AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Ve druhém semifinálovém utkání porazil AZet Tábor 5:1

Klára Bártková | 04.04.2024

Semifinálová série mezi Havířovem a Táborem měla ve čtvrtek na programu druhé utkání. Bylo jasné, že Havířov bude chtít přidat druhé vítězství a do jižních Čech odjíždět za stavu 2:0, nicméně stejně tak se dalo očekávat, že hosté jim nedají nic zadarmo. A bylo to poznat hned od prvních minut, i když pokud by se člověk podíval jen na konečný stav, tak by ho to asi nenapadlo…

2. liga - 0.kolo čt 4.4.17:30
AZ Havířov - HC Tábor
5:1
(2:0, 3:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 13. Bednář (Spratek, Klimša), 17. Klimša (Franek, Kunc), 21. Mrva (Klimša, Kunc), 29. Franek (Kunc, Bednář), 36. Franek (Haas, Bednář) – 26. Matušík (A. Zeman, Hajič). Rozhodčí: Šudoma, Gebauer – Veselý, Frais. Vyloučení: 6:6. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 859. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1.

AZ Havířov: Šimonů – Michálek, Kunc, Ševčík, Valenta, Vosátko, Ficek, Ščurek – Klimša (A), Karafiát, Mrva (A) – Franek, Haas (C), Bednář – Pawliczek, Spratek, Kratochvil – Antoníček, Ćmiel, Apolenář – Tvrdý
HC Tábor: Gába – Hubata, Plášil, Bouška, Suchánek (A), Hajič, K. Černý (A), Gajdolín – Šulek, Matušík (C), A. Zeman – Severa, Milfait, Prášek – Krliš, Zadražil, Nevšímal – J. Bárta, Zíb, J. Duda – Suchan

Už od prvních vteřin byl v Gascontrol Aréně k vidění velice zajímavý zápas. Hrálo se z jedné strany na druhou a na obě brány létalo hodně střel. O první větší šanci se v polovině úvodní dvacetiminutovky postaral Franek. Brankář Gába si sice svým zákrokem proti pokusu nejproduktivnějšího havířovského útočníka nebyl jistý, nicméně nakonec puk vyrazil. Hned nato ale zahrozili i hosté, kteří se během pár vteřin ocitli v několika gólových šancí, které Šimonů všechny zlikvidoval. V čase 12:33 padla první branka.

V přesilové hře se o ni postarali domácí, kdy Lukáš Bednář dostal přihrávku od Spratka na levý kruh a střelou do středu brány nedal gólmanovi Tábora šanci - 1:0. Také hosté měli k dispozici početní výhodu, nicméně využít ji nedokázali. Naopak v jejím průběhu šli domácí do přečíslení, a kdyby Mrva dokázal protlačit puk nad Haase, dost možná by se stav utkání znovu měnil. Do konce první periody padla ještě jedna branka, a to z hole Davida Klimši, který sice neuspěl se svoji první ránou, nicméně dorážka už do brány propadla – 2:0.

Vstup do prostředního dějství se lépe vydařil havířovským hokejistům. Jakub Mrva se totiž šikovně přemístil až před bránu, kde puk zasunul pod beton Gáby – 3:0. Nutno říct, že hráči Tábora hráli stále hodně nebezpečně a nepříjemně a na Šimonů posílali docela dost střel. Jejich úsilí nakonec v čase 25:57 vypramenilo v jejich první branku.

Šimonů si sice poradil se zakončením Zemana od modré, nicméně následnou dorážku Jakuba Matušíka z prostoru před bránou už nezastavil – 3:1. Ještě před polovinou hrací doby znovu skórovali domácí, protože Tomáš Franek si u modré čáry počkal na přihrávku a kotouč hodně tvrdou střelou poslal do brány – 4:1. Do více šancí se následně dostávali domácí. Po zásluze se jim tak podařilo vstřelit pátou branku, o kterou se znovu postaral Tomáš Franek5:1.

Hosté se skoro celou třetí třetinu drželi v útočném pásmu. Nebezpečný byl Milfait i dorážející Hajič. Navíc na začátku 54. minuty se Bárta dostal do samostatného úniku, ze kterého ale ani nadvakrát strážce havířovské branky překonat nedokázal. Všechny snahy Tábora ale vyšly naprázdno a další přesný zásah už se jim, i přes opravdu dominantní výkon, nepodařilo přidat. Havířovští tak zvládli i druhé domácí utkání a do Tábora se série přesouvá za stavu 2:0. 

Ohlasy k utkání



Fotogalerie k zápasu
Youtube