AZ Havířov

Díky hattricku Vizváryho se juniorka vrací s výhrou

Klára Bártková | 22.09.2023

Ke třetímu utkání Ligy juniorů vyjeli AZeťáci do Brna, úvodní buly duelu proti Technice bylo naplánováno až na 19:15. Havířovští si sice během úvodní dvacetiminutovky vytvořili lehký náskok, jenže v další třetině o něj přišli. V poslední periodě se však jejich střelecké produktivita zvedla, a tak všechny body putovaly do Slezska, výraznou měrou k tomu přispěl Richard Vizváry, který ve třech minutách vstřelil tři branky.

Liga juniorů - 3.kolo pá 22.9.19:15
VSK Technika Brno - AZ Havířov
4:7
(1:2, 2:0, 1:5)

Branky a nahrávky: 19. Sladký (Staněk, Trögner), 24. Trögner (Sladký, Staněk), 27. Zduba (Škodík), 50. Zduba (Škodík) – 6. Kalina (Jarolím, Bielesz), 15. Lipka (Siekierka, Kolat), 43. Siekierka (Middleton), 46. Middleton (Lipka), 52. Vizváry (Kreutz, Valouch), 53. Vizváry (Valouch, Vizváry), 55. Vizváry (Toma). Rozhodčí: Holibka - Bezděk, Lainka. Vyloučení: 5:7, navíc Staněk (Technika) 5 minut + do konce utkání. Využití: 1:4. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:4, 4:4, 4:7.

VSK Technika Brno: Kalinichenko (33. Hnízdil, 36. Kalinichenko) — Hrabinec, Čaňo, Antony, Spanel, Polame, Svoboda, Kadaňka — Szemmelroth, Langmann, Staněk, Trögner, Apolenář, Škodík, Zduba, Červenka, Jelének, Frimel, Sladký, Novotný
AZ Havířov: Maňásek — Juřík, Maršálek, Valouch, Bortoli, Ćmiel, Kreutz, Kalina — Konesz, Jarolím, Vizváry, Zálesňák, Middleton, Kolat, Barnošák, Toma, Žák, Siekierka, Lipka, Bielesz

Před svěřenci Jana Křivohlávka byl jasný úkol, a to navázat na vítězství z posledního zápasu. Už v šesté minutě se Havířov radoval poprvé, když se přesnou střelou prosadil Jakub Kalina 0:1. Pak sice na havířovské straně došlo k vyloučení, ale Technika ho využít nedokázala, naopak AZet za malou chvíli početní výhodu zužitkoval, pálil v ní Jakub Lipka0:2. Přece jen se ale v závěru první třetiny ozvali i domácí, kteří zásluhou Jindřicha Sladkého snížili na 1:2.

Druhá perioda se lépe povedla Brnu, které po necelých čtyřech minutách vyrovnalo, mezi střelce utkání se zapsal Matěj Trögner2:2. Navíc neuplynuly ani tři minuty a Technika převrhla vedení na svou stranu, to v přesilové hře zakončoval Jakub Zduba3:2.

V závěrečné dvacetiminutovce padala jedna branka za druhou, AZet se nejdříve během krátké chvíle ujal vedení 3:4 po gólech Mateusze Siekierky a Adama Middletona. Na to však ještě domácí celek stihl zareagovat druhou brankou Jakuba Zduby4:4

Poté už byl zápas v jasné režii Havířova, přispěl k tomu i fakt, že domácí Tomáš Staněk obdržel pětiminutový trest + trest do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku. Během tří minut se v závěru blýskl Richard Vizváry, jenž Havířovu zajistil výhru a připsal si hattrick – 4:7.

Ohlasy k utkání


Jan Křivohlávek (trenér AZ Havířov): Do zápasu vstoupili lépe domácí, my pořád vypadali, jako bychom byli v autobuse někde u Vyškova, ale podržel nás gólman. Pak jsme zlepšili pohyb a vytvořili si dvoubrankové vedení, soupeř sice v závěru snížil a ve 2. třetině skóre otočil, ale to bylo naprosto zasloužené. O přestávce jsme si v kabině řekli, co musíme zlepšit, abychom mohli být úspěšní a mohli získat body. Naše aktivita se zlepšila, více jsme stříleli a vytvářeli si gólové šance, i díky tomu, že jsme se hodně tlačili do brány. Dnešní utkání rozhodly hlavně přesilovky, protože ze sedmi jsme využili hned pět.

Youtube