AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

SDO: Proti Olomouci nadějný začátek nakonec k bodům nevedl

Tomáš Vlček | 04.10.2014

10. kolo RAKO extraligy staršího dorostu přineslo souboj sousedů v tabulce - pátý AZ přivítal čtvrtou Olomouc. Havířov začal výborně a po zásluze šel i do vedení, ale hosté postupně hru i skóre převážili na svou stranu a získali všechny body. Další utkání sehraje AZ v pátek ve Vsetíně.

ELSD - 10.kolo so 4.10.13:30
AZ Havířov - HC Olomouc
1:3
(1:0, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 15. Wróbel (Kurovský) – 38. Jeklič (Hajšman), 44. Kališ (Marek), 45. Štefka (Husták). Rozhodčí: Mikula – Štěpán, Hlavatý. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 98. Střely na branku: 21:35. Průběh utkání: 1:0, 1:3.
AZ Havířov: Gerža (Sonnek) – Trombik, Frojda, Dudek, Kiss, Spálovský, Mrowiec – Polak, Moravčík, Wróbel, Stružík, Langer, Peterka, Kurovský Němec, Cihlář. Trenér: Martin Janeček
HC Olomouc: Šoustal (Pospíšil) – Zabloudil M., Kališ, Štefka, Kolovratník, Štreit, Metelka, Beutl, Škoda – Heža, Hajšman, Jeklič, Zabloudil Z., Marek, Říčka, Husták, Kuba. Trenér: Jan Tomajko

Zápas měl divoký úvod, protože byly hned k vidění velké šance na obou stranách. Obě však zůstaly nevyužity, protože za domácí neuspěl Kurovský a za hosty Říčka. AZ pak hrál dvě přesilovky. V té druhé byl v 7. minutě blízko ke skórování Cihlář, další velkou šanci měli za čtyři minuty Moravčík s Wróbelem, ale skóre se otevřelo až v polovině 15. minuty. Kamil Wróbel si počínal šikovně na Olomouckém brankovišti a jeho bekhendový pokus z otočky si našel cestu kolem tyče do branky. Bylo to spravedlivé vyústění útočné snahy domácích. V poslední šanci třetiny se objevil při nájezdu 2 na 1 Polak, jenže trefil jen gólmana.

Ve druhé třetině bylo k vidění mnoho vyloučení a také se výrazně změnil obraz hry. Hosté zabrali a začali si také vytvářet šance. Dlouho však nemohli najít recept na domácího brankáře Geržu. Ten postupně vychytal řadu nebezpečných pokusů, včetně největší šance, kterou si vytvořili Hajšmana s Jekličem. Odolával až do závěru 38. minuty, kdy jej právě Matic Jeklič překonal dorážkou z blízka. AZ v této části hry polevil a brankáře Šoustala téměř neohrozil.

I ve třetí třetině pokračovali hosté v aktivní hře a hned během první pětiminutovky strhli zápas na svou stranu. Ve 44. minutě se v končící přesilovce prosadil od modré Jiří Kališ a za necelou minutu ukázal velký důraz na brankovišti Jan Štefka a bylo to 1:3. Ve zbytku zápasu byly ještě k vidění šance na obou stranách. Z hostů však nebyl úspěšný Marek a Zabloudil z havířovských hráčů Langer a Kurovský. A tak už se skóre nezměnilo a tři body putují po zásluze na Hanou.

Ohlasy k utkání


Martin Janeček (AZ Havířov): Vstoupili jsme dobře do utkání, byli jsme lepší a zaslouženě jsme šli i do vedení. Škoda, že jsme neproměnili více šancí. Měli jsme být důraznější. Soupeř pak vyrovnal a skóroval z přesilovky. V závěru to pak chytře uhlídal a zaslouženě získal tři body. My jsme už neměli sílu na zvrat.


Jan Tomajko (HC Olomouc): Začali jsme špatně a prohrávali. Pak se zvedlo naše nasazení a srovnali jsme. Ve třetí třetině už jsme domácí přehráli a po zásluze vyhráli.

Youtube