AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Trápení juniorů pokračuje, neporadili si ani s brněnskou Technikou

Klára Bártková | 09.10.2022

V 9. kole Ligy juniorů hostil Havířov Techniku Brno. Do zápasu vstoupili aktivněji hosté, kteří se z trestného střílení dostali do vedení, nicméně Havířov dokázal srovnat a otočit stav ve svůj prospěch. Druhé dějství se domácím vůbec nepovedlo, ve 27. minutě dokonce vystřídali brankáře, ale ani to nepomohlo, Technika se totiž prosadila hned pětkrát, Havířov jen jednou. Havířov už ve třetí třetině nedokázal zareagovat, a tak si všechny body odvezla Technika.

Liga juniorů - 9.kolo ne 9.10.12:00
AZ Havířov - VSK Technika Brno
4:7
(3:2, 1:5, 0:0)

Branky a nahrávky: 14. Makovec (Lajoš), 14. Middleton (Kolat, Plevka), 16. Kolat (Plevka, Kreutz), 33. Belan (Siekierka, Urbančík) – 8. Trögner, 15. E. Pospíšil (A. Pospíšil), 21. Adam (E. Pospíšil, Čapka), 26. Přidal (E. Pospíšil, Adam), 27. Sladký (Holcman, Žák), 29. Škodík (Apolenář, Szemmelroth), 35. Přidal (Svoboda). Rozhodčí: Martin Konvička — Dominik Klimek, Martin Piskoř. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 30. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:6, 4:6, 4:7.

AZ Havířov: Hořejší (27. Hamrozi) – Valouch, Bílek (A), Brančík, Maršálek, Gřegoř, Kreutz, Lazár – Siekierka, Mikula, Makovec, Pohl, Lajoš, Lipka, Plevka, Ungr, Middleton, Urbančík (C), Kolat, Belan
VSK Technika Brno: Málek – Blaško (C), A. Pospíšil, Žák, Holcman, Čapka, Svoboda, Juřík – Škodík, Trögner, Líska, Szemmelroth, Adam, Růžek, Sladký, Sever (A), Apolenář, Toman, Přidal, E. Pospíšil (A)

Vstup do utkání se domácím příliš nepovedl. Technika byla aktivnější a většinu času měla kotouč pod kontrolou. V čase 07:23 bylo nařízeno trestné střílení za faul domácího hráče, k němu se postavil Matěj Trögner, který se pomalu rozjížděl, před domácím gólmanem několikrát zamíchal hokejkou a zakončil kolem betonu do brány – 0:1. Havířov se pomalu dostával do zápasu. Ve druhé polovině první třetiny domácí nejdříve srovnali gólem Pavla Makovce1:1. A o deset vteřin později se dostali do vedení, když dorážel Adam Middleton2:1. Hosté však díky Eriku Popíšilovi znovu srovnali – 2:2. AZet si své vedení vzal zpět, když hostující brankář nestihl zastavit střelu Dominika Kolata3:2. V závěru prvního dějství hráli domácí přesilovou hru, ta se jim ale moc nepodařila.

Na začátku prostřední části mohl havířovské vedení zvýšit Plevka, jenže nebyl přesný. O malou chvíli později to byli naopak hosté, kteří srovnali. Martin Adam zakončil mezi betony Hořejšího – 3:3. Domácí si pak vypracovali několik šancí, žádnou však nedokázali zužitkovat. Technika udeřila znovu v čase 25:42, když se na pravou stranu přemístil Lukáš Přibyl, který nadzvedl kotouč nad beton havířovského brankáře – 3:4. Neuběhla ani minuta a hosté vedli už o dvě branky, za záda Hořejšího totiž proletěla nečekaná střela Jindřicha Sladkého3:5. Domácí si pak vzali oddechový čas a vyměnili brankáře. Místo Hořejšího nastoupil Hamrozi. První střelu Apolenáře sice Hamrozi vyrazil, ale na další akci Techniky už nevyzrál. Po přihrávce Szemmelrotha zakončil nad ležícího brankáře Kamil Škodík3:6. Přece jen dokázal AZet snížit, když si Málek nepohlídal mezeru mezi vyrážečkou a betonem, do které se trefil Jakub Belan 4:6. Po necelých dvou minutách si však hostující celek vzal svůj tříbrankový náskok zpět, Hamrozi totiž nezastavil střelu Lukáše Přidala k tyči – 4:7.

Třetí třetina se dohrávala v klidnějším tempu. Dobrou příležitost si vypracoval hostující Přibyl, jeho střelu si málem jeden z domácích srazil do vlastní branky. I další nebezpečná situace byla z hokejek brněnské Techniky, dorážku Erika Pospíšila zastavoval Valouch až na brankové čáře. K několika dobrým střelám se dostal Siekierka, jenže hostující brankář si se všemi poradil.

Další utkání sehrají havířovští junioři v pátek na domácím ledě proti Přerovu.

Youtube