AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

AZ veze z Brna první důležité barážové body

Petr Miklas | 03.04.2013

H A V Í Ř O V - naši hokejisté vstoupili do baráže výborně, působili hokejověji a z Brna si zaslouženě přivážejí tři body. Velkou zásluhu na tom má brankář Lukáš Daneček, který svůj tým v důležitých momentech podržel. Dvěma brankami se blýsknul uzdravený Petr Kanko.

2. liga východ - 0.kolo st 3.4.18:00
VSK Technika Brno - AZ Havířov
1:3
(1:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 8. Rajnoha – 20. Kanko (Pechanec, Hegegy), 36. Maruna (Pavlas), 47. Kanko (Kolařík). Rozhodčí: Doležal, Hejduk - Guth, Rittich. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 34:35. Diváci: 500. Průběh utkání: 1:0, 1:3.
VSK Technika Brno: Novák – Habrovec, Benýšek, Rajnoha, Šedý, Brzobohatý, Látal, Matouš, Bělohlávek, Zapletal, Kozák, Valeš, Odehnal, Štindl, Hnilička, Blaha, Česnek, Bilčík
AZ Havířov: Daneček L. – Hartmann, Rimmel, Hegegy, Zientek, Vydra, Krisl, Graca - Kanko, Pechanec, Kolařík - Klimša, Říčka, Daneček J. - Bursík, Maruna, Pavlas - Matějek, Kotala, Mráz
První šanci utkání měl ve 2. minutě domácí Látal, jehož střelu z otočky Daneček vyrazil do rohu. O minutu později nebezpečně tečoval před Novákem Klimšovu střelu od modré Daneček, ale minul branku. Na začátku 8. minuty se dostali domácí do vedení zásluhou Kamila Rajnohy, jenž vypálil z otočky a procedil puk skrz Danečkovy chrániče.

O chvíli později mohl AZ vyrovnat, ale Kanko při velké šanci zlomil hokejku a nemohl dorazit puk, který volně ležel před Novákem. Další šance, která by stála za řeč, přišla až v 16. minutě, kdy hostující Bursík při střele od modré zlomil hůl, poté nebezpečně pálil Krisl, ale jeho pokus Novák vyrazil betonem.

Na začátku 19. minuty hrál AZ přesilovku a za necelou minutu ji zásluhou Petra Kanka, jenž střílel do odkryté branky, využil. Tím první třetina skončila.

Ve druhé části začali aktivněji opět domácí, ale první střelu měl Havířovský Říčka, jehož střelu švihem přes obránce Novák vyrazil. Na konci 23. minuty měli hosté další možnost přesilové hry, ale pokusy Rimmela, Kolaříka i Krisla buď chytil domácí gólman, nebo šly mimo branku.

O dvě minuty později se do úniku dostal Říčka, položil si Nováka, ale opora Techniky nakonec puk dokázala vytěsnit mimo tyče. Ve 33. minutě měl velkou šanci domácí Látal, ale Daneček si s jeho pokusem poradil.

Neuplynuly ani tři minuty a Azet se dostal do vedení, když Jan Maruna prostřelil Novákovy betony. V závěru třetiny se ještě dostal Havířov do přečíslení, ale nedokázali z něj dosáhnout branky.

Třetí část začala vzepětím Brňanů, kteří hned po 20 vteřinách mohli vyrovnat, ale Daneček se štěstím udržel puk před brankovou čárou. Ve 42. minutě vyslal dvě nebezpečné střely na Danečka Látal, ale havířovský brankář své mužstvo podržel. Za další 2 minuty měl dobrou šanci brněnský Rajnoha, který se prokličkoval až před Danečka, zpětnou nahrávkou našel spoluhráče, ale s jeho střelou si hostující gólman poradil.

V polovině 47. minuty přidal třetí branku Havířova Petr Kanko, jenž po závaru před Novákem dorážel do odkryté branky. O několik málo okamžiků později měl obrovskou šanci brněnský Hnilička, který netrefil puk před odkrytou brankou.

Zbývalo něco málo přes 5 minut do konce třetí třetiny, kdy domácí Technika hrála přesilovku, ale střely Štindla, Habrovce i Bělohlávka vychytal Daneček. Navíc Rajnoha těsně minul prázdnou bránu Azetu.

V závěru zápasu měl ještě šanci Havířovský Daneček, ale Novák se překonat nenechal.

Havířov měl po celý zápas převahu, nedostával se však do vyložených šancí, nakonec však po zásluze zvítězil. V Brně jej byla podpořit početná skupina fanoušků.

Ohlasy k utkání


Roman Kaňkovský (trenér VSK Technika Brno): V zápase jsme udělali nějaké chyby, které soupeř potrestal. My jsme také měli pár šancí, ale ty jsme nevyužili. Celkově jsme působili unavenějším dojmem než soupeř a to zřejmě rozhodlo.


Tomáš Potěšil (trenér HC AZ Havířov): Neznali jsme úplně sílu soupeře, takže to byl tak trochu krok do neznáma. Nicméně i přesto, že to nebyl zápas úplně strhující úrovně a bylo to spíš takové oťukávání, jsme rádi za tři body, které znamejí povedený vstup do baráže. Dneska jsme hráli zodpovědně do obrany, ale věřím, že naše výkony budou mít ještě vzestupnou tendenci.

Youtube