AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři podlehli Olomouci

Tomáš Vlček | 19.02.2022

Junioři dnes na domácím ledě přivítali lídra své skupiny o 13. - 19. místo HC Olomouc. Ve vyrovnané první třetině se dostali hosté do vedení, které v dalších částech zápasu ještě navýšili a zaslouženě berou tři body. Další utkání sehraje AZ ve čtvrtek v Litvínově.

DHL extraliga juniorů - 41.kolo so 19.2.12:00
AZ Heimstaden Havířov - HC Olomouc
0:4
(0:1, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 20. Tarnoczy (Matašovský, Mácha), 25. Ruda (Poledna, Handl), 26. Matašovský (Tarnoczy), 49. Fibigr (Kučera, Drábek). Rozhodčí: Šutara, Kohoutek – Vengřín, Kořistka. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 95. Střely na branku: 29:30 (5:7, 11:12, 13:11). Průběh utkání: 0:0, 0:4.

AZ Heimstaden Havířov: Nowak (26. Zlatnický) – Kremnický, Bílek, Kubíček, Zavřel, Kyselý, Fědor, F. Kočí – Plevka, Horváth, Pastor, Makovec, Becher, Pavlačka, Byčkov, Špaček, Hledík, Bárta Trenér: Tomáš Urbánek
HC Olomouc: Špunar – V. Kočí, Přecechtěl, Groch, Drábek, Stratil, Poledna – Kučera, Havel, Zapletal, Matašovský, Fibigr, Handl, Mácha, Tarnoczy, Ruda Trenér: Karel Beran

První třetina přinesla oboustranně svižný a rychlý hokej, ale s nemnoha šancemi. Havířovští měli ty své největší při přesilovce od 11. minuty, Becherova a Kočího bomby těsně minuly olomouckou klec a Pastor při dorážce před odkrytou brankou minul. Naopak hosté v závěru využili chybu domácích, kteří si nepokryli odražený puk od zadního mantinelu a Patrik Tarnoczy z blízka zavěsil za Nowaka – 0:1.

Druhou třetinu začali domácí nadějně sehranou přesilovkou, ale bez gólového efektu. Zato hosté se vzápětí prosadili bleskově dvakrát během 43 vteřin. Nejprve Stanislav Ruda na brankovišti dorazil Polednovu střelu mezi Nowakovy betony a pak Marek Matašovský střelou z blízka zvýšil na 0:3 a vyhnal Nowaka na střídačku. Havířovští si vzápětí vzali oddechový čas a aktivní hrou se vrátili do zápasu. Branku jsme však do druhé sirény už neviděli.

Také třetí třetinu začal AZ početní výhodou, ale gól dali až ve 49. minutě hosté. Jiří Fibigr si položil gólmana a z úhlu poslal puk pod víko – 0:4. A protože Zapletal ani Handl v dalším průběhu své velké šance nevyužili, dal tak razítko na jasnou a zaslouženou olomouckou výhru.

Youtube