AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Dorostenci berou pátou výhru v řadě

Klára Bártková | 08.10.2023

Svěřenci Marka Pavlačky nezaváhali ani v dalším utkání Regionální ligy dorostu, ve kterém se postavili proti Opavě. Po první třetině sice AZet vedl jen díky jedné brance, pak už však byli havířovští dorostenci mnohem produktivnější a svůj náskok postupně zvyšovali, dvě branky Opavy tak zápas nijak nezdramatizovaly.

Regionální liga dorostu - 5.kolo ne 8.10.12:30
HC Slezan Opava - AZ Havířov
2:7
((0:1, 0:3, 2:3)

Branky a nahrávky: 50. Glos (Suchánek, Vojkuvka), 58. Richter (Václavek) – 19. Šlampiak (Kanich), 28. Burgert (Ptáček, Kajzar), 33. Bialy (Šlampiak, Kajzar), 37. Vrubel, 48. Šebesta (Kubálek), 55. Šebesta (Czerný, Vrubel), 56. Kubálek (Šlampiak). Rozhodčí: Šafarčík - Cygal, Binar. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Průběh utkání: 0:5, 1:5, 1:7, 2:7.

HC Slezan Opava: Kremer - Kohut, Richter, Černý, Drastich, V. Suchánek, Grigarčík - L. Suchánek, Václavek, Abíd, Vizauer, Glos, Římský, J. Suchánek, Vojkuvka, Hrdý (C), Bednárek
AZ Havířov: Ovčaři - Vudarčík, Burgert (C), Kůrka, Bystroň, Barteczek, Kubálek, Brecher - Vrubel, Bolek, Šebesta, Michalík, Bialy, Kajzar, Kanich, Czerný, Šlampiak (A), Ptáček

Havířovským se hned na začátku utkání naskytla možnost zahrát si početní výhodu, jenže tuto příležitost nevyužili, naopak skóre utkání otevřeli při vlastním oslabení v čase 18:54, kdy po přihrávce Kanicha zakončoval Petr Šlampiak0:1.

Opava se provinila i v úvodu druhé dvacetiminutovky, na trestné lavici museli pykat hned dva hráči. Havířov však udeřil až při hře 5 na 4, kdy si opavský brankář nedokázal poradit se střelou Adama Burgerta0:2. O chvíli později už to navíc bylo o tři branky, přesnou trefou se totiž prezentoval také Mateusz Bialy – 0:3. I když i Opava mohla zahrozit z přesilových her, nakonec to byl znovu AZet, který zvyšoval své vedení, jelikož se trefil Matouš Vrubel0:4.

Do závěrečné periody tak havířovští dorostenci nastoupili se solidním náskokem, navíc v čase 47:22 se mohli radovat znovu, tentokrát skóroval Michal Šebesta 0:5. Přece jen domácí jednu přesilovku využili, a to když Suchánek nahrál Maxmiliánu Glosovi, který si poradil se strážcem havířovské branky – 1:5

Havířovští s tímto snížením spokojeni nebyli a reagovali dalším gólem, druhou branku v zápase vstřelil Michal Šebesta1:6 a necelých pět minut před závěrečnou sirénou se mohl radovat i Dominik Kubálek1:7. Opava sice ještě jednou brankovou síť rozvlnila, poté co se do dobré pozice dostal Adam Richter2:7. To už ale bylo vše, a tak si havířovský dorost připsal další tři body do tabulky.

Ohlasy k utkání


Marek Pavlačka (trenér AZ Havířov): Dneska náš čekal těžký zápas se soupeřem, který zatím ze dvou utkání získal plný počet bodů, ještě navíc v jejich náhradním azylu, kde jsou ty hokejové podmínky trochu specifické. Domácí na nás vyrukovali s docela tvrdou hrou, která byla kolikrát až za hranicí férovosti, navíc tím, že ledová plocha je menších rozměrů, tak bylo v zápase hodně osobních střetů a soubojů. Hokej je však tvrdá hra, takže to k tomu patří. Já musím pochválit hráče, že se s tím postupem čase srovnali a ukázali, že taky umí přitvrdit. Zodpovědnou a trpělivou hrou s pěknými góly a spolehlivým výkonem našeho brankáře jsme si tak po závěrečném hvizdu rozhodčího mohli připsat další tři těžké a důležité body do tabulky.

Youtube