AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Krásnou hokejovou bitvu pro sebe AZet urval v nájezdech

David Motloch | 29.12.2012

Parádní hokej, krásná atmosféra, emotivní rozlučka. To vše mohli dnes dostat návštěvníci K&K Pneu arény v Havířově. Ve druhém svátečním derby mezi AZetem Havířov a Baníkem Karviná začali lépe hosté a šli do dvoubrankového vedení. AZet ještě do přestávky zaslouženě srovnal a ve druhé třetině pokračovala jeho převaha. Ovšem na všechny tři jeho branky hosté našli odpověď a tak bylo i po 40 minutách skóre nerozhodné. Třetí dvacetimunutovka už byla opatrnější a rozhodnutí nepřinesla. Stejné to bylo i v prodloužení a tak se o výhře AZetu v této krásné bitvě rozhodlo až v nájezdech. Další zápas sehraje AZet až za týden, v sobotu 5.1.2013 od 17:00 doma s Frýdkem-Místkem.

2. liga východ - 29.kolo so 29.12.17:00
AZ Havířov - HC Baník Karviná
6:5sn
(2:2, 3:3, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 16. Diviš (Kasperlík), 18. Kolařík (Krisl, Kanko), 26. Pechanec (Kolařík), 29. Potočný (Vydra), 31. Stránský (Klimša), 65. Najdek rozhodující sn - 3. Badžo (Rosůlek), 10. Samiec (Holý, Deutsch), 27. Ivan (Mikšan), 29. Ivan (Rosůlek, Mikšan), 38. Zajac (Badžo, Blatoň). Rozhodčí: Vaněk - Hanzlík, Hrubec. Vyloučení: 3:9 navíc Luka (KAR) 10 min. OT. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2.678. Střely na branku: 36:26. Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:4, 5:4, 5:5, 6:5.
AZ Havířov: L. Daneček - Vydra, Balčík, Krisl "C", Graca, Jonáš, Zientek, Hegegy, Rimmel - Bursík, Najdek "A", Haas - Kolařík, Pechanec, Kanko, - Stránský, Potočný "A", Klimša - Pavlas, Kasperlík, Diviš
HC Baník Karviná: Iláš - Deutsch, Nystedt, Zajac, Holý, Badžo, Samiec, Blatoň, Žvátora, Zuber, Moravec "A", Kowalczyk, Mikšan, Rosůlek, Javín "C", Vnenk, Luka, Ivan "A", Sznapka, Contratto, Miczek

Do zápasu nastoupili lépe Karvinští, kteří si po úvodních střelách připsali rychlý zápis branky. Postaral se o něj Marek Badžo po obehrání protihráče a prostřelení betonů brankáře Danečka. Domácí se ihned snažili srovnat krok, ale ani dorážející Najdek, ani Kolařík nedokázali odpovědět. V 8. minutě zahrozil David Samiec po vysunutí Danečka z brankoviště, úspěšná však byla akce až o minutu a půl později. Ten samý hráč si najel na konci přesilovky před branku, odkud dostal puk a vší silou jej poslal za záda brankáře domácích. Hned o pár vteřin později hlavní sudí nařídil trestné střílení po faulu Kowalczyka, aktér Kasperlík však místo branky trefil připraveného Iláše.

Střeleckou smůlu mohl v 13. minutě zlomit Stránský, ale nabídnutý rychlý puk nedokázal včas zpracovat, a tak nemohl zamířit do poloprázdné klece Baníku. V 16. minutě už se však domácí z branky radovat mohli. Jan Diviš stál přesně tam kde měl, tedy před brankou, odkud dorážel puk přes beton Iláše. Slabší chvilka Karviné ale pokračovala a o necelé dvě minuty, přesněji v 18. minutě bylo už srovnáno. Jan Kolařík dostal ve správné pozici kotouč a procpal jej za maskovaného muže hostů. Před sirénou mohl kartami zamíchat Mikšan nebo Hegegy, ale bez výsledku.

Do druhé dvacetiminutovky vstoupili lépe Havířovští. Patrik Rimmel nejprve obral Ivana o samostatný únik, poté sám zahrozil svou "dělovkou". Ve 24. minutě dokonce domácí vsítili puk do branky, rozhodčí však situaci, kdy puk do branky dorážel Radim Haas, posoudili jako neregulérní. Ve 26. minutě se už tlak podařilo havířovským hráčům přetavit v branku. Střela Antonína Pechance skončila v růžku branky Iláše,který moc šancí na zákrok neměl. Baník ale hned z protiútoku srovnal, když si na chybu v postoji brankáře Danečka počíhal Marek Ivan.

29. minuta zápasu a přichází velká chvíle Martina Potočného. Ten si připisuje branku po teči ze vzduchu po střele od modré čáry a má šanci oslavit svůj poslední zápas se vším všudy. V tentýž minutě však Karviná opět odpověděla. V nově otevřené "střelnici" se prosadil opět Marek Ivan, když po vyhraném buly dorážel puk před brankou. Jenže nerozhodný stav ani tentokrát nevydržel dlouho, přesněji jen dvě minuty. Potom se totiž trefil Vít Stránský po střele přes shluk hráčů před brankou. Když už se zdálo, že půjdou do šaten Karvinští s jednogólovou ztrátou, prosadil se v 38. minutě Martin Zajac, jehož pokus prošel Danečkovi mezi rukou a tělem.

Nakonec mohli jít hosté ještě i do vedení, jelikož zákrok Roberta Najdka posoudili rozhodčí jako trestné střílení, ale Vladimír Luka, jenž se postavil na nájezd, ani nevystřelil, jelikož mu v rozhodující chvíli ujel puk. Ve třetí třetině branka nepadla, vyložených šancí však byla spousta. Hned ze startu třetí části mohl skórovat Samiec, neprostřelil však beton Danečka. O minutu později ze stejné situace neuspěl ani Zientek. Ve 49. minutě mohl Mikšan rozhodnout, ale samotného hráče stojícího před brankou si včas všiml Daneček. O chvíli později zase sudí neuznali domácím gól, když jeden ze střílejících hráčů poslal puk do údajně posunuté branky.

Zkoušel to i Kasperlík a po něm i dorážející Potočný, ale oba dva zneškodnil Iláš. Jedna z klíčových situací pak nastala v 55. minutě, kdy bylo potřetí v zápase nařízeno trestné střílení. Na něj se postavil Marek Ivan, jenž mohl završit hattrick v zápase, ale provedený nájezd neprovedl ideálně a trefil brankáře Azetu. Závěr zápasu patřil domácím, ačkoliv se prosadit nedokázali. Hodně blízko k rozhodnutí zápasu měl Pechanec, Kolařík, Najdek, Hegegy a Kanko.

Muselo se tak prodlužovat. Zde si zcela jednoznačně připsal zákrok utkání brankář David Iláš, jenž střílejícího Kolaříka vychytal v leže pomocí vystrčeného betonu. Zápas tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V první sérii branka nepadla, Potočný ani Badžo totiž neuspěli. Robert Najdek pak provedl střelu pod víko a slavil úspěch. Po nepovedené střele Holého mířícího mezi betony Danečka mohl definitivně rozhodnout Vít Stránský - to se mu i, po totožné fintě jako Najdkovi podařilo. Robert Najdek si tak připsal vítězný nájezd a tím skončila tato nádherná hokejová bitva.

Pozápasové rozhovory můžete shlédnout na TV.Onlajny nebo přímo zde.

Fotogalerie k zápasu
Youtube