AZ Havířov

MDO: Havířov si proti outsiderovi soutěže z Hodonína s chutí zastřílel

David Motloch | 14.11.2013

H A V Í Ř O V - 14.kolo ELIOD extraligy mladšího dorostu znamenalo pro svěřence trenéra Janečka povinné tři body v duelu s Hodonínem. O vítězství domácího celku bylo takřka rozhodnuto už po první části, kdy se dorostenci AZetu trefili do sítě hned šestkrát. Ve zbytku zápasu přidali ještě další tři branky a po dobrém výkonu tak přehráli poslední celek tabulky výsledkem 9:2. Hattrickem se v zápase blýskl útočník Jaroslav Mrowiec, který tak výraznou měrou pomohl týmu k druhému vítězství v řadě. Havířov se tak v tabulce vyšvihl na osmé místo před Vítkovice. Další zápas sehrají svěřenci trenéra Janečka v neděli 17.11. doma proti Přerovu.

ELMD - 14.kolo čt 14.11.17:30
AZ Havířov - SHK Hodonín
9:2
(6:1, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 2. Pawliczek (Konečný), 4. Konečný (Pawliczek), 9. Kurovský (Lenomár), 15. Rzekanowski (Mrowiec), 17. Mrowiec (Cihlář), 20. Mrowiec (Rzekanowski, Cihlář), 35. Kurovský (Cháňa, Pawliczek), 42. Mrowiec (Rzekanowski, Srníček), 58. Konečný (Pawliczek) – 9. Veselý, 30. Machálek (Chalupa, Veselý). Rozhodčí: Krenželok – Charvát, Kuchař. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 110. Střely na branku: 38:32. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 6:1, 6:2, 9:2.
AZ Havířov: Sonnek – Hudeček, Frojda, Kalus, Kozubek, Adámek, Srníček, Szturc, Folwarczný – Honsa, Mrowiec, Lenomár – Rzekanowski, Kurovský, Cihlář – Pacoň, Pawliczek, Cháňa – Ligocký, Konečný, Hysek
SHK Hodonín: Holík – Bureš, Štěpanovský, Obrtlík, Bílek, Špírek – Vacula, Veselský, Sedláček – Smetková, Mičík, Mudrych – Hrachovský, Borot, Veselý – Machálek, Chalupa

Havířovští vlétli do zápasu jako uragán a první velkou šanci měl na hokejce již ve 2. minutě Mrowiec, který ovšem ležícího brankáře Holíka nepřekonal. Ještě v tentýž minutě šli přesto domácí do vedení, když se přesnou střelou z mezikruží prezentoval Dominik Pawliczek. O dvě minuty později ujížděl ten samý hráč sám na branku, a i když neuspěl, dojíždějící Viktor Konečný už za něj práci dodělal.

Hodonínští se na chvíli zvedli a paradoxně jim k tomu přispělo vyloučení a následné oslabení, ve kterém ujel do útoku Richard Veselý a střelou ke vzdálenější tyči překonal brankáře Sonnka. Na branku z 9. minuty zápasu ale domácí AZet reagoval už po několika vteřinách, když se k puku dostal Daniel Kurovský. Ten si dobře počínal v prostoru brankoviště a puk dotlačil až do branky.

Převaha domácího týmu sílila a v 15. minutě to již bylo 4:1 z pohledu Havířova, který prostřednictvím Oskara Rzekanowskiho zvýšil svůj náskok. O necelé dvě minuty později se o branku přihlásil také Jaroslav Mrowiec, který před brankou doklepával puk přesně k tyči branky bezmocného brankáře Hodonína. Na konečných 6:1 v první třetině zvyšoval rovněž Jaroslav Mrowiec, ten tentokrát dokázal využít přesilovku přesnou střelou z první.

Převaha Azetu pokračovala i v prostřední části. Tentokrát se však domácí nemohli dlouho prosadit. Vyložené šance Mrowiece a Rzekanowskiho zůstaly nevyužity, především díky famózním zásahům brankáře Holíka. Šanci udeřit tak dostali hosté, kteří v polovině zápasu, v 30. minutě korigovali stav prostřednictvím Jana Machálka, který se nejlépe zorientoval v nepřehledné situaci před brankou. O pět minut později ale vrátil domácím pětibrankový náskok Daniel Kurovský mířící přesně pod víko hodonínské svatyně.

Třetí třetina už se z herního hlediska pouze dohrávala. Hodonín se do šancí dostával zřídka, kdežto Havířov si i nadále vytvářel sortu příležitostí. Hned po přestávce, v 42. minutě zvyšoval na 8:2 Jaroslav Mrowiec, který svou dorážkou završil v zápase hattrick. Později se mohl z branky radovat Srníček nebo Rzekanowski, ale uspěl až v 58. minutě střílející Viktor Konečný, který tak uzavřel střeleckou listinu zápasu.

Ohlasy k utkání


Michal Janeček (asistent AZ Havířov): Do utkání jsme vstoupili s tím, že musíme jednoznačně bodovat. Podřídili jsme tomu celý den. Udělali jsme s kluky rozbruslení a myslím si, že ta první třetina byla docela slušná. Tak jako v Olomouci jsme dali hodně branek. Druhá třetina už byla horší. Naši kluci polevili a začali nesmyslně vymýšlet. Hodonín začal hrát "vabank" a hrál nám tvrdě do těla. Nám to dělalo velké problémy. O přestávce jsme udělali v kabině pořádek. Ve třetí třetině jsme dali rychlý gól a pak už se to víceméně dohrávalo. Je super, že jsme konečně doma vyhráli. Teď se musíme připravit na zápas s Přerovem, který bude stejně důležitý.

Youtube