AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Starší dorost opět za dva body, tentokrát vyhrál na nájezdy ve Vítkovicích

Tomáš Vlček | 23.09.2016

7. kolo ELIOD extraligy staršího dorostu poslalo havířovské mladíky na led Vítkovic a ti pokračovali v sérii vítězství za 2 body. Opět museli otáčet vedení svého soupeře, pak se však domácímu favoritovi zase podařilo stáhnout dvoubrankový náskok AZetu. Nakonec se rozhodovalo v nájezdech, a trefa Dominika Pawliczka (na snímku) znamená výhru Havířova 4:3sn. Další utkání sehraje AZ už zítra doma proti Třinci.

ELSD - 7.kolo pá 23.9.15:00
HC Vítkovice Ridera - AZ Havířov
3:4sn
(1:1, 1:2, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 17. Bochnak (Beránek), 40. Fridrich (Konečný), 54. Mrva (Urban) – 19. Pawliczek, 29. Klíma (Raček, Pawliczek), 36. Klíma (Ševěček), rozh. náj. Pawliczek. Rozhodčí: Klapetek – Adamec, Bartek. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 60:30 (18:14, 21:9, 16:5, 5:2). Průběh utkání: 1:0, 1:3, 3:3, 3:4.

HC Vítkovice Ridera: Piták – Bílý, Kaláb, Vícha, Vondál, Kučera, Šulák. Vacula – Vojtovič, Gřesík, Žemba, Fridrich, Urban, Bochnak, Mrva, Kylnár, Hladoník, Konečný, Beránek, Žídek
AZ Havířov: Matoušek – Pliska, Máca, Zíková, Szturc, Ševěček, Pavelek, Klus, Kuchař – Bambula, Urban, Hýsek, Hilšer, Klíma, Janeček, Potočný, Juhász, Piš, Raček, Pawliczek, Pastor

První třetina přinesla vyrovnaný obraz hry. Skóre otevřeli domácí na konci 17. minuty, kdy se trefil Ernest Bochnat. Chvíli na to šly oba týmy do čtyř a to více vyhovovalo Havířovu, za nějž vyrovnal Dominik Pawliczek. Další branky byly k vidění až kolem poloviny zápasu a obě padly do domácí branky. Kamil Klíma nejprve poslal AZ ve 29. minutě do vedení a stejný hráč pak o sedm minut později zvýšil i na 3:1 pro Havířov. Domácím se podařilo ještě do přestávky snížit, poté co se v přesilovce prosadil Petr Fridrich. Ve třetí třetině se hosté snažili především pozorně bránit a to se jim dařilo úspěšně až do 54. minuty. Pak se ale trefil Jakub Mrva a bylo srovnáno. V prodloužení branka nepadla a tak rozhodovaly samostatné nájezdy, v nichž si vítěznou branku připsal Dominik Pawliczek.

Fotogalerie k zápasu
Youtube