AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

AZet míří do finále! Nervy drásající zápas o vše rozhodl Bednář.

Matěj Juřík | 14.04.2024

Před oběma týmy dnes stál dosud nejdůležitější zápas sezóny. Hosté z Tábora sice šli brzy v utkání do vedení, na začátku druhé třetiny ale dokázali domácí z přesilovky vyrovnat. Souboj pak dlouhou dobu pokračoval za remízového stavu 1:1, který nevyřešilo ani prodloužení. V samostatných nájezdech pak ale Lukáš Bednář přinesl radost domácím fanoušům, když svým blafákem posunul AZet do finále!

2. liga - 0.kolo ne 14.4.17:00
AZ Havířov - HC Tábor
2:1sn
(0:1, 1:0, 0:0 - 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 25. Haas (Franek, Karafiát), rozh. náj. Bednář – 3. Milfait (Plášil, Říha). Rozhodčí: Horák, Kubičík – Zídek, Bubela. Vyloučení: 7:2. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3636. Průběh utkání: 0:1, 1:0, 0:0 - 0:0, 1:0.

AZ Havířov: Sachr (Šimonů) – Kunc, Michálek, Valenta, Ševčík, Ficek, Vosátko, Ščurek – Karafiát, Křivohlávek, Klimša (A) – Bednář, Ćmiel, Franek – Mrva (A), Pavlík, Antoníček – Apolenář, Haas (C), Tvrdý.
HC Tábor: Žajdlík (Gába) – Plášil, Hubata, Suchánek (A), Jáchym, K. Černý (A), Hajič, Říha, Gajdolín – Prášek, Milfait, A. Zeman – Severa, Matušík (C), Šulek – Huna, Zadražil, Krliš – J. Duda, Zíb.

První třetina pro Havířov nezačala vůbec dobře, již po 52 vteřinách byl za naražení na hrazení vyloučen Ondřej Ševčík. V následné přesilové hře jeho přečin potrestal Jan Milfait, který rychle ujížděl po levém křídle, natlačil se před bránu a puk si stáhnul na bekhend, čímž převezl brankáře Sachra. Hra byla nadále vyrovnaná, obě strany si vytvářely šance, byť více zákroků zapsal domácí gólman Sachr. AZet měl ale problém s nedisciplinovaností, vyloučen byl nejprve Ficek za podrážení a následně i hráčská lavice za příliš mnoho hráčů na ledové ploše. Tábor si během přesilových her vytvořil nebezpečné šance, proměnit je ovšem nedokázal, a tak po první třetině platil stav 0:1.

Do druhé periody vstoupil lépe hostující tým, do samostatného úniku se po zachycení přihrávky havířovských dostal Ondřej Šulek, ale Sachra se mu překonat nepodařilo. Postup Tábora zarazilo až vyloučení Matěje Zadražila za podrážení. V přesilové hře domácích totiž Tomáš Franek svým rychlým švihem prostřelil brankáře Žajdlíka, ze kterého kotouč vypadnul a Marek Haas jej dorazil za brankovou čáru, srovnal tak stav utkání na 1:1. I nadále ale zápas pokračoval ve vysokém tempu, žádný z celků nedaroval tomu druhému ani centimetr ledu, a tak jsme byli svědky také četných fyzických soubojů a strkanic. Ale ani přes některé zajímavé příležitosti se stav nadále neměnil, do třetí části tak oba kluby vstoupily za remízového stavu 1:1.

Na rozdíl od předešlých třetin, na úvodu té třetí žádný gól nepadnul. Ve 46. minutě byl sice vyloučen domácí Šimon Pavlík za hákování, následné oslabení ale domácí, za podpory 3636 diváků, zvládli, a právě to je nakoplo k lepšímu výkonu. Po zvládnuté defenzivě totiž přišel čas na silnou ofenzivu, AZet dostal hosty z Tábora pod výrazný tlak a tvořil si velké množství příležitostí. Největší z nich se naskytla, když havířovští utekli dva na jednoho a Franek přehrával puk přes osu hřiště na Lukáše Bednáře, tomu ale rána nesedla. Ale ani toto útočné snažení nepřineslo Havířovu vedení v zápase, sedmé utkání semifinále proti Táboru tak šlo za stavu 1:1 do prodloužení.

I prodloužení nabídlo atraktivní hokej a oba brankáři tak měli plné ruce práce. Hrálo se opravdu nahoru a dolů. A když bylo osmnáct vteřin před koncem prodloužení vhazování v obranném pásmu Havířova, trenér hostů Grof si vzal oddechový čas, ve snaze rychle skórovat. Ale i přesto, že Tábor vyhrál buly rozhodující branka nepadla, situaci tak musely vyřešit samostatné nájezdy. V těch se nejprve za hosty trefil Hajič, po kličce a následné střele mezi betony. Za AZet vyrovnal David Klimša po kličce střelou k pravé tyči. Rozhodující nájezd dal Lukáš Bednář, který si Žajdlíka vymíchal a poslal Tábor na dovolenou, zatím co Havířov tím posunul do finále 2. Ligy! AZ Havířov zvítězil v sedmém utkání semifinálové série proti Táboru 2:1 po samostatných nájezdech a v celé sérii tak vyhrál 4:3. 

Ohlasy k utkání



Fotogalerie k zápasu
Youtube