AZ Havířov

Ještě jeden zápas ve finále uvidíme! Havířov v Chomutově vyhrál

Michal Farmačka | 27.04.2024

Šestý zápas série, který se hrál v Chomutově, zvládl lépe Havířov. Ten tak odvrací konec série a navrací ji zpět na svůj led. AZetu se povedla druhá třetina a i díky ní vyhrál AZet v Rocknet aréně 5:3 a v pondělí zabojuje o postup do Chance ligy. Chomutov se tak ještě jednou projede do Slezska.

2. liga - 0.kolo so 27.4.17:30
Piráti Chomutov - AZ Havířov
3:5
(0:1, 1:3, 2:1)

Branky a nahrávky: 30. T. Svoboda (T. Koblížek), 55. Březák (Hübl, Kadeřávek), 56. T. Svoboda (Kadeřávek, M. Tůma) – 3. Křivohlávek (Klimša, Michálek), 30. Michálek (Valenta), 32. Spratek (Antoníček), 39. Bednář (Tvrdý, Valenta), 58. Ševčík (Michálek, Franek). Rozhodčí: Horák, Sýkora – Zídek, Hradil. Vyloučení: 7:9. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 4642.  Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 3:4, 3:5.

Piráti Chomutov: Altrichter (32. M. Petrásek) – Kadeřávek, Březák, Eliáš, Ulrych, Havel (A), Záruba, Váchal, Seemann – Eret, Hübl (C), M. Tůma – J. Svoboda, T. Svoboda, Zajíček – Veselý, Putz, Jouza – Mála, T. Koblížek, Chrpa (A).
AZ Havířov: Šimonů – Valenta, Michálek, Havlík, Ščurek, Ševčík, Ficek, Vosátko – Klimša (A), Křivohlávek, Franek – Bednář, Karafiát, Kratochvil – Mrva (A), Ćmiel, Apolenář – Tvrdý, Haas (C), Antoníček – Spratek.

Havířov do zápasu vletěl jako utržený z řetězů. AZet dával jasně najevo, že se chce vrátit před svoje diváky. První díru do lodě Pirátů udělal už po dvou a půl minutách Jan Křivohlávek, když dostal dobrou přihrávku na levý kruh od Davida Klimši a přesnou střelou na lapačku Altrichera otevřel skóre.

Chomutov se tlačil za vyrovnáním. Během minuty zlikvidoval Daniel Šimonů hned dva pokusy z předbrankového prostoru. Nejdříve to byl Jouza, když zpoza branky dostal namazáno od Jakuba Veselého, a potom to byl Martin Tůma, když ho z otočky u modré čáry našel kapitán Hübl.

I přes další velké šance Chomutova Daniel Šimonů gól za svá záda nepustil a Havířov vedl po úvodní dvacetiminutovce 1:0.

V druhé třetině viděla chomutovská Rocknet aréna gólovou kanonádu, ale musela si na ni počkat až do poloviny třetiny. Jakub Michálek dostal puk na modré čáře a jeho nahození prošlo mezi betony do chomutovské branky a Havířov vedl 2:0. Za půl minuty už ale Tadeáš Svoboda poprvé rozjásal arénu. Na vrcholku pravého kruhu si našel volný puk a když vymetl pravý horní roh branky, bylo to už jenom o jeden gól 2:1.

Za další minutu zde byl další gól. Třetí havířovský gól přidal po dobré přihrávce Petra Antoníčka Daniel Spratek. Ten dostal puk do mezikruží a trefil to dobře na vyrážečku Altrichtera, pro kterého to byl poslední obdržený gól v tomto zápase. Dvě minuty před koncem třetiny si do mezikruží od mantinelu vyvezl puk Lukáš Bednář a povedenou střelou na lapačku přivítal Petráska v brance.

Tří góly AZetu v druhé třetině více potopily chomutovskou loď a Havířov vedl 4:1.

Poslední třetina přinesla velmi napínavý závěr. Nejdříve pět minut před koncem se v dvojité přesilovce a s šestým hráčem v poli prosadil chomutovský Jakub Březák, když dobře vložil hokejku do Hüblova nahození. Za minutu to bylo pouze o jeden gól. Chomutovská loď se ještě jednou nadechla, když volný puk před brankářem Šimonů dorazil nikým nehlídaný Tadeáš Svoboda.

To ale nebylo poslední slovo. Tečku za tímto zápasem přidal dvě a půl minuty před koncem Ondřej Ševčík, když jeho nahození od modré čáry zaplulo za Petráskova záda.

Havířov zvládl kritický moment na konci třetiny, když dostal dva slepené góly. Loď chomutovských Pirátů se tedy bude muset opravit do posledního zápasu sezóny na havířovském ledě, kde půjde opravdu o vše.

Havířov vyhrál 5:3 a vynutil si sedmý zápas série.

Ohlasy k utkání


Jiří Raszka (AZ Havířov) - O vítězství rozhodlo nastavení týmu, který do Chomutova přijel s velkým sebevědomím. V domácím zápase jsme byli lepší, ale rozhodly nájezdy. Nikdo v týmu nepochyboval, že se série vrátí zpátky. Takticky zvládnuté utkání, kdy za stavu 4:1 jsme patnáct minut hráli skvěle play-off hokej, soupeři jsme nic nedovolovali. Konečně se nám podařilo odskočit na více branek a když jsme dostali gól na 2:1, tak jsme si to vedení vzali rychle zpátky. 

Zítra se můžete těšit na obsáhlejší rozhovor s trenérem Jiřím Raszkou.

Youtube