AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

V prvním utkání sezóny vítězí dorostenci fotbalovým skóre

Lukáš Jandora | 23.09.2023

Havířovští dorostenci začali svou soutěž, po pádu z ligy dorostenců, bohužel jen Regionální ligu, derby utkáním proti Orlové. Utkání, které začalo v pravé poledne, jako jakýsi předkrm zápasu havířovského áčka, však moc branek nenabídlo.

Regionální liga dorostu - 1.kolo so 23.9.12:00
AZ Havířov - HC Orlová
1:0
(0:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 48. Ptáček. Rozhodčí: Krenželok — Lazár, Vadovič. Vyloučení: . Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 140. Průběh utkání: 1:0.

AZ Havířov: Ovčaři – Vudarčík, Burgert "C", Kůrka, Bystroň, Skiba, Dudek, Brecher – Vrubel, Lacina "A", Šebesta, Michalík, Bialy, Kajzar, Kanich, Czerný, Šlampiak "A", Ptáček
HC Orlová: Turoň – Kopřivová, Gorný, Juhasz "C", Warzeszka, Schoffer, Wojnarová – Kunčický, Šipula, Puzder, Kubečka, Pustějovský, Polka, Nogová, Bajnar, Pokorný, Štěrba

Utkání začalo velmi opatrně, ani jeden z celků nechtěl udělat chybu, několik minut se hrálo prakticky bez jediné střely na bránu. Postupem času převzal iniciativu Havířov, který měl v prvním dějství rozhodně více šancí. Tu a tam však zazlobila i hostující Orlové, především robustní Kunčický dělal domácím velké problémy. 

Ve třetině druhé se obraz hry moc nezměnil, opět byl lepším celkem Havířov, ten své úsilí oproti první třetině ještě navýšil, však jeho hráči pokaždé ztroskotali na velmi dobře chytajícím Turoňovi. Orlová hrozila ojediněle, spíše z brejků, navíc se jí nedařily přesilové hry, nabízelo se, že kdo vstřelí první branku, bude vítězem celého zápasu. 

Právě na úvodní gól čekali diváci až do 48. minuty. Velký důraz na brankovišti ukázal Matěj Ptáček, který sledoval kotouč po vlastní střele, ten se k němu dostal zpět, havířovský útočník jej propasíroval za záda Turoně prakticky z brankové čáry - 1:0

Ani po obdržené brance se obraz hry příliš nezměnil, Havířov byl i nadále lepší, Orlová se k výraznému náporu nezmohla. V závěrečné minutě to hosté ještě zkusili bez brankáře, však domácí Ovčaři, který celý zápas působil jistým dojmem, už práci neměl. AZeťáci si konec zápasu pohlídali a po zásluze si do tabulky připsali první tři body. 

Ohlasy k utkání


Marek Pavlačka (trenér AZ Havířov): První soutěžní zápas jsme dnes chtěli odstartovat rychlou a důraznou hrou, realita však byla trochu jiná a hra úplně nevypadala tak, jak bychom chtěli. Většinu času jsme sice trávili v našem útočném pásmu, ale chyběla tomu větší jiskra, pohyb a tlak v předbrankovém prostoru, navíc chyběly i nápady, jak překonat dobře chytajícího brankáře Turoně. Tady musím pochválit i našeho gólmana, který musel udržet koncentraci a čelit několika nebezpečným protiútokům soupeře. Nakonec se nám podařilo jedním dotlačeným gólem dotáhnout zápas do vítězného konce, zaslouženě jsme si tak připsali první tři body, kterých si velice ceníme. Na kluky možná dolehla nervozita z prvního zápasu, ale věřím, že i tohle hubené vítězství nás nastartuje a odrazí k výkonům, které jsme předváděli v přípravě.

Youtube