AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Starší dorost si připisuje první body za výhru nad Olomoucí

Tomáš Vlček | 03.09.2016

Druhé kolo extraligy staršího dorostu přivedlo na havířovský led olomoucké Kohouty. Ve vyrovnaném utkání získali azeťáci ve druhé třetině dvoubrankový náskok, který se stal nakonec klíčovým prvkem jejich konečné výhry 3:1. Brankově se prosadili Bambula, Juhász a Hilšer, výborný výkon předvedl v bráně Matoušek. Další zápas sehraje AZ v pátek ve Zlíně.

ELSD - 2.kolo so 3.9.13:30
AZ Havířov - HC Olomouc
3:1
(0:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 23. Bambula, 36. Juhász (Potočný, Bambula), 49. Hilšer (Szturc, Potočný) – 59. Pěcha (Holiš). Rozhodčí: Fiala – Marek, Tkáč. Vyloučení: 6:7 navíc Raček (HAV) 2+10 za vražení. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 88. Střely na branku: 27:34 (9:9, 8:14, 10:11). Průběh utkání: 3:0, 3:1.

AZ Havířov: Matoušek – Pliska, Zíková, Szturc, Ševěček, Pavelek, Klus, Kuchař – Bambula, Del Favero, Hýsek, Hilšer, Klíma, Janeček, Potočný, Juhász, Piš, Raček, Pawliczek, Pastor.
HC Olomouc: Schejbal – Dajčar, Mader P., Kažimír, Mader D., Klesla, Holiš, Vosátko – Krátký, Spatharis, Aulehla, Paťava, Pěcha, Skopal, Karpíšek, Kalač, Janečko, Kořenek.

První třetina nepřinesla nijak zajímavou podívanou a z toho vyplynula i existence jen minima šancí. Za zmínku tak stojí snad jen pokusy Račka a Pastora za havířovské, či Holiše a Pěchy za Kohouty. To druhá třetina začala více zostra. Zejména hosté byli hodně aktivní, ale skóre otevřeli domácí. Jan Bambula sebral hostům puk při rozehrávce a rychle jej pod gólmanem Schejbalem poslal do branky 1:0. Chvíli na to mohl zvýšit Pawliczek, ale těsně minul růžek olomoucké branky. 

Pak se po šarvátce v havířovském brankovišti zaplnily trestné lavice, ale hrálo se 5 na 5, a i když měla hra rychlý spád, vyložené šance nepřišly. Až ve 32. minutě v situaci 2 na 1 zakončoval olomoucký Pěcha, Matoušek v kleci AZetu však byl pozorný. Na začátku 36. minuty se domácím povedla pohledná útočná akce a rázem šli do dvoubrankového vedení. Lukáš Juhász využil pěkné souhry svých spoluhráčů a přesnou střelou k tyči překonal podruhé Schejbala. 

Navýšit vedení AZetu mohl ve 48. minutě Janeček, ale jeho dorážka po střele Zíkové se odrazila jen od tyče. To se hrálo ve čtyřech, a když pak dostal Havířov krátkou dohrávku přesilovky, udeřil potřetí. Szturcovu střelu Schejbal jen vyrazil, a Adam Hilšer puk hbitě bekendem poslal po víko. Hosté se ale ani za tohoto stavu nevzdali a Matoušek v bráně AZetu se musel opakovaně co otáčet. Ve skórování zabránil Paťavovi, Holišovi či Hilšerovi. Kapituloval až v olomoucké přesilovce necelé dvě minuty před koncem. To dostal Martin Pěcha nabito z poza branky a střelou z první poprvé rozvlnil havířovskou síťku. Více už se ale nestalo a tak AZ Havířov porazil ve vyrovnaném utkání HC Olomouc 3:1.

Ohlasy k utkání


Tomáš Urbánek (AZ Havířov): My jsme ne zrovna štastně vstuopili do utkání, soupeř byl aktivnější.  Ale pomohl nám ve druhé třetině první gól a zlepšený výkon. V dalším průběhu jsme neustoupili z naší hry, nezatáhli jsme se, ale byli jsme aktivní a i díky výbornému výkonu brankáře dovedli utkání do vítězství.


Jiří Rech (HC Olomouc): Myslím, že dneska rozhodlo především využívání šancí. V tom byli domácí nakonec lepší, zatímco my jsme je nedali. Jinak to bylo vyrovnané, a řekl bych že bruslařsky jsme byli možná i lepší my. Na to se však nehraje.

Youtube