AZ Havířov

1. ročník tenisového AZ Open se povedl na jedničku

29.08.2012 | Josef Nudera

H A V Í Ř O V - Dne 25. srpna se na kurtech v Životicích, v areálu Tennis Hill, odehrál 1. ročník tenisového turnaje s názvem AZ Open. Na turnaj dorazilo 32 hráčů a mezi nimi byla i zajímavá jména. Počasí, pohoda i sportovní zážitky se spojily do jednoho slova – paráda! Mezi účastníky byl nejen Robin Pavlas (na snímku).

Jak už jsme zmínili, dne 25. srpna se konal první ročník tenisového AZ Open, které se podařilo na jedničku. Jednalo se o tenisový turnaj ve čtyřhrách, kde byl vymyšlený velmi zajímavý systém losování zápasů a dvojic. Na každý zápas se losoval spoluhráč do dvojice, nebylo tedy jasné, jak silná dvojice spolu bude. Nakonec se sečetly body, které hráč, jako jednotlivec získal a určilo se pořadí po základní skupině.

V turnaji se objevilo hodně zajímavých jmen. Hrálo se bez věkových rozdílů, a to také dodalo turnaji na zajímavosti. Mezi účastníky byli např. hráči AZetu Jiří Krisl, Jan Daneček, Robin Pavlas, David Klimša, Patrik Rimmel, Víťa Stránský a Robert Říčka, prezident klubu Jaroslav Mrowiec a bývalý hráč Jan Peterek. Dále se turnaje zúčastnilo několik fanoušků, i zástupci sponzorů.

Po základní skupině na tom byl nejlépe Robert Říčka, kterému se po celou dobu základních skupin dařilo. Do pavouka, kde z 32 hráčů postoupilo 16 nejlepších, postoupil také Jaroslav Mrowiec, Jiří Krisl či třeba také výborně hrající Víťa Stránský.

Do finále se po výhře 6:2 dostali Vít Stránský a Stanislav Fojtík. Jejich soupeři se stali po urputném a tuhém boji Michal Brabec a Jaroslav Jokiel (vyhráli až 7:6 po tiebreaku). V semifinálové pasti uvízli Patrik Rimmel spolu s Petrem Smrčkem a také Jiří Svoboda s Martinem Turčinou. Finále přineslo nakonec po výhře 6:2 historicky první vítěze AZ Open! Z výhry se mohli radovat Michal Brabec a Jaroslav Jokiel.

Pořadí na prvních třech místech:

1. místo: Michal Brabec / Jaroslav Jokiel
2. místo: Vít Stránský / Stanislav Fojtík
3. místo: Patrik Rimmel / Petr Smrček

Turnaj ale mimo výsledky a nových vítězů přinesl především velkou pohodu a radost ze sportu samotného. Je potřeba podotknout, že všichni zúčastnění, kteří si v turnaji zahráli, předvedli naprosté maximum, které bylo v dané chvíli možné. Už teď se můžeme těšit na další ročník, který by zde za rok měl opět být připraven!

A na závěr ještě slovo prezidenta klubu Jaroslava Mrowiece, který k celé akci řekl: „Byla to výborná akce, všichni účastníci byli spokojeni. Dobře si zasportovali a pobavili se.“

Youtube