AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

AZet slaví první tři body v novém roce

Klára Bártková | 04.01.2024

Dlouhá pauza je za námi, a tak se dnes AZet vydal do Nového Jičína, aby vyzval tamní Ďábly. Po první třetině sice na světelné tabuli svítilo vyrovnané skóre 1:1, nicméně pak AZet svému soupeři odskočil a už mu nedovolil vyrovnat.

2. liga - 26.kolo čt 4.1.18:00
HC Nový Jičín - AZ Havířov
2:5
(1:1, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 19. Konečný (Kuboš, Maliník), 43. Maliník (Konečný, Květoň) – 7. Karafiát (Klimša, Ševčík), 24. Apolenář (Tvrdý, Ćmiel), 34. Ševčík (Spratek), 42. Haas (Bednář), 45. Franek (Bednář, Haas). Rozhodčí: Koziol - Bartek - Vojtášek. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 438. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4, 2:5.

HC Nový Jičín: Hořejší– J. Holáň, Gřesík, Hanák, Kuboš, Dudáš, Hruška – Maliník (A), Konečný, Květoň – Olesz, Zdeněk, Tarnoczy – J. Sluštík (A), Flok, Gebauer (C) – Berka, D. Handl, Kafka – Hilšer
AZ Havířov: Šindelka (50. Šimonů) – Vosátko, Kunc, Ševčík, Valenta (A), Ščurek, Ficek, Havlík – Klimša (A), Křivohlávek, Karafiát – Franek, Haas (C), Bednář – Pawliczek, Spratek, Kratochvil – Tvrdý, Ćmiel, Apolenář – Pavlík

Do první nebezpečnější situace se hned v první minutě dostali domácí, kteří šli do přečíslení dva na jednoho, nicméně Konečný v závěrečné fázi nepřihrál přesně, a tak z toho pro Nový Jičín nakonec nic nebylo. V přečíslení se ocitli také hosté. Jiří Karafiát chvíli vyčkal, než se před ním uvolní místo, pak přesně mířenou střelou otevřel skóre čtvrtečního utkání – 0:1.

Vzápětí mohl AZet odskočit na rozdíl dvou branek, nicméně nepříjemný střelecký pokus skončil jen na brankáři. Zahrozili však i domácí, když po střele Dudáše dorážel Konečný. Avšak Šindelka si prostor u tyče pohlídal a puk do brány nepustil. V závěru první dvacetiminutovky hráli hosté znovu v oslabení a domácí udeřili. Nejdříve sice havířovskému gólmanovi pomohla tyč po zakončení Tarnoczyho. Nicméně Viktor Konečný o malou chvíli později šikovně tečoval puk do brány, takže bylo vyrovnáno – 1:1.

Do prostředního dějství nastoupili aktivněji hosté a Hořejší musel být ve střehu od samého začátku. V čase 23:02 zamířil Jakub Apolenář na první tyč a Hořejšímu puk propadl za brankovou čáru – 1:2. Byť se pak o založení nového útoku pokusil Tarnoczy, tak se mu to moc nepovedlo, neboť puk velice rychle skončil na hokejkách hostujících hráčů. V polovině utkání jel sám na brankáře Kratochvil, domácím ale pomohla horní tyč. O malou chvíli později už svěřenci Jiřího Raszky mohli zvedat ruce nahoru, neboť ve vlastním oslabení se mezi střelce zápasu zapsal Ondřej Ševčík 1:3.

Také do závěrečné periody nastoupili lépe hosté. Po dobré přihrávce Bednáře se totiž prosadil Marek Haas 1:4. Jenže za malou chvíli už to bylo zase jen o dvě branky, protože skóroval Roman Maliník 2:4. Ani toto skóre nevydrželo dlouho, jelikož se Tomáš Franek trefil mezi betony brankáře - 2:5. Zachytal si také Daniel Šimonů, jenž v 50. minutě vystřídal Martina Šindelku. Moc práce už ale neměl, protože to byl spíše AZet, který se držel na kotouči. Nicméně žádná další branka už nepadla, a tak si Havířov připsal další tři body.

Ohlasy k utkání


Jiří Raszka (trenér AZ Havířov): Dneska jsme odehráli dobrý zápas, který jsme po celou dobu kontrolovali. Ta první třetina sice nebyla z naší strany úplně ideální, nicméně i tak jsme soupeře přestříleli. Padly nám tam dvě šťastné branky, které nám pomohly a určitě bych také vyzvedl naše napadání, protože díky němu jsme získali hodně kotoučů.

Zítra se můžete těšit na obsáhlejší rozhovor s trenérem Jiřím Raszkou!

Youtube