nad síly mladších dorostenců

Jozef Valenčík | 15.01.2017

V neděli odpoledne zajížděli mladší dorostenci do nedalekých Vítkovic k dalšímu utkání své extraligové soutěže. Úvod zápasu však mladým havířovským hráčům nevyšel, když hned ve 2. minutě inkasovali. Ještě v první třetině sice stačil AZ srovnat, ale ve druhé části se favoritovi podařilo odskočit na rozdíl dvou branek a toto vedení v závěrečné části ostravský celek potvrdil gólem do prázdné branky. Celkově tedy mladší dorost podlehl Vítkovicím 5:2, další zápas odehrají mladší dorostenci až ve čtvrtek 26. ledna na ledě Zlína.

ELMD - 10.kolo ne 15.1.13:00
HC Vítkovice Ridera - AZ Havířov
5:2
(1:1, 3:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 2. Smolka, 27. Lewandowski (Brada), 31. Pastor (Ivan), 34. Lewandowski (Kylnár), 60. Ivan (Pastor) – 9. Pindel (Szturc, Thiel), 31. Pindel. Rozhodčí: Libinger – Gančarčík, Ševčík. Vyloučení: 6:3. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 156. Střely na branku: 29:22 (6:12, 10:6, 13:4). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 5:2

HC Vítkovice Ridera: Malík – Kočí, Smolka, Zapletal, Raška, Plánka, Smička – Tvrdý, Kylnar, Lewandowski, Zajíc, Brada, Pastor, Ivan, Krejsa, Vjačka, Beránek
AZ Havířov: Štipčák – Dabrowski, Koubek, Thiel, Grygar, Hrček, Macurák, Pavelek – Bláha, Čienčala, Tomeček, Backa, Dufek, Pindel, Stromko, Szturc, Byčkov, Čempel

Horší start do zápasu si mladší dorostenci AZetu jen těžko mohli představit, už ve druhé minutě zápasu se totiž prosadil René Smolka, který poslal Vítkovice do vedení. Havířovští se však rozhodně nevzdali a už v deváté minutě bylo srovnáno, to Vojtěch Pindel využil nahrávku Szturce a poslal kotouč za záda Malíka. Stav 1:1 se do konce první třetiny už nezměnil.

Druhou třetinu otevřela přesilová hra Havířova, jenže ta zůstala nevyužita a naopak následně při hře pět na pět udeřili domácí. Jakub Lewandowski poslal Vítkovice do vedení ve 27. minutě, už o necelé čtyři minuty poté navíc skóroval David Pastor a rázem to bylo 3:1.

AZ se však nevzdal, na snížení stačilo Vojtěchu Pindelovi devět sekund a havířovský útočník se tak podruhé zapsal do listiny střelců. Stejný počin se však podařil zanedlouho Jakubu Lewandowskému a do šaten tak Vítkovice odcházely s dvoubrankovým náskokem.

V závěrečné třetině se sice AZ snažil, ale domácí měli utkání plně pod kontrolou a v samém závěru navíc uklidil kotouč do prázdné branky Ivan Ivan, který tak dodal definitivní tečku za tímto zápasem.

Youtube