AZ Havířov

MDO: Havířov nedokázal bodovat na ledě Vítkovic

Petr Blakala | 21.09.2014

Mladší dorostenci AZetu jeli v 5. kole své ELIOD extraligy na led Vítkovic. Proti domácímu favoritovi se v oslabené sestavě nedokázali ani jednou střelecky prosadit a tak odjeli z Ostravy s prázdnou. Naopak tři body za výhru 4:0 si tak připisují do tabulky domácí. Další zápas sehraje AZ ve čtvrtek od 17:30 doma proti VHK Vsetín.

ELMD - 5.kolo ne 21.9.
HC Vítkovice Ridera - AZ Havířov
4:0
(1:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 1. Pastor (Baláž), 38. Baláž, 47. Toman (Vondál), 52. Bílý (Cháňa). Rozhodčí: Krenželok - Tuizal, Chamrád. Vyloučení: 0:2. Využití: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 43:17. Průběh utkání: 4:0.
HC Vítkovice Ridera: Juránek - Kaláb, Malík, Bílý, Stareček, Šulák - Richtár, Fridrich, Kylnar, Vondál, Cháňa, Pastor, Baláž, Urban, Gřesík, Sojka, Toman
AZ Havířov: Velička - Srníček, Ševěček, Teplanský, Pavelek, Piskoř, Adámek - Pawliczek, Horecký, Piš, Peterek, Juhász, Skalka, Bambula, Hýsek, Smička

Lépe do utkání dokázali vstoupit hráči vítkovického mužstva, kteří hned po třiceti vteřinách od úvodního vhazování šli do vedení. Prosadit se totiž dokázal Daniel Pastor, který využil přesné nahrávky spoluhráče Baláže. První dvě třetiny byly poměrně vyrovnané. Další branku viděli diváci až ve 38. minutě, kdy se na listinu střelců zapsal asistent u předchozí branky - Jozef Baláž.

K dalším gólovým situacím se dostalo až ve třetí periodě. Slovo si vzal ke konci sedmačtyřicáté minuty Radim Toman, jehož trefa znamenala tříbrankové vedení Vítkovic. Tečku za tímto střetnutím udělal osm a půl minuty před závěrečnou sirénou Šimon Bílý, který tímto gólem pečetil výhru svého týmu na konečných 4:0.

Další utkání sehrají mladší dorostenci havířovského týmu ve čtvrtek 25. 9., kdy od 17:30 přivítají na svém ledě hokejisty VHK Vsetín. Podle předsezónních předpokladů půjde o jeden z velmi důležitých záchranářských soubojů, tak věřme, že jej AZ zvládne.

Youtube