AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Dorostenci schytali v Třinci debakl

Jakub Piskoř | 25.11.2021

K šestnáctému zápasu hokejové extraligy dorostu skupiny východ zavítali dorostenci Havířova do Třince, který vede tabulku východní skupiny. Oceláři potvrzovali postavení v tabulce hned od prvních minut a po první třetině vedli už 4:0. AZetu se nakonec branka vstřelit nepodařila a Třinec si s chutí zastřílel. Odčinit výsledek mohou mladí Azeťaci již v sobotu od 12 hod., kdy na svém ledě přivítají Zlín.

Extraliga dorostu - 17.kolo čt 25.11.17:30
HC Oceláři Třinec - AZ Heimstaden Havířov
8:0
(4:0, 1:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 2. Mikula (Martiňák), 7. Sikora (Gerych, Masnica), 13. Cedzo (Holinka, Pohludka), 18. Holinka (Cedzo), 22. Holinka (Pohludka, Lipka), 48. Sikora (Gerych, Masnica), 51. Blanár (Cedzo, Pohludka), 56. Cedzo (Volas). Rozhodčí: Novotná – Gebauer, Rožánek. Vyloučení: 3:1. Využití: bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 77. Střely na branku: 40:23 (13:8, 10:10, 17:5). Průběh utkání: 8:0.

HC Oceláři Třinec: Milota – Blanar, Martiňák, Pospíšil, Holub – Sajdok, Gerych, Holinka, Volas, Švančara, Rybnikár, Pohludka, Sikora, Cedzo, Lipka, Masnica, Urbánek, Mikula
AZ Heimstaden Havířov: Maňásek (od 21. min. Přecechtěl) – Lička, Beleš, Maršálek, Valouch, Barnošák, Zielinski, Pilíšek Vladovič – Karas, Kubečka, Middleton, Hansel, Drábek, Jung, Svozil, Loza, Toma

Třinečtí dorostenci v první třetině nedali hostím téměř žádnou šanci a už od první minuty diktovali tempo hry. Domácí otevřeli skóre už ve druhé minutě, když se Marcel Mikula ocitl v před brankovém prostoru. V sedmé minutě nechali rozeznít sirénu domácí podruhé, díky přesnému zásahu Petra Sikory. Třinečtí znovu udeřili ve dvanácté minutě, když se nemýlil po skvělé přihrávce Adam Cedzo. Hosté měli velkou příležitost ve čtrnácté minutě. Loza si najel před Milotu, ale ten jeho střelu chytil do lapačky. První třetinu uzavřel gólem v osmnácté minutě Miroslav Holinka.

Druhá třetina se vyvíjela podobně, domácí však nebyli přesní v koncovce. Ve dvacáté druhé minutě měl přesně nabito Miroslav Holinka, jenž zmátl havířovského brankáře a puk poslal do horního vinglu. Holinka v dobrých střeleckých pokusech pokračoval. Snažil se gólmana načapat ze všech možných úhlů. Přecechtěl se ale nedal. Hodně práce neměl jen s Holinkou. Čelit musel i prudkému nátlaku ze strany Cedzy, Sikory a Volase. Pozoruhodnou střelou vystřelil ve třicáté druhé minutě Toma, který střílel ze středního pásma. Puk se odrazil od hokejky třineckého obránce a Milota měl co dělat, aby zásah vykryl, ale zvládl to. Minutu před koncem se ještě snažil překvapit Lipka, ale jeho střela skončila v ochranné síti.

Třetí třetina patřila jednoznačně domácím. Svěřenci trenéra Malíka vyslali sedmnáct střel a z toho tři skončily v bráně. V čtyřicáté sedmé minutě si nevěděl Přecechtěl rady s Petrem Sikorou, jenž využil zmatku před bránou, který rozptýlil havířovského brankáře a puk vstřelil do odkryté části brány. V padesáté první minutě Oceláři rozvlnili síť posedmé. Vashek Blanar vyslal na Maňáska tři střely, z nichž se ujala až ta poslední. Osmou třešničku na dortu přidal Adam Cedzo, který upravil konečný výsledek na 8:0. 

autor reportáže a ohlasů: Šárka Kolková (hcocelari.cz)

Ohlasy k utkání


Marek Malík (HC Oceláři Třinec): Dnešní utkání se nám moc povedlo. Nejen s výsledkem, ale i s předvedeným výkonem. Jsme moc spokojeni, protože nás trápí marodka. Některé kluky si od nás vytáhla juniorka a my jsme museli zapojit kluky z deváté třídy, ale zhostili se toho velice dobře. Jak naši kluci pomohli juniorům, deváťáci pomohli nám. Celkový výkon byl excelentní, jsme za to rádi.


Tomáš Urbánek (AZ Heimstaden Havířov): Třinečtí nás jednoznačně přestříleli. Gratulujeme jim k výhře.

Youtube