AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

AZet v Kopřivnici dotáhl ztrátu tří branek, veze domů bod

Petr Miklas | 29.11.2023

Domácí Kopřivnici vyšla na výbornou první třetina, kterou vyhrála 3:0. Ve druhé části dokázali hráči AZetu náskok soupeře smazat, ale žádnou další branku už nepřidali. Gól nedali ani domácí hráči a následovalo prodloužení. V něm se také nikdo neprosadil, takže musely rozhodovat samostatné nájezdy. V těch byli úspěšnější hráči Kopřivnice, kteří tak získali bod navíc. Další utkání naši borci odehrají v sobotou 2.12. na ledě Vyškova.

2. liga - 19.kolo st 29.11.18:00
HC Kopřivnice - AZ Havířov
4:3sn
(3:0, 0:3, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 1. Indrst (Pargáč), 10. Velecký (Petrek, Pastor), 15. O. Sluštík (Pargáč, Indrst), rozh. náj. Suchý – 23. Pavlík, 29. Spratek (Klimša, J. Křivohlávek), 29. Mrva (Ćmiel). Rozhodčí: Vaněk – Bartoň, tvrdý. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 573. Průběh utkání: 3:0, 3:3, 4:3.

HC Kopřivnice: Baldik – Bartošák, Marek, Petrek, Hlaváč, Hrůzek, Zeman – Raška, Gola, Indrst – Suchý (A), A. Urban, Pargáč – Pastor, Velecký, Pindel – Kubík, O. Sluštík (A), J. Mach (C).
AZ Havířov: Štipčák – Kunc, Vosátko, Valenta (A), Ševčík, Ščurek, Ficek, Havlík – Klimša (C), J. Křivohlávek, Franek – Kratochvil, Spratek, Bednář – Apolenář, Ćmiel, Mrva (A) – Tvrdý, Pavlík, Pawliczek.

Kopřivnice předvedla parádní vstup do utkání a radovala se z branky už po 29 vteřinách, když Filip Indrst využil Pargáčovy přesné přihrávky a mířil do odkryté Štipčákovy branky. Domácí pak výborně bránili a hráče AZetu nepouštěli do šancí. Když už se do šance někdo z Havířova dostal, jako v 9. minutě Ćmiel, narazil na dobře chytajícího Baldika.

V polovině první třetiny navíc přidal druhou branku Kopřivnice Michal Velecký, jenž zakončil rychlou kombinaci s Petrekem a Pastorem. A to nebylo ze strany domácích vše, za dalších pět minut už to bylo 3:0. Další rychlý protiútok domácích zakončil po Pargáčově přihrávce střelou do odkryté branky Ondřej Šlustík. S tímto náskokem šli hráči Kopřivnice po první dvacetiminutovce do kabin.

Ve druhé části jsme viděli zrcadlově obrácený obraz hry. V polovině 23. minuty vystihl rozehrávku domácích Šimon Pavlík a střelou k levé tyči překonal Baldika. O dvě minuty později byli v přečíslení dvou na jednoho Křivohlávek s Frankem, prvně jmenovaný se pokusil překvapit Bladika bekhendovou střelou, ale gólman domácích se nachytat nenechal. Na začátku 27. minuty mohl skórovat Klimša, ale nedokázal dostat puk do poloodkryté branky.

To ale hráče AZetu nemuselo mrzet, protože jim nad míru vyšla 29. minuta. Nejprve využili zásluhou přesné střely Daniela Spratka k levé tyči Bladikovy branky přesilovku, poté po Ćmielově přihrávce srovnal střelou z mezikruží Jakub Mrva. Po čtyřiceti minutách to proto bylo 3:3.

Ve třetí třetině měly oba celky možnost strhnou vítězství na svou stranu, ale ani jednomu z nich se nepodařilo skórovat, proto se šlo do prodloužení. Ani v prodloužení jsme se branky nedočkali a tak přišly na řadu samostatné nájezdy.

V těch byli úspěšnější domácí hráči. Hned v 1. sérii se trefil David Pastor k levé tyči Štipčákovy branky. Ve 2. sérii sice Tomáš Franek vymíchal Baldika, ale to bylo ze strany AZetu vše. Rozhodující nájezd předvedl domácí Dominik Suchý, který oprášil Forsbergovu slavnou kličku. V 5. sérii přidal pojistku Vojtěch Pindel, když se trefil mezi Štipčákovy betony.

AZet tak z Kopřivnice přiváží bod. Další utkání naši borci odehrají v sobotou 2.12. na ledě Vyškova.

Ohlasy k utkání


Jiří Raszka (AZ Havířov): První třetina z naší strany nebyla vůbec dobrá. Domácí měli výborný vstup do utkání, dobře bruslili a byli u všeho dříve. My jsme si s tím dlouho nevěděli rady. Navíc jim tam padly dva rychlé góly a ještě přidali třetí.  Až od druhé třetiny jsme viděli tým, který hraje tak jak má a jak chceme, aby hrál. Jsme rádi, že jsme se dokázali vrátit do zápasu. Ve třetí třetině už to byl tuhý boj, ubránili jsme několik oslabení. V prodloužení jsme měli obrovskou šanci, ale neproměnili jsme ji a v nájezdech jsme nebyli úspěšnějším týmem. 

Zítra si můžete na našem webu přečíst krátký rozhovor s trenérem Raszkou, který vznikl po dnešním utkání. 

Youtube