AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

V posledním utkání v roce 2022 vyšel dorost bodově naprázdno

Klára Bártková | 17.12.2022

V posledním zápase letošního roku hostili havířovští dorostenci B-tým Karlových Varů, který je jednoznačným lídrem západní skupiny. První dvacetiminutovka nabídla celkem vyrovnaný hokej, byť do kabiny s jednobrankovým náskokem odcházeli hosté. Jenže pak Karlovy Vary nasadily vyšší tempo a své vedení zvýšily. V poslední periodě už jen AZet upravil na konečných 2:4.

Liga dorostu - 22.kolo so 17.12.17:10
AZ Havířov - HC Energie Karlovy Vary
2:4
(1:2, 0:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 8. Makula (Bielesz), 43. Kósa (Lacina) – 1. Šuma (Kovář), 20. Vojáček (Skuhravý, Příplata), 22. Teuchert (Chromek, Klíma), 23. Šilhan (Teterja). Rozhodčí: Tomeček - Klimek, Onderka. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4.

AZ Havířov: Král – Bortoli, Drastich, Beleš, Šenkyřík, Jurček, Krpec – Konesz, Lacina, Makula, Ptáček, Kósa, Bielesz, Toma (C), Jarolím, Barnošák (A), Ščerba (A), Morillas
HC Energie Karlovy Vary: Tomášek – Roštejnský, Klíma, Uhlík J., Postl, Magner, Příplata – Kožík, Šilhan, Chromek, Uhlík P., Kovář, Vimr (A), Teterja, Skuhravý (A), Vojáček, Teuchert, Šuma (C)

Diváci v Gascontrol Aréně nečekali na úvodní branku dlouho, už po 55 vteřinách se totiž prosadil karlovarský Vladimír Šuma0:1. Domácí ale mohli vyrovnat, když si s protihráčem dobře poradil Dominik Bielesz, který následně přihrál Romanu Morillasovi, jenže ten proti hostujícímu brankáři neuspěl. I tak ale domácí zanedlouho udeřili, po přihrávce Dominika Bielesze propálil Michala Tomáška Wiktor Makula1:1

Hostující Šimon Kožík se pak protlačil až před bránu, ale zakončení se mu nepovedlo úplně podle představ. Chvíli po něm jel sám na gólmana hostující Šimon Šilhan, ale domácí obrana ho na poslední chvíli stihla zastavit. Necelou minutu před první sirénou hosté vstřelili další branku, Petr Vojáček úspěšně dorazil kotouč do brány – 1:2.

Hosté na začátku druhého dějství ukázali svou převahu, nejdříve usměrnil puk za záda Viktora Krále Tomáš Teuchert1:3, po něm si přesnou trefu připsal Šimon Šilhan1:4. Domácí měli velké štěstí, když v další akci Karlových Varů zakončoval Oskar Magner nepřesně. Ale dobrou akci si vytvořili i domácí, jenže proti pokusu Filipa Konesze hostující brankář včas sklapl své betony.

V čase 42:02 domácí potrestali chybu hostujícího brankáře, který vyjel z brány, a proto mohl Marcus Kósa zamířit do prázdné – 2:4. Mohlo to být ještě zajímavější, až před Michala Tomáška se totiž prokličkoval Wiktor Makula, jenže kotouč mu sjel z hole. Práci měl hlavně havířovský gólman, znovu už však v utkání neinkasoval. 

Ohlasy k utkání


Marek Pavlačka (trenér AZ Havířov): Věděli jsme, že přijede velmi silný soupeř, ale zároveň bude mít za sebou dlouhou cestu v ne moc příznivém počasí. Od začátku utkání však bylo vidět, že se s tím hosté hodně rychle srovnali, byli lepší v pohybu, v soubojích a v proměňování šancí. Snahu klukům nemůžu upřít, ale pokud chcete vyhrát nad takovým soupeřem, musíte podat nadstandardní výkon, což se bohužel nestalo. Dnes rozhodla celková kvalita, která byla na straně Varů, proto si hosté odvezli zasloužený plný bodový zisk. 

Youtube