AZ Havířov

Ze Vsetína se juniorka vrací s prázdnou

Klára Bártková | 24.11.2023

V rámci 17. kola Ligy juniorů se Havířov vydal na led vedoucího Vsetína. Ten měl zápas od začátku pod kontrolou a během první dvacetiminutovky si vytvořil dvoubrankový náskok, který ještě v závěrečné periodě zvýšil.

Liga juniorů - 17.kolo pá 24.11.19:15
VHK Robe Vsetín - AZ Havířov
4:0
(2:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 4. Heinrich (Cakl, Stodůlka), 16. Hrdý (Machů, Fojtík), 49. Cakl (Koláček), 60. Hrdý (Kovář, Cakl). Rozhodčí: Gebauer — Voznička, Frais. Vyloučení: 4:5, navíc Křivohlávek (HAV) OK. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 109. Průběh utkání: 4:0.

VHK Robe Vsetín: Pavlíček – Šedlbauer, Mošnička, Machů, Fojtík, Hamřík, Herman, Zeťák – Hrdý, Urbánek, Koláček, Juráň, Kovář, Cakl, Pozděna, Ostrčil, Matějíček, Stodůlka, Heinrich
AZ Havířov: Michalik – Kalina, Kreutz, Čmiel, Bortoli, Valouch, Juřík, Maršálek – Zálesňák, Kubečka, Bielesz, V. Apolenář, Lipka, Siekierka, Žák, Toma, Barnošák, Kolat, Vizváry, Konesz

Svěřenci Jana Křivohlávka v minulém zápase porazili Porubu. Jenže dnes se museli postavit mnohem těžšímu soupeři, Valaši jsou totiž lídrem Ligy juniorů.

Na první branku zápasu diváci nečekali dlouho, neboť už po třech minutách se prosadil David Heinrich1:0. Ještě v téže třetině propálil brankáře Michalika Ondřej Hrdý, kterému přihrával Machů – 2:0.

Na začátku druhého dějství sice domácí faulovali a Havířov měl k dispozici trestné střílení, to se mu však nepodařilo využít, takže skóre zůstalo stejné.

Vsetín své vedení zvýšil až v polovině poslední třetiny, kdy si brankář AZetu nedokázal poradit se zakončením Ondřeje Cakla3:0. Svou druhou branku v zápase pak 17 vteřin před závěrečnou sirénou přidal Josef Machů4:0.

Youtube