AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Stále bez ztráty bodu. Dorostenci porazili Český Těšín 7:0

Klára Bártková | 15.10.2023

Havířovští dorostenci ještě v této sezóně nepoznali prohru, stejně tomu bylo i dnes, kdy na domácím ledě přivítali Český Těšín. Už během první dvacetiminutovky si domácí vytvořili dvoubrankový náskok, který postupně zvyšovali. Svého soupeře sice pustili do několika akcí, nicméně Český Těšín je proměnit nedokázal a výsledkem je další vysoká výhra 7:0.

Regionální liga dorostu - 6.kolo ne 15.10.15:00
AZ Havířov - TJ Slavoj Český Těšín
7:0
(2:0, 3:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 7. Šlampiak (Kanich), 20. Šebesta (Michalík), 23. Krpec (Šebesta, Czerný), 32. Kubálek, 38. Bialy (Kanich), 47. Ptáček, 56. Ptáček (Kajzar, Krpec). Rozhodčí: Mikler – Opravil, Sobaniec. Vyloučení: 2:3. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 60. Průběh utkání: 7:0.

AZ Havířov: Kozel – Vudarčík, Burgert (C), Mikl, Barteczek, Kubálek, Krpec, Brecher – Bolek, Šebesta, Michalík, Bialy, Kajzar, Kanich, Czerný, Šlampiak (A), Ptáček
TJ Slavoj Český Těšín: O. Franek – Nogol (C), Dzik, Říman, Adámek, Budziaszek, Tomiczek – Prunner, Lizák, Tropotanov, M. Kaleta, Malicka, Mandrysz, Šenkýř, Š. Kaleta, P. Franek

Český Těšín šel hned v první minutě do čtyř za příliš mnoho hráčů na ledové ploše, tuto situaci sice domácí nevyužili. Nicméně za malou chvíli měli další příležitost, Michalík chtěl totiž střílet z pravého kruhu, ale hostující hráč ho podrazil. No a v této přesilovce už domácí skórovali. Byl to Petr Šlampiak, který se výborně postavil na levou stranu k bráně a doklepl puk za brankáře Českého Těšína – 1:0

Hosté si toho moc nevytvořili, občas sice prošli přes modrou, jenže pak většinou o puk přišli. Což se o domácích říct nedalo, ti měli kotouč neustále pod kontrolou a ze všech stran se pokoušeli překonat Ondřeje Franka, i ten však předváděl dobré výkony. Třeba v polovině úvodní dvacetiminutovky zneškodnil skvělé zakončení Ptáčka a o pár chvil později si poradil i s dorážkou Mateusze Bialeho. Necelých třicet vteřin před první sirénou ale inkasoval znovu, neboť Michal Šebesta mu puk zasunul pod betony – 2:0.

Druhá třetina začala skoro stejně. Hosté totiž znovu hráli v oslabení, které AZet využil, protože z levého kruhu se pod horní tyč trefil Adam Krpec3:0. Zahrozil také Český Těšín, protože domácí si nejdříve nepohlídali Patrika Franka, který mířil sám na branku. Poté si navíc Kozel málem sklepl odraženou střelu do brány. Jenže ani jednu z těchto příležitostí se Vlkům nepodařilo využít. 

Havířovské dorostence však tyto dvě situace nerozhodili a pokračovali v aktivní hře. V čase 31:01 se AZet mohl radovat už počtvrté. Nikdo to sice nečekal, ale nahození Dominika Kubálka od vlastní střídačky proletělo až do brány – 4:0. Mateusz Bialy pak sice neuspěl se svou dorážkou kolem tyče, nicméně v závěru třetiny už se prosadil, to když pohotově doklepl puk za čáru – 5:0.

Domácí se trefili i v oslabení. Matěj Ptáček pláchl po levé straně a kličkou zasunul puk za brankáře – 6:0, domácí útočník to pak ještě zkusil z prostoru před brankou a hostující brankář se nedokázal natáhnout – 7:0.

Ohlasy k utkání


Marek Pavlačka (trenér AZ Havířov): Dneska jsme chtěli prodloužit šňůru vítězství a připsat si další cenné body do tabulky. Což se nám povedlo a vážíme si toho, nicméně ta předvedená hra nebyla úplně podle našich představ. Výsledek 7:0 sice vypadá jednoznačně, soupeře jsme však pustili do několika gólových šancí, se kterými si těžkými zákroky musel poradit náš brankář. Kdyby se mu to nepovedlo, tak ten výsledek a průběh zápasu by byl úplně jiný. Musím říct, že oba naši gólmani zatím odvádějí výbornou práci a mají velkou zásluhu na tom, že jsme v této sezóně obdrželi jen 5 branek. Jak už jsem říkal, v zápase bylo vidět několik pěkných momentů, za které si hráči zaslouží odměnu. Z druhé strany tam byly i horší momenty, na kterých musíme i nadále pracovat, protože přijdou další těžké zápasy a v těch už by nám to na vítězství stačit nemuselo.

Youtube