AZ Havířov

Dorost prohrával, nakonec ale bere dva body za výhru v prodloužení

Klára Bártková | 18.10.2024

Dorostenci AZetu v 6. kole CCM ligy dorostu hostili břeclavské Lvi. Ti šli v utkání sice jako první do vedení, jenže v prostředním dějství domácí srovnali a začínalo se od začátku. V závěrečné třetině oba celky vstřelily po dvou brankách, což stále znamenalo vyrovnané skóre, a tak se muselo rozhodnout až v prodloužení, ve kterém v početní převaze udeřil Havířov.

Liga dorostu - 6.kolo pá 18.10.15:30
AZ Havířov - HC Břeclav
4:3p
(0:1, 1:0, 2:2 - 1:0)

Branky a nahrávky: 25. Jarolím (Michalík), 49. Przeczek (Czerný, Kolebáč), 53. Slezák (Czerný, Cymorek), 63. Bystroň (Holáň, Kolebáč) – 18. Bubílek (Veselský), 55. Jedlička, 58. Meissner (Král). Rozhodčí: Stejskal – Hanzlík, Tvrdý. Vyloučení: 4:5. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Průběh zápasu: 0:1, 3:1, 3:3, 4:3.

AZ Havířov: Kozel – Holáň, Przeczek, Rattman, Kopčaj, Bystroň (C), Cymorek, Barteczek – Bolek (A), Kajzar (A), Lamacz, Kolebáč, Slezák, Noworyta, Jarolím, Giercuszkiewicz, Czerný, Michalík
HC Břeclav: Nevídal – Král, Veselský (A), Čermák, Matoušek, Harus, Ruta – Meissner, Nováček, Jedlička (C), Prchal, Novotný, Chlubný (A), černý, Jančík, Bubílek, Kuswito

Úvodní třetina příliš zajímavých události nenabídla. Oba celky se prezentovaly velice nepřesnou hrou, která oko hokejového fanouška rozhodně nemohla uspokojit. Havířovští si sice zahráli první přesilovou hru, nicméně žádnou větší šanci si v ní nevytvořili. Naopak hosté svoji početní převahu využít dokázali už po půl minutě. Veselský totiž našel Štěpána Bubílka, který kotouč zasunul pod betony havířovského brankáře – 0:1.

Prostřední dvacetiminutovka už nabídla o něco pohlednější podívanou, i když na šance bylo utkání pořád skoupé. Přece jen se ale domácím podařilo v čase 24:45 vyrovnat. A to po situaci, kdy Michalík viděl, že si před bránu najíždí Vojtěch Jarolím, jenž následně puk doklepl za záda Nevídala – 1:1. Domácí vstřelená branka nabudila a na puku se drželi o něco více, nicméně do konce třetiny už další branku vsítit nedokázali. V jejím závěru si hosté zahráli dvě přesilové hry, ale ani oni vedení na svou stranu nepřevrhli.

Třetí třetina byla ze všech ta nejakčnější a nabídla hned čtyři branky. Nejdříve šli domácí v přesilové hře do vedení po zakončení Marka Przeczka2:1. Následně přidali ještě jednu branku, když Nevídal sice zastavil pokus Czerného, jenže s dorážkou Matyase Slezáka už si rady nevěděl – 3:1. To si hosté nenechali líbit, protože po třetí brance AZetu nasadili úplně jiné tempo. První velkou šanci na snížení sice Meissner promarnil, nicméně chvíli poté už to opravdu bylo 3:2. Bylo to poté, co Roman Jedlička vybojoval kotouč, se kterým se následně přesunul k bráně, kde střelou na bližší tyč nedal domácímu brankáři šanci. V čase 57:26 už bylo vyrovnáno, jelikož Dominik Meissner z levé strany nechytatelně propálil Kozla – 3:3. V samém závěru sice ještě domácí zahrozili, nicméně Břeclavi po zakončení Slezáka pomohla tyč, a tak se šlo do prodloužení.

V něm se domácím naskytla velká příležitost, neboť po necelé minutě dostali k dispozici přesilovou hru, kterou nakonec využil Štěpán Bystroň, jenž tak rozhodl o tom, že bonusový bod zůstane ve Slezsku - 4:3pp.

Youtube
×
Dnes v 18:00 | Muži
Draci Šumperk
AZ Havířov