AZ Havířov

V Chomutově juniorka žádné body nevybojovala

Klára Bártková | 28.09.2023

Ve sváteční den nečekalo havířovské juniory nic lehkého, na programu totiž byla dlouhá cesta k dalšímu utkání Ligy juniorů do Chomutova. Svěřenci Jana Křivohlávka se sice na svého soupeře dvakrát dotáhli, ale vítězný gól vstřelit nedokázali, a tak se vrací bez bodů.

Liga juniorů - 5.kolo čt 28.9.18:00
Piráti Chomutov - AZ Havířov
4:3
(1:1, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 10. Klobouček (Starý, Rindoš), 27. Starý (Hynek, Rindoš), 27. Yailov (Lorber), 55. Pospíšil – 16. Lipka (Kolat, Siekierka), 31. Siekierka (Middleton, Kreutz), 53. Toma (Kreutz). Rozhodčí: Červenka - Pěkný, Stacho. Vyloučení: 8:4. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:3, 4:3.

Piráti Chomutov: Vavřena — Filip, Česnohlídek, Svoboda, Hynek, Ibl, Janda, Žižka — Hlaváček, Starý, Friš Lorber, Bon, Klobouček, Grosskopf, Kincl, Pospíšil, Teterja, Mišovic, Yailov, Rindoš
AZ Havířov: Michalik — Juřík, Valouch, Bortoli, Ćmiel, Brančík, Kreutz — Konesz, Jarolím, Vizváry, Zálesňák, Middleton, Kolat, Barnošák, Toma, Žák, Siekierka, Lipka, Bielesz

Na první branku utkání čekali diváci necelých deset minut, v čase 09:58 se totiž do vedení dostal Chomutov, za který pálil Šimon Klobouček1:0. Ještě do konce první dvacetiminutovky však havířovští hokejisté vyrovnali, zasloužil se o to Jakub Lipka1:1.

Jenže během první poloviny druhé třetiny si domácí vytvořili dvougólový náskok, když se prosadili Martin Starý a Oleksandr Yailov3:1. Havířov tak musel dotahovat, alespoň na rozdíl jediné branky snížil Mateusz Siekierka3:2.

Hokejisté ze Slezska sice v závěrečné periodě vyrovnali, když skóroval Jakub Toma. Nicméně skóre 3:3 nevydrželo moc dlouho, protože domácí opět udeřili, konkrétně to byl Jaroslav Pospíšil, který zařídil, že všechny body zůstanou v Ústeckém kraji - 4:3.

Ohlasy k utkání


Jan Křivohlávek (trenér AZ Havířov): V dnešním utkání jsme sice dvakrát prohrávali, nicméně pak se nám podařilo vyrovnat a k bodovému zisku jsme měli hodně blízko. Jenže na poslední gól domácích už jsme nedokázali odpovědět, takže se vracíme bez bodu, musím však ocenit kvalitu dnešního soupeře a kluky pochválit za bojovný výkon.

Youtube