AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Dorostenci vyloupili Lapač

Vít Káňa | 11.09.2021

H A V Í Ř O V - Ve 2. kole Extraligy dorostu zavítali havířovští dorostenci na Vsetín, kde vyzvali Valachy. V první třetině padly dva góly, AZ se prosadil ve 12. minutě Jungem. Vsacané snížili o dvě minuty později Budínem. V úvodu druhého dějství udeřil Havířov v přesilovce Vadovičem a v zápětí navýšil už na 1:3 Middleton, Valaši korigovali v závěru periody Urgem. Vsetín chtěl v závěrečné třetině vyrovnat, ale to se mu ani při hře bez brankáře nepodařilo. AZ vyhrál nad Vsetínem 3:2. V dalším kole vyjedou naši dorostenci 16. září do Olomouce, kde vyzvou Kohouty.

Extraliga dorostu - 2.kolo so 11.9.12:00
VHK Vsetín - AZ Heimstaden Havířov
2:3
(1:1 0:2 0:0)

Branky a nahrávky: 14. Budín (Pejchal, Zedek), 36. Urge (Raušer, Hrdinka) – 12. Jung (Karas, Maršálek), 25. Vadovič (Jung, Zielinski), 27. Middleton (Grygar). Rozhodčí: Rimmel – Axman, Kučera. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 138. Střely na branku:  31:52. Průběh utkání: 0:1 1:1 1:3 2:3.

VHK Vsetín: Konečný – Stodůlka, Zedek (A), Hrdinka, Šedlbauer (A), Kotrla, Herman – Urge, Koláček, Juráň (C), Pořízka, Škarka, Budín, Frolo, Pejchal, Dočekal, Raušer.
AZ Heimstaden Havířov: Maňásek – Lička, Maršálek, Valouch (A), Zielinski, Pilíšek, Vadovič (A) – Bošek, Mlýnek, Karas, Middleton, Hanzel, Drábek, Jelének, Grygar, Jung, Svozil (C), Loza.

Vstup do zápasu měli lepší domácí, ti ale Urgeho šanci z brejku nevyužili. O chvíli později se Havířov musel bránit, dvě minuty si vysloužil Plíšek. Největší šanci měli v oslabení paradoxně hosté, když gólmanovi Konečnému vypadla střela Hanzela z lapačky, puk jen těsně minul pravou tyčku. První gól dali hosté ve 12. minutě, Samuel Karol Jung rychlou střelou zápěstím překvapil vsetínského Konečného, 0:1. Vsetín vyrovnal ve 14. minutě, Sam Budín napálil touš z mezikruží, Maňásek měl zakrytý výhled a našel ho až v síti, 1:1. Takto i skončila první třetina.

Ve druhém dějství se hosté začali více osmělovat. Ve 25. minutě havířovští potrestali vyloučení vsetínského Juráně. Michal Vadovič po 30 vteřinách přesilovky šikovně tečoval puk za záda Konečného, AZ šel do vedení 1:2. O dvě minuty později bylo na havířovské střídačce ještě veseleji, Adam Middleton zakončil ťukes hostí, na světelné tabuli svítilo 1:3. Domácí zabrali a chtěl hned snížit. To se jim podařilo až ve 37. minutě, Tomáš Urge vystihl přihrávku havířovského beka a nedal Maňáskovi šanci, 2:3. Za tohoto stavu se šlo i podruhé do kabin.

Program závěrečného dějství byl daný, Vsetín chtěl za každou cenu vyrovnat. Žádná hitparáda to nebyla. Ve 45. minutě byla přerušena hra, jeden z hostí zůstal několik minut ležet na ledě. Po přerušení byli domácí v tlaku, jenže si nedokázali vybudovat vyložené šance. AZ hrozil z brejků, ve 48. minutě havířovského kapitána Svozila vychytal skvěle betonem Konečný. Obě mužstva se přetahovala o puk. Vsetín několikrát zahrozil Urgem, ale toho vždy vychytal Maňásek. V 59. minutě sice AZ vstřelil gól, ale ten nebyl, kvůli postavení mimo hru, uznán. Vsetín doma s Havířovem prohrál 2:3

Ohlasy k utkání


Tomáš Urbánek (AZ Havířov):

Jsme rádi za vítězství a tři body. Dnes jsme na Lapači navázali na zlepšený výkon z druhé půlky zápasu ve Zlíně. Důležité bylo, že jsme dali první gól. Myslím si, že jsme měli dost gólových šancí na to, abychom zápas rozhodli dříve a nebylo z toho takové drama. 

Youtube