AZ Havířov

Junioři si budou muset na první body ještě počkat

Josef Nudera | včera

První domácí klání havířovských juniorů se neslo v duchu bojovného utkání plného soubojů. Vsetín se dokázal dostat rychle do vedení. Havířov na jeho branku reagoval na začátku druhé třetiny. Vyrovnaný stav ale nevydržel prakticky ani minutu. Hosté pak ve třetí třetině přidali i pojistku a z Havířova si vezou tři body. Havířov si bude muset po třech kolech na body ještě počkat.

Liga juniorů - 3.kolo pá 20.9.18:30
AZ Havířov - VHK Robe Vsetín
1:3
(0:1, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 23. Lipka (Barnošák, Kósa) – 3. Hrdý (Stibůrek, Stodůlka), 24. Juráň (Hrdý), 58. Fojítk (Plško, Vančura). Rozhodčí: Jakub Gebauer — Martin Janoško, Filip Návrat. Vyloučení: 5:6 (+ Vaněk (VHK) 5+20). Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.

AZ Havířov: Maňásek – Kozák, Jurček "A", Fojtík, Ćmiel, Šenkyřík, Vítek, Kisza – Ščerba, Toma, Quitt, Lipka, Kósa, Kubečka "C", Sajdok, Apolenář, Zálesňák, Barnošák, Middleton, Jarolím
VHK Robe Vsetín: Uhrin – Šedlbauer "C", Sadílek, Vaněk, Fojtík, Zedek "A", Herman, Stodůlka – Urge, Drozd, Ostrčil, Vaculík, Hrdý, Zezulka, Stibůrek, Ignatenko, Juráň, Vančura, Elich, Plško

První domácí utkání Ligy juniorů v letošní sezoně hrál Havířov v pátek proti Vsetínu. Hosté se dokázali dostat do rychlého vedení po nešťastném okamžiku domácího brankáře. Ondřej Hrdý nahodil puk bekhendem na branku, puk prošel překvapivě mezi tělem a tyčkou Maňáska až za brankovou čáru – 0:1.

Od tohoto okamžiku hrál Havířov postupně dvě přesilovky, ale ani jednu nedokázal využít. V té druhé ale zahrozil od modré alespoň Kisza. V 15. minutě si vypracoval v přesilovce dobrou příležitost hostující Plško, ale jeho pokus zlikvidoval Maňásek.

V poslední pětiminutovce byl herně lepší Havířov. Necelé dvě minuty před jejím koncem se puk odrazil po jedné ze šancí od výstroje Hermana kousek vedle branky. Minutu před sirénou mohl zakončovat Kozák do odkryté branky po rychlé přihrávce na zadní tyčku, ale puk mu proletěl pod čepelí hole.

Havířov vstoupil mnohem lépe do druhé třetiny. Už ve 23. minutě se podařilo dorazit puk za záda Uhrina Jakubu Lipkovi, který srovnal – 1:1. Pro Havířov byla velká škoda, že nerozhodný stav netrval příliš dlouho. O minutu později zůstal před brankou volný Matěj Juráň, který vrátil hostům vedení – 1:2. V polovině třetiny hrál Havířov dlouhou pětiminutovou přesilovku, kterou ale nedokázal využít.

Druhá polovina druhé třetina se nesla v duchu mnoha osobních soubojů a také potyček. Ani jeden z týmu neměl vyloženou šanci na další branku. Zajímavá byla individuální akce Urgeho, který trefil jen masku Maňáska. Po dvou třetinách byl stav utkání 1:2 pro hosty ze Vsetína.

Třetí třetina přinesla aktivitu na straně Vsetína. Vančura měl velkou šanci, ale Maňásek ho dokázal vychytat. Ve 45. minutě zamířil Urge střelu jen kousek nad horní tyčku havířovské branky. Třetina přinesla mnoho soubojů a více střeleckých pokusů na straně hostů.

V 58. minutě přišla definitivní tečka tohoto utkání. Ondřej Fojtík se dokázal zorientovat ve zmatcích před brankou a zvýšil na konečných 1:3. Havířov si tak bude muset na první body ještě počkat.

Youtube
×
Dnes v 17:30 | Muži
Orli Znojmo
AZ Havířov