AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Junioři prohráli o 5 branek i s Boleslaví

Jakub Piskoř | 08.01.2022

Ve 29. kole Extraligy juniorů zavítali naši mladíci do Mladé Boleslavi. Bruslaři se prosadili hned v úvodu a po dvaceti minutách byl stav 1:0. V druhé části se už s branky roztrhl pytel. AZ nejprve srovnal zásluhou Plevky, ale domácí odpověděli hned čtyřmi brankami. V poslední periodě ještě vykřesal naději pro Havířov Špaček, ale Boleslav přidala ještě další dva góly a přehrála tak AZ jasně 7:2. Příští týden čeká juniory slezské derby. V úterý 11 ledna se v Gascontrol Aréně od 18:00 představí Třinec.

DHL extraliga juniorů - 29.kolo so 8.1.12:30
BK Mladá Boleslav - AZ Heimstaden Havířov
7:2
(1:0, 4:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 2. Brouček, 33. Simon (Půček, Vacík), 38. Polák, 38. Plíšek (Brouček), 40. Polák (Křepelka, Brouček), 52. Němec (Brouček, Polák), 53. Broš (Vochvest, Václavík) – 28. Plevka (Špaček, Kubíček), 45. Špaček (Hledík, Kyselý). Rozhodčí: Battěk, Kostourek – Beneš, Povová. Vyloučení: 9:9 navíc Půček (MBL) 5+20. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 47:35 (17:9, 17:6, 13:20). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 5:2, 7:2.

BK Mladá Boleslav: Král – Němec, Vacík "C", Křepelka, Hrouda, Rajgl, Vochvest, Jasečko – Simon "A", Polák, Brouček, Půček "A", Broš, Vlasák, Václavík, Sulík, Hašlar, Plíšek
AZ Heimstaden Havířov: Zlatnický (od 25. Nowak) – Kremnický, Bílek, Kubíček "A", Zavřel, Kyselý, Fědor, Kočí "C" – Plevka, Horváth, Pastor "A", Makovec, Valach, Becher, Pavlačka, Kalčík, Špaček, Hledík

Bruslaři na vlastním ledě prohráli pouze s Energií a skvělou domácí bilanci chtěli prodloužit i v sobotu. Hned po úvodním vhazování vyrazil kupředu Vlasák, který poprvé prověřil gólmana Zlatnického. V čase 1:11 se ve středním pásmu k puku dostal Dominik Brouček, který svůj útočný výpad zakončil přesnou střelou na lapačku hostujícího brankáře. Ve 4. minutě kotouč vyplaval mezi kruhy a první se k němu dostal Simon, který příklepem trefil obětavě blokujícího Špačka. O minutku později Kočímu na modré čáře přeskočil kotouč přes hokejku a do úniku se vydal Polák, jenže tísněn hostujícím bekem nedokázal přesně zakončit, ale jeho čas přišel až později. V 12. minutě zablokoval Broš střelu Kyselého a kotouč obloučkem dopadl k levé tyči domácí branky, avšak Král jej stihl za přispění obránců přikrýt včas. Následovala akce Vlasáka, který si stáhl puk ze vzduchu a vyhnul se obráncům, jenže branku poté minul. K největší šanci AZetu se dostal Makovec, jemuž kotouč po odrazu vypadl přímo do mezikruží, odkud však hostující útočník Krále neprostřelil.

Na startu druhé periody se ke střelám dostali Polák a Brouček, ale Zlatnický změnu ve skóre nepřipustil. Ve 25. minutě však hostující brankář prudce vystartoval proti střele Němce a zřejmě si natáhl tříslo, načež musel do branky Nowak. Havířov o minutku později dostal šanci srovnat v přesilovce, přičemž se to hostům podařilo až po návratu Křepelky. Slezané založili rychlou akci, když Špaček vyslal do úniku Jakuba Plevku, který si Krále položil a následně forhendem kolem jeho betonu zasunul kotouč do branky. Následně byl vyloučen Kremnický, jehož čtyřminutový trest potrestal Michal Simon. Domácí osmička dorazila puk do prázdné klece po akci Půčka. V čase 37:40 se ke střele od mantinelu dostal Vojtěch Polák, jenž svojí střelou na vyrážečku překvapil Nowaka. Za osmnáct sekund se po přihrávce Broučka dostal k puku Jindřich Plíšek, který bekhendem přehodil Nowakovu vyrážečku – 4:1. V poslední minutě ještě zvýšil náskok Bruslařů znovu Vojtěch Polák. Sekundu před koncem však na trestnou lavici putoval Němec a během závěrečné sirény fauloval Půček, který inkasoval vyšší trest a v zápase dohrál.

Slezané potřebovali ve třetí části využít dvojnásobnou přesilovku, aby ještě mohli myslet na body. Král nejprve chytil nahození Horvátha, poté už jen sledoval střelu Kubíčka a teč Pastora, které mířily mimo. Ve 45. minutě už se to AZetu povedlo, když puk do branky procedil Adam Špaček. V dalším oslabení Bruslařů musel Král chytat pokusy Horvátha, Kočího a následnou dorážku Bechera. Ve 49. minutě zahákoval Kyselý Simona a bylo nařízeno trestné střílení. Ke kotouči se postavil Vlasák, jenž však s bekhendovým blafákem neuspěl. V 52. minutě si Brouček vytvořil šanci a vystřelil na Nowaka, jenž kotouč neudržel a Šimon Němec poté dopravil puk do branky. O minutku později Václavík vybojoval kotouč u mantinelu, přes Broše se kotouč dostal na Vochvesta, jehož střelu do branky doklepl právě Josef Broš – 7:2. Dále už padaly jen trestné minuty. Bruslaři jsou v letošním roce neporaženi a v úterý se postaví proti Liberci, který rovněž zatím neprohrál.


autor reportáže: Tomáš Taybner (bkboleslav.cz)

Ohlasy k utkání


Ladislav Kolner, BK Mladá Boleslav: Máme tři body a už se soustředíme na Liberec.


Tomáš Urbánek, AZ Heimstaden Havířov: Domácí mužstvo se v první třetině po naší chybě dostalo do vedení 1:0. Tahali jsme za kratší kus lana a byli jsme rádi, že stav 1:0 vydržel do konce třetiny. V druhé třetině jsme se zlepšili, ale rozhodl její konec, kde jsme totálně selhali a připravili se o šanci na zisk bodů

Youtube