AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

SDO: Proti lídrovi vydřený bod za bojovnost

Tomáš Vlček | 10.09.2016

4. kolo extraligy staršího dorostu přivedlo na havířovský led jihlavskou Duklu. Utkání patřilo oběma gólmanům, kteří udrželi čistá konta přes 60 minut. Vedoucí tým tabulky skupiny východ potvrzoval kvalitní hrou úlohu favorita, ale hráči AZetu se bojovností a kolektivním výkonem stále drželi ve hře o body. Nakonec zápas rozhodl až v prodloužení jihlavský Jiří Slabý, ale získaný bod je pro havířovské velmi dobrým počinem. Další utkání sehraje AZ v pátek v Brně s Kometou.

ELSD - 4.kolo so 10.9.13:30
AZ Havířov - HC Dukla Jihlava
0:1p
(0:0, 0:0, 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 63. Slabý. Rozhodčí: Mrkva – Vengřín, Gančarčík. Vyloučení: 0:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 89. Střely na branku: 32:34. Průběh utkání: 0:0, 0:1.

AZ Havířov: Matoušek – Pliska, Máca, Zíková, Ševěček, Pavelek, Klus Kuchař – Bambula, Del Favero, Hýsek, Hilšer, Klíma, Janeček, Potočný, Juhász, Piš, Raček, Pawliczek, Pastor. Trenéři: Martin Janeček, Tomáš Urbánek
HC Dukla Jihlava: Juřička – Veleba, Trávník, Marek, Vála, Vrátný – Daňhel, Kadlček, Jindra, Úlovec, Adam, Vala, Kardoš, Hrbatý, Filip, Slabý, Strnad. Trenér: Štěpán Moravec.

Úvod zápasu patřil jednoznačně Dukle, která byla aktivnější a vypracovala si i řadu brankových příležitostí. Kadlčkovi ve 2. minutě vůbec nevadilo, že je jeho tým v oslabení, ujel domácí obraně a jen skvělý zákrok Matouška mu zabránil skórovat. Podobné to bylo za pár minut po kličkované Adama, i tady zachránil situaci pro domácí až gólman. Havířovští se rozjížděli pomaleji a v první šanci se ocitl až v 8. minutě Klíma, ale také jihlavský strážce branky Juřička byl na místě. Poslední těžký zákrok třetiny musel domácí Matoušek vytáhnout ještě v 11. minutě proti Jindrovi, ale pak se hra vyrovnala a dá se říct, že více práce měl Juřička. Při šancích Piše a Bambuly odolal a tak v první dvacetiminutovce branka nepadla.

Druhá třetina zpočátku nebyla zdaleka tak divácky atraktivní. Jihlavští do ní opět vstoupili o něco lépe, ale prvních více než deset minut jsme šanci neviděli. Až ve 33. minutě se z ničeho nic dostal před Matouška Strnad, ale domácí gólman zákrokem holí zachránil. Další gólovky měli hosté chvíli na to. Nejprve v oslabení po velké chybě obrany ujel Adam, ale netrefil branku a za necelou minutku z křídla proti Slabému předvedl dva těžké zákroky spolehlivý Matoušek. Domácí se dostali v závěru do menšího tlaku, jenže kromě několika střel vyražených Juřičkou si šanci nevypracovali.

Třetí třetina nabídla pokračování rychlého hokeje s šancemi především na straně hostů, jako např. ve 47. minutě, kdy Matoušek vyrazil střelu Adama okrajem lapačky. Naopak v závěru základní hrací doby mohli výhru na svou stranu strhnout domácí, když Pawliczek, zcela sám před brankou, mířil nad.

Prodloužení se hrálo 3 na 3 a bylo krátké, ale pěkně divoké. Nejprve třikrát pokračoval v tradici likvidace jihlavských šancí Matoušek. Pak ujel domácí obránce Ševěček, ale netrefil branku. Nakonec zápas ukončil v čase 62:26 jihlavský Jiří Slabý, který po objetí branky z velkého úhlu a ještě v pádu, poslal kotouč milimetrově přesnou střelou za Matouškova záda. Jihlava tak veze z Havířova zasloužené dva body, Havířov si za obrovskou bojovnost připisuje jeden.

Ohlasy k utkání


Tomáš Urbánek (AZ Havířov): Dneska jsme získali pro nás velmi cenný bod proti prvnímu celku tabulky. Pochválit musíme gólmana, ale stejný podíl na tom má i bojovný a poctivý výkon mančaftu, zejména v obraně. Mrzí mě jen, že je to druhý zápas za sebou bez vstřelené branky. Celkově ale od kluků dobrá práce.


Štěpán Moravec (Dukla Jihlava): Utkání pro nás bylo obrovským trápením v koncovce. V mnoha šancích nás vychytal domácí gólman, mnoho jsme jich zahodili. Havířov to samozřejmě povzbudilo a chvílemi nás také dostal pod tlak, ale nakonec jsme za svou aktivitu byli sparvedlivě odměněni dvěma body.

Youtube