AZ Havířov

Mladší dorostenci sehráli s Vítkovicemi vyrovnanou partii, ale na body nedosáhli

Petr Miklas | 02.11.2014

H A V Í Ř O V - Dnešní domácí utkání mladších dorostenců AZetu s Vítkovicemi přineslo vyrovnaný souboj, ale hosté měli víc štěstí v koncovce a když odskočili do tříbrankového vedení, zápas už dovedli do vítězného konce.

ELMD - 14.kolo ne 2.11.13:00
AZ Havířov - HC Vítkovice Ridera
1:4
(0:1, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 38. Potočný (Peterek) – 19. Kučera (Baláž, Gřesík), 33. Richtár (Šulák), 37. Pastor (Baláž, Gřesík), 41. Baláž (Pastor). Rozhodčí: Janda – Hranoš, Stavianý. Vyloučení: 2:1. Využití: bez využití. Diváci: 142. Střely na branku: 28:29. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4.
AZ Havířov: Velička – Szturc, Srníček, Teplanský, Pavelek, Piskoř, Adámek – Smička, Pawliczek, Ligocký, Piš, Peterek, Juhász, Skalka, Veselý, Bambula, Hýsek, Potočný.
HC Vítkovice Ridera: Kardinál – Kaláb, Malík, Bílý, Ficek, Kučera, Juřena, Stareček – Šulák, Richtár, Fridrich, Žemba, Konečný, Cháňa, Pastor, Baláž, Vícha, Urban, Gřesík, Sojka.

V první třetině měli první velkou šanci hráči AZetu, konkrétně Pawliczek se Smičkou, kteří zaměstnali Kardinála v brance Vítkovic, ale gól z toho nebyl. To bylo v 10. minutě, o sedm minut později mohlo udeřit na obou stranách, ale vítkovický Cháňa netrefil odkrytou branku a havířovský Potočný mířil jen do tyče. Na začátku 19. minuty už branka padla, vítkovický Matěj Kučera dostal puk se štěstím přes klubko hráčů do sítě.

I do druhé třetiny vstoupil AZet dobře, Szturc ani Potočný své velké šance nevyužili a vyrovnání nedosáhli. Byly to naopak Vítkovice, kdo se mohl radovat podruhé. Ve 33. minutě Jan Richtár vystřelil z otočky přesně k tyči Veličkovy branky. O čtyři minuty později už hosté vedli o tři branky, když Daniel Pastor v kleče poslal puk do havířovské branky. Za další minutu a půl přišla odpověď domácích - Matěj Potočný dostal nadvakrát puk za Kardinálova záda.

Po dvou třetinách tedy hosté vedli 1:3, jenže hned ve 41. minutě přidal čtvrtý gól Vítkovic Jozef Baláž, jehož střela se odrazila od Veličkova betonů a puk vysokým obloukem doplachtil až do sítě. Pak už Vítkovice držely otěže zápasu pevně v rukou, Havířov téměř k ničemu nepustili, výjimkou byla Bambulova šance z 50. minuty, kterou však obránce hostí ztečoval mimo branku.

Hosté potvrdili úlohu favorita a odvezli si všechny tři body. Další utkání sehrají mladší dorostenci 13.11. ve Vsetíně.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (HC AZ Havířov): Dneska jsme výkonem navázali na poslední třetinu zápasu na Warrioru Brno, kde jsme ve zredukované sestavě hráli výborně a byli jsme jasně lepší, což nám nakonec přineslo zasloužené dva body za výhru na samostatné nájezdy.
Musím mužstvo pochválit za odehrání prvních dvou třetin, ve kterých jsme určitě nebyli horší mužstvo. Ne straně hostí byla sice větší kvalita v zakončení, ale i my jsme hráli kvalitní hokej. Ve třetí třetině jsme se ještě chtěli pokusit s výsledkem něco udělat, ale brzy inkasovaná branka nás srazila a hosté už byli ve zbytku zápasu lepší. Branek celkově střílíme málo, a bez nich se vyhrávat nedá, ale jinak musím ještě jednou kluky za výkon v prvních dvou třetinách pochválit.

V nadcházející reprezentační přestávce dáme nejprve klukům dva dny volno. Pak se v trénincích zaměříme na fyzičku, a v druhém týdnu budeme vše směřovat k důležitému zápasu ve Vsetíně.


Pavel Trnka (HC Vítkovice): Myslím, že to bylo celkem kvalitní utkání. Hrálo se nahoru-dolů, což bylo dobré, stejně jako šťastnější konec pro nás. Myslím, že od půlky zápasu už jsme byli lepší, takže výhra i zasloužená. Na kluky už má dopad, že máme zajištěnu tu postupovou čtyřku. Takže z počátku hráli možná až moc uvolněně, ale pak jsme převzali iniciativu a v pohodě to dohráli.

Youtube