AZ Havířov

Mladší dorostenci vezou z Hodonína první výhru sezony

Tomáš Vlček | 26.09.2013

V 5. kole ELIOD Servis extraligy mladšího dorostu měli mladší dorostenci AZetu za soupeře hokejisty SHK Hodonín. V utkání týmů z nižších pater tabulky měli výborný vstup a poměrně rychle získali dvoubrankové vedení. Domácí Hodonín sice v prostřední třetině dvakrát vyrovnal, ale ve druhé polovině zápasu se střelecky prosazovali jen havířovští a i díky třem využitým přesilovkám vezou z Hodonína výhru 6:3. Další zápas sehraje AZ v neděli v Přerově.

ELMD - 5.kolo čt 26.9.
SHK Hodonín - AZ Havířov
3:6
(0:2, 3:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 24. Hrachovský (Ščecina), 27. Hrachovský (Chalupa), 33. Mudrych (Sedláček) - 1. Kurovský (Cihlář), 11. Pacoň (Szturc), 30. Rzekanowski (Lenomar), 39. Hudeček (Kurovský), 45. Cihlář, 48. Pacoň (Kurovský). Rozhodčí: Slavka - Kucián, Kučera. Vyloučení: 8:7. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 43. Střely na branku: 33:43. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:6.
SHK Hodonín: Bartozel (1. Holík) - Hrachovský, Ščecina, Bureš, Obrtlík, Škorec, Štěpanovský - Chalupa, Mudrych, Sedláček, Lindner, Špírek, Bílek, Veselský, Pavka, Mičík, Vacula, Machálek.
AZ Havířov: Sonnek - Szturc, Hudeček, Kalus, Srníček, Kozubek, Pawlas, Frojda - Kurovský, Cihlář, Pacoň, Lenomar, Rzekanowski, Honsa, Mrowiec, Pawliczek, Konečný, Cháňa, Hýsek.

Od úvodního buly uplynulo pouhých 22 vteřin a na hodonínském zimáku už se jednak měnilo skóre a také se střídali brankaři. Daniel Kurovský překonal dorážkou Bartozela a po této vedoucí brance AZetu nastoupil do domácí svatyně Holík. Tomu se podařilo na chvíli zadržet útočné snažení Havířova, ale v 11. minutě i on kapituloval, když se chvíli před skončením trestu Obrtlíka v přesilovce prosadil Miroslav Pacoň. Žádná další ze čtyř přesilovek v úvodní třetině už branku nepřinesla a tak se šlo poprvé do šaten za zaslouženého vedení AZetu 2:0.

Druhá část zápasu byla na branky nejbohatší. Nejprve totiž domácí v rozmezí tří minut díky šikovnosti Ondřeje Hrachovského vyrovnali. Havířov si ale vzal vedení zpět ve 30. minutě, když se tři vteřiny po skončení další přesilovky ze své premiérové trefy radoval Oskar Rzekanowski. Mladí Drtiči se ještě jednou dočkali vyrovnání. Marek Mudrych využil zaváhání hostující obrany a bylo to 3:3. Jenže v závěru třetiny šli domácí opět do oslabení a obránce Matěj Hudeček v něm tvrdou střelou strhl zpět vedení na stranu AZetu.

Ve stejné herní situaci poslal puk za Holíka ve 45. minutě i Dominik Cihlář a bylo to 5:3 pro Havířov. Branka vnesla na hostující hokejky tolik potřebný klid, což ukázala už za tři minuty šestá branka po souhře nahrávajícího Kurovského a zakončujícíhoMiroslava Paconě. V poslední desetiminutovce dostali domácí sice ještě k dispozici tři přesilovky, ale Havířov už své vedení celkem s přehledem udržel a veze si tak domů své letošní první, a o to důležitější tři body.

Youtube