AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Dorostenci si užívali jako na střelnici, odnesla to Karviná

Klára Bártková | 08.12.2023

Havířovští dorostenci se znovu po týdnu představili na domácím ledě. Utkání proti Karviné začalo už v 15:25 a hned od začátku v něm panovali hráči AZetu. Ti po první třetině vedli 4:1. Svěřenci Marka Pavlačky Karvinou soupeře rozhodně nešetřili a porazili ji 15:2!

Regionální liga dorostu - 18.kolo pá 8.12.15:25
AZ Havířov - HC Býci Karviná
15:2
(4:1, 6:0, 5:1)

Branky a nahrávky: 3. Czerný (Šebesta), 6. Vudarčík (Šlampiak), 10. Ptáček (Kajzar, Bystroň), 18. Kajzar (Ptáček), 25. Ptáček (Michalík), 28. Kanich (Bolek), 32. Ptáček (Dudek), 34. Kanich (Šlampiak), 37. Vrůbel (Brecher), 40. Kajzar (Kůrka, Ptáček), 52. Kajzar (Kůrka), 55. Šlampiak (Bolek), 58. Michalík (Brecher), 59. Vrůbel (Czerný), 60. Kajzar (Kůrka) – 20. Jemelík, 51. Prokop (Seroiszka). Rozhodčí: Škuta – Jančar, Vadovič. Vyloučení: 2:4, navíc Burgert (HAV) OK. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 10:1, 10:2, 15:2.

AZ Havířov: Kozel - Vudarčík, Burgert (C), Bystroň, Barteczek, Dudek, Brecher - Kůrka, Bolek, Michalík, Vrůbel, Šebesta, Kajzar, Kanich, Czerný, Šlampiak (A), Ptáček
HC Býci Karviná: Duraj - Pekař, Toráč (C), Urbanski, Cybula, Pindur, Staníček - Bojko, Tvrdý, Skopal (A), Kubáč, Jemelík, Seroiszka, Prokop, Gelačák, Špačková, Chlebík, Chybík

Domácím se hned v úvodu utkání podařilo uzamknout Karvinou v jejím obranném pásmu a na hostujícího brankáře šla jedna střela za druhou. Už v čase 02:14 se AZet radoval poprvé, Kristián Czerný dostal přihrávku na pravý kruh a trefil se přímo pod vyrážečku – 1:0. Následně mohl zvýšit Šebesta, který se výborně zbavil bránícího hráče a prošel až k bráně, jenže Duraj byl v této chvíli pozorný. Za malou chvíli už tomu tak ale nebylo, protože Martin Vudarčík vystřelil od modré a někdo z karvinských hráčů puk nejspíše tečoval za záda gólmana – 2:0. Hosté se skoro k ničemu nedostávali, přece jen si ale i domácí gólman sáhl na kotouč. To když na něj letěla pomalá střela od modré. 

Zato brankář Karviné musel být ve střehu pořád. Skoro v polovině první dvacetiminutovky na něj jel osamocený Kajzar, avšak střelou mezi betony se neprosadil. Jenže už za necelou minutu domácí zásluhou Matěje Ptáčka skórovali znovu – 3:0. Havířovští pokračovali ve svém tlaku a přidali ještě jeden gól. David Kajzar nasměroval kotouč do levého horního růžku branky, kam se brankář nedokázal natáhnout – 4:0. Ozvala se i Karviná, která zahrávala přesilovou hru pět na tři. Od modré střílel Matěj Jemelík, který trefil jednoho z domácích hráčů, od kterého se puk odrazil do branky – 4:1.

Druhá třetina byla pro domácí ještě veselejší. Na jejím začátku se až k bráně prokličkoval Kajzar, však Duraje v tuto chvíli nepřekonal. Hned poté už ale pálil přesný Matěj Ptáček5:1. Následně se od mantinelu až před brankáře prodral Richard Kanich a kolem betonu zasunul puk do brány – 6:1. V polovině utkání měl Matěj Ptáček hattrick, neboť se prosadil z prostoru mezi kruhy – 7:1. Druhou branku utkání si o dvě minuty později připsal Richard Kanich, jenž střelou k tyči nedal brankáři šanci – 8:1

Už to vypadalo, že by i Kozel mohl mít nějakou práci. Jel na něj totiž osamocený Toráč, jenže ten bránu nakonec netrefil. Potvrdilo se známé nedáš, dostaneš, protože Matouš Vrůbel na druhé straně nezaváhal – 9:1. Ještě v závěru druhého dějství přidali domácí desátou branku. David Kajzar se přesunul po levé straně a gólman na jeho zakončení nestačil – 10:1.

O vítězi už bylo dávno rozhodnuto, i tak domácí stále pokračovali ve svojí hře. O první branku ve třetí periodě se sice postarali hosté, když se z mezikruží trefil Sebastian Prokop10:2. Nicméně ve zbytku utkání už to byli pouze domácí, kteří se mohli radovat z dalších vstřelených branek. Nejdříve svůj hattrick završil David Kajzar11:2. Následně z těsné blízkosti skóroval Petr Šlampiak12:2. Už na 13:2 zvýšil v čase 57:22 střelou z mezikruží Marek Michalík. Pod horní tyč pak kotouč umístil Matouš Vrůbel14:2. A tři vteřiny před závěrečnou sirénou upravil na konečných 15:2 David Kajzar, jenž si připsal už čtvrtou branku v utkání. 

Ohlasy k utkání


Marek Pavlačka (trenér AZ Havířov): Hodnotit takový zápas není jednoduché, protože vyhrát 15:2 je v hodně věcech zkreslující. Avšak myslím si, že dneska jsme měli ve všech aspektech navrch a zúročili jsme to jednoznačným vítězstvím. Všichni hráči si samozřejmě zaslouží pochvalu za jejich nastavení a přístup. Za to jsme byli odměněni pěknými akcemi, ze kterých padlo několik hezkých gólů a zaslouženými třemi body do tabulky. Nicméně soupeř si zaslouží respekt, protože bojoval až do konce a odměnou mu byly dva vstřelené góly. Na vítěznou šňůru pojedeme navázat v neděli, kdy nás v Brumově čeká poslední utkání letošního roku. Pak si užijeme chvíli volna a budeme se připravovat na závěrečnou fázi základní části mistrovských utkání.

Youtube