AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Dorostenci udolali Mladé Draky Šumperk v 10. sérii nájezdů

Josef Nudera | 17.02.2022

Havířov se ještě nevzdává a stále bojuje o to, aby se vyhnul přímému sestupu z Extraligy dorostu. Dnešní utkání proti Mladým Drakům Šumperk málem nezačalo z důvodu výpadku elektřiny na stadionu. Zápas nakonec začal se zpožděním hodinu a půl a lepší vzpomínky na něho bude mít AZet. Dorostenci sice prohrávali 2:0, ale postupně dokázali po brankách Tomáše Sedláka a Jana Valoucha vyrovnat. Prodloužení gól nepřineslo a o osudu utkání rozhodly nájezdy. Rozhodlo se až v 10. sérii, kdy svůj nájezd proměnil Tomáš Hansel a vystřelil tak Havířovu možná velmi důležitý bonusový bod. Další utkání hrají dorostenci v neděli 20.2.2022 od 14 hodin na domácím ledě proti Přerovu.

Extraliga dorostu - 33.kolo čt 17.2.18:00
HK MD Šumperk - AZ Heimstaden Havířov
2:3sn
(1:0, 1:1, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Compel (Plhal), 21. Janech (Zavoral) – 23. Sedlák (Middleton), 56. Valouch (Pilíšek), rozh. náj. Hansel. Rozhodčí: Kratochvíl – Rychlý, Landsmann. Vyloučení: 8:8 (navíc Compel (MDS) 10 minut OT nesp. chování). Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 88. Střely na branku: 18:35 (7:10, 7:11, 4:14, 0:0). Průběh utkání: 2:0, 2:3.

HK MD Šumperk: Ondráček – Hrdina, Jarmara, Juřík, Zavoral (A), Plhal, Compel (C) – Bařica, Peškar, Maurer, Tomeš, Verner, Janech, Seidenglanz (A), Lichner, Prokop, Hlubuček, Novák.
AZ Heimstaden Havířov: Přecechtěl – Valouch (C), Zielinski, Maršálek, Jurček, Pilíšek, Vadovič (A) – Ungr, Middleton, Jarolím, Hansel, Jelének, Sedlák, Jung, Svozil (A), Zachariasz, Loza, Toma.

Na dorostence čekala cesta do podhůří Jeseníků, kde se střetli s Mladými Draky Šumperk. Utkání mělo původně začínat v 18 hodin, ale výpadek elektřiny na stadionu utkání málem zcela zrušil. Nakonec se podařilo dát všechno dohromady a utkání mohlo v 19:30 začít.

V první třetině jsme viděli pouze jedinou branku. Domácí Šumperk vstoupil do zápasu mnohem lépe, když v 5. minutě rozjásal střídačku domácích Marek Compel – 1:0. V první třetině byl Havířov třikrát na trestné lavici, ale vždy se dokázal ubránit. Sám nevyužil v úvodním dějství jedinou nabídnutou přesilovku.

Ostrý byl i začátek druhé části. Nejprve se podařilo Šumperku odskočit do dvoubrankového vedení po přesné střele Patrika Janecha – 2:0. AZ Heimstaden Havířov ale na snížení nenechal dlouho čekat a ve 23. minutě se prosadil Tomáš Sedlák po asistenci Adama Middletona – 2:1. Ve druhé třetině se nic zásadního nestalo a do kabin se šlo za stavu 2:1 pro Mladé Draky.

Havířov měl velkou chuť se zápasem ještě něco udělat, což se projevilo v 56. minutě. Po sérii vyloučení se z přesilové hry prosadil Jan Valouch – 2:2. Vyrovnaný stav vydržel až do konce základní hrací doby.

Vzhledem k tomu, že jsme se v prodloužení nedočkali branky, musely rozhodnout až samostatné nájezdy. Nájezdy byly hodně vydatné, muselo se jet celkem 10 sérií! Z výhry se nakonec po vítězném nájezdu Tomáše Hansela mohl radovat Havířov, který doslova vydřel bonusový bod.

Ohlasy k utkání


David Svozil (AZ Havířov): Dnešní zápas byl zvláštní od samého začátku, protože na zimáku v Šumperku nefungovala elektřina a tak jsme téměř hodinu a půl seděli v šatně oblečeni. No a čekali na to, jestli utkání vůbec začne. Nakonec začalo, ale my jsme ho nezačali vůbec dobře. Byli jsme, asi pod vlivem toho čekání, nekoncentrovaní. První třetina z naší strany nebyla vůbec dobrá, soupeř se dostal do vedení. Ve druhé třetině jsme zlepšili výkon. Trošku se to začalo na obou stranách řezat. Utkání moc pohledné nebylo, spousta šarvátek a osobních soubojů, z nichž některé byly lehce za hranou. Nicméně nakonec se štěstěna přiklonila na naši stranu i vlivem už velice slušného výkonu ve třetí třetině, kde si troufnu říci, že jsme byli lepší, jsme utkání nakonec vyrovnali. Prodloužení za mě bylo v naší režii. Škoda, že jsme nedali gól, padla tam tyčka. No a nájezdy to je vždycky trochu loterie, byli jsme v nich o dva hráče šikovnější. Za mě spokojenost, opět jdeme zápas od zápasu. Výkon budeme muset potvrdit v nedělním domácím utkání proti Přerovu.

Youtube