AZ Havířov

Juniorům to nevyšlo ani proti Havlíčkovu Brodu

Klára Bártková | 08.10.2023

V neděli čekala havířovské juniory zhruba 280 kilometrů dlouhá cesta, na programu byl totiž zápas v Havlíčkově Brodě. Utkání odstartovalo až v 19:15 a oba celky v něm měli spoustu šancí, šťastnější však byli domácí. Havířov se tak vrátil s další prohrou.

Liga juniorů - 8.kolo ne 8.10.19:15
HC Rebel Havlíčkův Brod - AZ Havířov
3:0
(1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 20. Peš (Kuchta), 24. Kuchta (Koubek, Windegger), 59. Windegger. Rozhodčí: Vepřovský - Hájková, Jiruška. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 3:0.

HC Rebel Havlíčkův Brod: Sigmund – Pražák, Kuchta (C), Bjakov, Vaněček, Vildomec, Chymo, Novotný – Windegger, Koubek, Janko (A) – Nový, Krejčí, Peš – Fiala, Jungwirth, Machač.
AZ Havířov: Münch – Maršálek, Kreutz, Kalina (A), Čmiel, Bortoli, Valouch, Juřík – Siekierka, Toma, Barnošák, Kolat (C), Middleton, Zálesňák, Jarolím, Kubečka, Lipka, Bielesz, Vizváry.

Už od prvních minut byl k vidění velice svižný hokej, první větší šance se diváci dočkali v polovině úvodní dvacetiminutovky, domácí Machač totiž dostal přihrávku do předbrankového prostoru a jeho zakončení zastavila až spojnice břevna a tyče. V čase 19:16 domácí otevřeli střelecký účet zápasu, velký podíl na tom měl Kuchta, jenž s pukem přešel přes modrou a pak poslal výborný pas Hynku Pešovi, který nedal havířovskému brankáři šanci – 1:0.

Na začátku druhé periody hrál Havlíčkův Brod v početní převaze, ale využít ji nedokázal. Nicméně domácí udeřili necelou minutu poté, co se havířovský útočník vrátil na led. Tentokrát se Jan Kuchta protáhl mezi kruhy a střelou k levé tyči překonal brankáře Müncha – 2:0. Ve vlastním oslabení poté domácí zahrozili znovu, před Pešem byla prázdná brána, ale havlíčkobrodský útočník i tak napálil jen hůl gólmana. 

Chvíli před druhou sirénou se AZet probojoval do takové situace, ze které mohl snížit, jenže po ráně Tomy zazvonila tyč domácí branky. Netrvalo dlouho a byl to opět Peš, jenž se ocitl před havířovskou klecí, tentokrát ji ale o malý kousek minul.

Třetí třetina začala obrovskou příležitostí Havířova, který se mohl přiblížit na rozdíl jediné branky, nicméně teč Siekierky skončila jen na betonu připraveného brankáře. Závěrečná pětiminutovka byla opravdu hodně svižná a AZet se za každou cenu snažil přiblížit svému soupeři. Už v čase 55:07 byl havířovský brankář na střídačce, aby jeho spoluhráči mohli zkusit hru v šesti. 

V dobré střelecké pozici se nacházel Toma, avšak jeho střela z bezprostřední blízkosti letěla mimo. Pak Havířov o kotouč přišel, a tak se domácí pokusili trefit odkrytou bránu, ale Pražákovi a Novému se to nepovedlo. Až v čase 58:12 bylo rozhodnuto o tom, že body zůstanou v Havlíčkově Brodě, Yannick Windegger totiž získal puk ve střední třetině, přesunul se přes modrou a zblízka trefil prázdnou bránu - 3:0.

Havířovským juniorům tak po osmi zápasech patří předposlední příčka v tabulce, o další body budou svěřenci Jana Křivohlávka bojovat v pátek na domácím ledě proti Vsetínu. 

Ohlasy k utkání


Tomáš Hart (asistent trenéra BK Havlíčkův Brod): Ze dvou domácích zápasů máme šest bodů, za což jsme rádi. Trochu nám vadí pozdní začátky domácích zápasů, hrajeme v sedm nebo skoro až v osm hodin večer. S výkonem a s výsledkem jsme samozřejmě spokojení. Byl to z naší strany poctivý a dobře odpracovaný hokej. Klukům nemůžeme vůbec nic vyčíst. V první třetině jsme měli dvacet střel na bránu, zápas jsme asi měli rozhodnout dříve. Soupeř se začal postupem času zlepšovat, a i když nedal gól, odehrál tady parádní utkání.


Jan Křivohlávek (trenér AZ Havířov): Když nedáme gól, nemůžeme si odvézt body. Naším největším problémem bylo zakončení. Vytvořili jsme si gólové šance, ale chyběl nám možná důraz, možná štěstí. Toto bylo utkání, kdy jsme se chtěli po porážkách znovu odrazit, což se nám nepodařilo. Už čtrnáct dnů se potýkáme s nějakými zdravotními problémy, takže furt to není ono, furt se nám nějací kluci vrací a nějací zase odcházejí. To ale nechci brát jako výmluvu, je to realita, může to potkat každé mužstvo. My se s tím musíme srovnat a pro nás je úkol číslo jedna dát se zdravotně dohromady. Do dalšího zápasu se musíme odrazit z poslední třetiny, která z naší strany nebyla špatná. Chyběl tomu ale gól.

Youtube