AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Havířov smetl Beroun devíti góly!

Petr Blakala | 14.02.2014

V předposledním prvoligovém kole zavítal AZ Havířov na kluziště Berouna. Úvod utkání byl vyrovnanější, avšak po brance Medvědů na 2:2 se slova ujal havířovský AZet, který do sítě soupeře nasázel za šedesát minut celkem devět branek a uštědřil tak Berounu největší letošní porážku! Hattrickem se blýskl Jan Daneček, ke kterému se přidali Jakub Šlahař a Erik Němec, kteří zaznamenali tři kanadské body. Poslední kolo 1. ligy se odehraje ve středu 19. 2., kdy bude Havířov hostit ČEZ Motor České Budějovice.

1. liga - 51.kolo pá 14.2.18:00
HC Medvědi Beroun 1933 - AZ Havířov
2:9
(2:3, 0:1, 0:5)
Branky a nahrávky: 12. Vrdlovec (Babka), 20. Vrdlovec (Třetina, Babka) – 8. Šlahař (Štencel, Jakúbek), 20. Kanko (Haas, Klimša), 20. Němec (Vosátko, Říčka), 40. J. Daneček (Šlahař, Štencel), 41. Němec (Sztefek, Říčka), 47. J. Daneček (Jakúbek, Krisl), 53. Škumát (Matějek, Rimmel), 54. J. Daneček (Krisl, Šlahař), 56. Sztefek (Němec, Vosátko). Rozhodčí: Smitka – Koskuba, Šulo. Vyloučení: 6:2. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 156. Střely na branku: 26:55. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:9.
HC Medvědi Beroun 1933: Šimboch (od 40. Mastík) – Kučný, Tverďák, Špelda, Chalupa, Jebavý, Hrouda, Gutwald, Sklenička – Marek, Stromko, Hrdel – Třetina, Babka, Vrdlovec – Klhůfek, Kubeš, Petruška – A. Půlpán, Malý, Hrouda
AZ Havířov: Svoboda – Vosátko, Roupec, Štencel, Graca, Krisl, Punčochář, Vydra, Deutsch – J. Daneček, Šlahař, Jakúbek – Kanko, Haas, Klimša – Škumát, Sztefek, M. Rimmel – Němec, Říčka, Matějek

Úvodní minuty utkání byly poměrně chudé na šance, avšak hned tu první větší dokázali hosté zúročit. V 8. minutě sice havířovský Jakub Šlahař nejprve trefil pouze brankáře Šimbocha, ale kotouč se k němu vzápětí vrátil a napodruhé už se útočník AZetu v zakončení nemýlil a poslal svůj tým do vedení. Medvědi však na odpověď potřebovali jen čtyři minuty, když se o vyrovnávací branku po pěkné přihrávce Jakuba Babky postaral Daniel Vrdlovec.

Po vyrovnávací brance byla hra opět vcelku poklidná a vypadalo to, že další gól už do konce třetiny nepadne. Pak však přišla divoká poslední minuta. Nejdříve v čase 19:23 vrátil Petr Kanko vedení na stranu hostů, o pouhých sedmnáct sekund později však vyrovnal za Medvědy svým druhým gólem v zápase Daniel Vrdlovec.

To však ještě nebylo všechno. Medvědi totiž nabídli Havířovu přesilovou hru, kterou AZ stihl bleskově využít a v čase 19:53 se rychle po vhazování prosadil Erik Němec. Poslední minuta první části tedy nabídla tři góly v rozpětí pouhých 30 sekund. Radost z gólové přestřelky však berounským fanouškům kazil fakt, že Medvědi odcházeli do šatny za nepříznivého stavu 2:3.

Ve druhé třetině se od počátku jevili aktivněji hosté, kteří si vytvořili několik zajímavých příležitostí. Do jedné z největších se dostal Matějek, který se řítil zcela sám na Šimbocha, ale kotouč se mu za záda berounského brankáře propasovat nepodařilo. Havířovští však nadále nepolevovali v aktivitě, za což nakonec přeci jen byli odměněni. Osm sekund před koncem druhé části se totiž střelou pod břevno prosadil po pěkné kombinaci AZetu Jan Daněček a Medvědi tak již podruhé v zápase inkasovali nepopulární gól do šatny.

Začátek třetí třetiny byl pro Medvědy stejně špatný, jako konec té druhé. Již po 24 sekundách od úvodního vhazování totiž Mastíka překonal svým druhým gólem v utkání Erik Němec a Havířov tak rázem vedl už o tři branky, což dodalo hostům klid a v utkání nadále dominovali. Na 6:2 pro hosty zvyšoval při přesilové hře 5 na 3 Jan Daněček a hostující hráči i fanoušci si zápas již naplno užívali. V 53. Minutě se prosadil hostující Škumát a o pouhou minutu později dovršil svůj hattrick dalším přesným zásahem Jan Daněček.

V tuto chvíli už se domácí museli začít reálně obávat „desítky“ a tyto obavy přiživil v 56. již devátým zásahem hostů Michal Sztefek. Další branka už v zápase nepadla a AZ tedy nakonec desátý gól, o který si hlasitě říkali jeho fanoušci, nepřidal. Přesto však mohou Havířovští odjíždět z Berouna velice spokojeni, jelikož si domů odvážejí tři body a domácím Medvědům uštědřili vysokou porážku 2:9.

Ohlasy k utkání


Petr Novák (Medvědi Beroun 1933): Stydím se za dnešní výkon, který předvedli hráči. Mysleli si, že to půjde samo po vítězství s Litoměřicemi, ale tak to nefunguje. Víc toho nemá cenu ani říkat.


Jan Daneček (AZ Havířov): Dneska měl zápas vyrovnanou jen první třetinu. Pak už jsme měli zřetelnou herní převahu, kterou jsme vyjádřili v poslední třetině pěti góly.

Youtube