AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Dorostenci si poradili i s Uherským Hradištěm

Klára Bártková | 20.10.2023

V 7. kole Regionální ligy dorostu došlo na měření sil havířovského AZetu s Uherským Hradištěm. Domácí první třetinu zvládli a odešli z ní s dvougólovým náskokem. Dnes to však svěřenci Marka Pavlačky neměli jednoduché, neboť Uherské Hradiště hrálo velice nepříjemně a od snižující branky se dostávalo do dobrých šancí. Nakonec AZet domácí led uhájil a body zůstaly ve Slezsku.

Regionální liga dorostu - 7.kolo pá 20.10.18:30
AZ Havířov - HC Uherské Hradiště
4:1
(2:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 13. Kůrka (Kajzar), 16. Bolek (Kajzar), 38. Bolek (Mikl), 45. Kůrka (Bolek, Kajzar) – 34. Šupka (Majíček). Rozhodčí: Tomeček - Opravil, Jančar. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 30. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.

AZ Havířov: Ovčaři – Vudarčík, Burgert (C), Mikl, Kůrka, Bystroň, Krpec, Barteczek – Bolek, Vrůbel, Šebesta, Michalík, Bialy, Kajzar, Kanich, Czerný, Šlampiak (A), Ptáček
HC Uherské Hradiště: Varmuža – Havlík, Bouček, Kmeť, Kusník, Pochylý, Sladký – Kovář (A), Surý, Majíček, Synek, Šmíd, Dostalík (C), Gábr, Šupka (A), Fikes, Pečeňa, Fojtík

První větší šanci zápasu mohli diváci vidět ve 3. minutě, kdy byla rána Vrůbela sražena těsně nad branku, po následné akci ještě u tyče dorážel Michalík, Varmuža si ale v těchto situacích připsal zákroky. Ač se pak domácí dlouho drželi v útočné třetině, žádnou střelu na bránu nevyslali, až o pár chvil později se Vrůbuel prokličkoval do pásma, znovu ale nemohl zakončit, neboť mu v tom zabránil bránící hráč. Ve ruhé polovině první dvacetiminutovky se AZetu podařilo využít početní převahu. Hostující brankář sice kotouč nejdříve zastavil, jenže nepřerušil hru, a tak se Jakub Kůrka dostal k dorážce - 1:0.

Hrálo se sice z jedné strany na druhou, nicméně akce Uherského Hradiště většinou skončily hned za modrou čárou. V 16. minutě domácí své vedení zvýšili, po přihrávce Kajzara se bekhendovou střelou prosadil Daniel Bolek - 2:0. Rozdíl po první třetině mohl být klidně větší. Ve velké příležitosti se ocitl Kanich, ten nejdříve minul puk, když chtěl dorážet, pak zakončoval od modré a Varmuža měl co dělat, aby stihl zasáhnout. Do šance se dostalo také Uherské Hradiště, Majíček posouval puk k bráně, kde následně doráželo několik jeho spoluhráčů, nicméně Ovčaři si tuto akci pohlídal.

Do druhé třetiny vstoupili hosté s ještě větším nasazením. Ovčaři tak už od prvních minut musel čekali několika střelám. Dokázal si poradit se Šupkou, který se pokusil zvednout puk nad beton, následně i s přečíslením dva na jednoho, ve kterém zakončoval Dostalík. Nicméně když na světelné tabuli svítil čas 34:00, skóre už se měnilo. Havířovský brankář sice svými betony zpomalil střelu Filipa Šupky, jenže ji nedokázal zastavit, takže puk pomalu doklouzal za čáru - 2:1. Tento stav příliš dlouho nevydržel, jelikož Havířov znovu odskočil na rozdíl dvou branek. Varmuža znovu zastavil první střelecký pokus, nicméně na dorážku z hole Daniela Bolka už byl krátký - 3:1.

Havířovští své vedení v závěrečné periodě ještě zvýšili, neboť Jakub Kůrka prošel k bráně a z pravé strany puk doklepl za záda brankáře Uherského Hradiště - 4:1. Hosté se mohli dostat do opravdu obrovské šance, protože vpředu byli hned tři jejich hráči, zatímco havířovští hokejisté se nestihli vrátit. Jenže to by si museli pohlídat ofsajd, což se jim nepovedlo. Následně havířovskému brankáři pomohla tyč po střele Pečeni. Necelé tři minuty před závěrečnou sirénou se Krpec prokličkoval před bránu, kde puk přenechával Kůrkovi, jenže Varmuža proti němu vytáhl svůj beton. 

Ještě poté, co si hráči podali ruce, se na ledě strhla menší potyčka, avšak rozhodčí emoce hráčů docela rychle uklidnili a domácí si tak mohli užít děkovačku se svými fanoušky.

Ohlasy k utkání


Marek Pavlačka (trenér AZ Havířov): Dneska nás čekal neznámý soupeř, takže to pro nás bylo takové oživení a porovnání mezi regiony. Na začátku zápasu bylo na hostech poznat, že za sebou mají delší cestu. A naštěstí pro nás, byli ještě chvílemi v autobuse. Díky tomu jsme si vytvořili dvoubrankové vedení a několik dalších šancí, které jsme bohužel nevyužili. Nepochopitelně jsme do další dvacetiminutovky nastoupili s nějakým uspokojením a hosté toho využili, obraz hry se v tu chvíli změnil. Soupeř zlepšil pohyb, přitvrdil hru, dostal se do několika přečíslení a závarů před naší bránou, my tak mohli být jedině rádi, že z toho vytěžili pouze jediný gól. My pak šťastnými góly naše vedení navýšili a zápas dotáhli do vítězného konce. Takže bereme další tři cenné body do tabulky.

Youtube