AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Starší dorostenci v Olomouci nadějné vedení neudrželi

David Motloch | 28.10.2014

V 17. kole RAKO Extraligy staršího dorostu se naši hráči střetli se svým tabulkovým sousedem z Olomouce. Do zápasu vletěli lépe právě svěřenci trenéra Martina Janečka, kteří šli zásluhou Hendrycha v šesté minutě do vedení. To však bylo v rámci branek ze strany Havířova vše, a tak starší dorostenci museli přihlížet, jak soupeř z Olomouce dvěma brankami skóre zápasu otočil. Tři body tak nakonec zůstaly doma na Hané. Další zápas sehraje AZ v pátek 31.10 na svém ledě proti Vsetínu.

ELSD - 17.kolo út 28.10.18:15
HC Olomouc - AZ Havířov
2:1
(0:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 29. Štefka J. (Kališ), 57. Zabloudil M. (Beutl, Metelka) – 6. Hendrych (Langer). Rozhodčí: Přikryl – Novotná, Zedník. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 79. Střely na branku: 34:27. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1.
HC Olomouc: Šoustal – Zabloudil M., Kališ, Štefka J., Kolovratník, Štreit, Metelka, Beutl, Škoda – Heža J., Spurný, Hajšman, Jeklič M., Zabloudil Z., Horák J., Marek, Říčka, Husták, Malý, Beier.
AZ Havířov: Gerža – Trombik, Frojda, Dudek, Hudeček, Kiss, Spálovský, Mrowiec – Moravčík, Wróbel, Stružík, Langer, Peterka, Hendrych, Kurovský, Němec, Macuh, Kosina, Cihlář.

Stejně jako jejich mladší předchůdci, i starší dorostenci si ve státní svátek oblékli zápasové dresy a vyjeli na led plecharény bojovat o body. Před domácími fanoušky vyzvali nedaleký Havířov, který měl v tabulce tříbodový náskok. Mladí Kohouti ale mají zápas k dobru.

Už od začátku zápasu ale Havířovští dokazovali, že budou velmi vyrovnaným soupeřem. Oba týmy sice do utkání téměř bezhlavě vletěly, větší šanci si však dokázat dlouho nedokázal ani jeden z nich. Štreitova i Jekličova střela jen těsně minuly tyčky Geržovy branky. Beutlovu střelu sice havířovský brankář krotil nadvakrát, poradil si však poté i s dorážejícím Hežou.

O chvíli později se však poprvé rozvlnila síť, a to na olomoucké straně. S rychlého protiútoku těžili Havířovští, když Jakub Hendrych překonal Šoustala. Domácí se snažili rychle odpovědět na inkasovanou branku. Nejprve se do útočného pásma prohnal rychlonožka Jeklič, před bránou Havířova byl ale vytlačen z ideální pozice, a tak puk v síti neskončil.

V přesilové hře nabral směr na bránu hostů i Říčka, v rohu kluziště však o puk přišel. I Havířovští toužili po dalším gólu, olomoucká obrana a Šoustal v bráně však dlouho odolávali. Jen dvacet vteřin před první sirénou měl ale domácí brankář plné ruce práce. Vyražený kotouč se totiž hostující hráči ještě snažili dorazit do brány, a tak gólman Kohoutů zasahoval na poslední chvíli a už vsedě.

Ve 26. minutě mohlo být srovnáno, když se havířovskou obranou prohnal Jakub Heža. Mladý útočník si prohodil puk mezi nohami bránícího hráče, od mantinelu však zakončit nedokázal. Nedlouho na to ale putoval na lavici hanby další hříšník ze strany Azetu. A Hanáci trestali! Trvalo jen dvanáct než dokázala Mora využít přesilovou hru, když se po několika dorážkách podařilo docpat kus černé gumy za záda Gerži Janu Štefkovi.

Ani ve třetí třetině týmy ve své aktivitě nepolevovaly. Na další gól se však čekalo velmi dlouho, naopak dvířka na trestné lavice je otevírala hned několikrát. A jednu takovou situaci dokázali využít červenobílí i v poslední dvacetiminutovce. Kohouti dokonce zkrátili čekání na gól v přesilovce z dvanácti vteřin, na pouhých šest, když se prosadil Matěj Zabloudil.

Youtube