AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Starší dorostenci vezou z Olomouce další dva body

Tomáš Vlček | 18.11.2016

23.kolo NOEN extraligy staršího dorostu zavedlo havířovské mladíky na led HC Olomouc. Hned v úvodu šli díky Patriku Račkovi do vedení. Domácí v polovině utkání srovali a rozhodnout nakonec musely až nájezdy. Zásluhou Vojty Ševěčka (na snímku) z nich druhý bod bere AZ. Další utkání sehraje AZ už v sobotu doma proti Zlínu.

ELSD - 23.kolo pá 18.11.13:30
HC Olomouc - AZ Havířov
1:2sn
(:1, 1:0, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 33. Krátký (Kořenek, Paťava) – 2. Raček (Hýsek), 65. rozh. náj. Ševeček. Rozhodčí: Maršálek – Novotná, Zapletal. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 47. Střely na branku: 45:29 (13:10, 12:5, 11:12) . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1.

HC Olomouc: Schejbal – Dajčar, Pírek, Bahounek, Kažimír, Klesla, Holiš – Krátký, Podlaha, Aulehla, Paťava, Pěcha (C), Skopal, Kalač, Kořenek, Kret, Štefka.
AZ Havířov: Matoušek – Pliska, Máca, Zíková, Szturc, Ševeček, Pavelek, Klus, Kuchař – Bambula, Urban, Hýsek, Hilšer, Klíma, Del Favero, Potočný, Juhász, Piš, Raček, Pawliczek (C), Žídek.

Havířovští měli do utkání bleskový nástup a už po 67 vteřinách šli do vedení. Patrik Raček využil chybu domácí obrany, rychle vnikl do útočného pásma a přesnou střelou překonal Schejbala. V 7. minutě mohl zvýšit vedení AZetu Klíma, ale tentokrát na olomouckého gólmana nevyzrál. Stejně tak se vedlo i o deset minut později Juhászovi. Domácí sice měli více střeleckých pokusů, ale žádný nebyl z kategorie gólových.

Ve druhé třetině byla střelecká převaha Kohoutů ještě větší. Brance byli blízko Kátký a pak do tyče mířící Kret ale po polovině utkání už se dočkali. Jiří Krátký si našel dobrou střeleckou pozici a nedal Matouškovi v havířovské brance šanci – 1:1.

Třetí třetina byla herně vyrovnaná, ale více šancí měl AZ. Kuchař však mířil mimo, Račka a Žídka vychytal Schejbal. A když na druhé straně neuspěli ani Skopal. Šlo se do prodloužení. Ale ani to nepřineslo rozhodnutí. Až samostatné nájezdy, konkrétně jejich 9. série, a rychlá střela Vojtěcha Ševěčka rozhodly o druhém bodu pro AZ.

Youtube